Шкендија одбојкарски првак

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Е како не, биле цело време во први три. Дај не зезај и ти, слабо им одеше низ годиниве, тек во последни години пркнаа. Овие Вела ако се сеќавам играа за Лирија, а Лирија скоро секогаш беше последна. Порано Работнички и Југохром играа скоро секогаш во финале. После откако Југохром пропадна, Лешок супер се држеше, па после дојдоа годините на Струмичките клубови кои беа и блиску да му земат титула на Работнички. Тек во последниве две години прв пат покажа нешто Шкендија...
Грешка си...значи во Шкендија порано играа Вела браќата,деца на Шкендија се тие кога тренер беше оној со долга бела коса Мифтар Зибери.

Значи зборувам кога играла Шкендија била меќу најдобрите,веднаш зад Работнички па и Југохром беа јаки,со Лешок се јадевме.Потоа едно време Шкендија немаше средства,остана без финансиер и не играше едно 3-4 години.

Потоа стана Шкендија-УШТ (Ова УШТ значи Државниот Тетовски Универзитет) беше финансирана од Универзитетот и главноо играа млади.

Сопственикот на Лирија ми е роднина и можам да кажам дека Лирија игра само за млдаите од нивното село (Жеровјане).

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.218
Грешка си...значи во Шкендија порано играа Вела браќата,деца на Шкендија се тие кога тренер беше оној со долга бела коса Мифтар Зибери.

Значи зборувам кога играла Шкендија била меќу најдобрите,веднаш зад Работнички па и Југохром беа јаки,со Лешок се јадевме.Потоа едно време Шкендија немаше средства,остана без финансиер и не играше едно 3-4 години.

Потоа стана Шкендија-УШТ (Ова УШТ значи Државниот Тетовски Универзитет) беше финансирана од Универзитетот и главноо играа млади.

Сопственикот на Лирија ми е роднина и можам да кажам дека Лирија игра само за млдаите од нивното село (Жеровјане).
Се мислам дека за Лирија играше Плумб Вела...
Имаш некоја стастистика околу тоа кое место сте завршувале?
Јас ти гарантирам дека од 2000 па наваму нема шанси да сте играле финале. Лани играа овие безбедност со работнички, претходно Македонија Џио играше неколку години, а Југохром со сигурност беше главен ривал на Работнички со години по осамостјувањето на Македонија. И одбојкарскиот клуб Вардар се има држено меѓу првите, па знам дека пред некоја година кога ве вратија во лигата (ваљда на ист начин како што и ФК Шкендија ја вратија во лигата откако после војната клубот не играше никаде) направивте инцидент на мечот со Вардар.
Така во ниеден случај неможеш да кажеш дека низ годиниве Шкендија СЕКОГАШ се држела во топ три :toe:

GIS

Член од
21 октомври 2007
Мислења
881
Поени од реакции
154
Се додека во салите и стадионите не има знаме од МАКЕДОНИЈА,вие не сте шампиони на оваа држава !! незнам зошто ви дозволуваат да отварате теми

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.218
Се додека во салите и стадионите не има знаме од МАКЕДОНИЈА,вие не сте шампиони на оваа држава !! незнам зошто ви дозволуваат да отварате теми

Тоа е тоа...:)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Се мислам дека за Лирија играше Плумб Вела...
Имаш некоја стастистика околу тоа кое место сте завршувале?
Јас ти гарантирам дека од 2000 па наваму нема шанси да сте играле финале. Лани играа овие безбедност со работнички, претходно Македонија Џио играше неколку години, а Југохром со сигурност беше главен ривал на Работнички со години по осамостјувањето на Македонија. И одбојкарскиот клуб Вардар се има држено меѓу првите, па знам дека пред некоја година кога ве вратија во лигата (ваљда на ист начин како што и ФК Шкендија ја вратија во лигата откако после војната клубот не играше никаде) направивте инцидент на мечот со Вардар.
Така во ниеден случај неможеш да кажеш дека низ годиниве Шкендија СЕКОГАШ се држела во топ три :toe:
Хах добро не баш во топ три...но пред војната Шкендија беше силна,не викам дека сме играле финале туку сакам да кажам дека не сме биле така слаби.

Ама од војната не се натпреварувавме едно време...после се вративме какао УШТ се додека се консолидираа.

А Плумб Вела мислам играл една сезона во Лирија кога Шкендија не се натпреваруваше после отиде во Косово или Албанија каде и отидоа нашите најдобри одобојкари.

Не сум сигурен но мислам тогаш еден наш играч играше за Работнички една сезона или две.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
СРАМОТА !! Тим од Џепчиште да ти е шампион а Вардар у втора лига да иде ! :tapp:
До тоа ниво ли падна одбојката во Македонија , значи исто како во фудбалот некој си Ш екипи ги освојуват домашните првенства. Тоа е ни останува колку толку да се радуваме на кошаркарската и ракометната лига, таму барем колку толку има по некој квалитетен меч.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Абе Гемиџии,кога рече Dreticca дома ги тепаат Кумани under 18,едвај се собираат 100 души.Вие сте сакале на гости.

шо кажа бе изгубен?

Заслужено си тепаа Шкендија но ако не им е Жарко сигурно нема да бидат тоа што се секоја топка ја лепи на раце ја смирува и на одличен сервис ја враќа во игра неговиот тим да напаѓа тоа е тоа во Борец се повеќе се помлада генерација има еден куп со мене што заедно имам тренирано со нив имаше на почетокот одлични засилувања 3-4 репрезентативци но подоцна заминаа во странство да играа тие ќе беше далеку поинтересно.

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
У салава е пекол ..сум играл футсал против Шкендија.

Страшен притисок има, фалеше уште еден да влезе и да ми ја тресне една. :pos:

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
epa sega vaka...

Shkendija ima soliden tim za ova sezona....go imame Gazmend Husaj od Kosovo i e eden od najdobrite igraci sto nastapuvat za reprezentacijata na Albanija ...Adriatik Kajtazi sto bese eden od najdobrite vo Kosovo...Posle toa Vuk (ne znam kako mue prezimeto) eden od najdobrite igraci sto igrase vo Makedonija i Ristevski koj spored mene e najdobriot vo Makedonija...i vetereanot na Shkendija Pllumb Vela...Isto taka Shkendija ima mnogu talenti kako sto se Eldin Rustemi i Besim Luma (sin na trenerot Durim Luma ) koj spored mene za 2 godini ke bidat na vrvot od najdobrite vo nashata drzava isto taka dvete nastapuvat za Makedonija U 19.....

Da bese Rabotnicki siguren sum deka Shkkendija nikogas nema da bese vo prvo mesto...Isto taka sakam da kazem deka i pokraj sto sme shampioni Shkendija ima seriozni finansiski problemi.....!!

--- надополнето ---

da ne igras za Zhelezara ?

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Општината и неколку фирми даваат финансиска подршка.

Добро би било да се склучи договор со австриецот.Ништо чудно да сака да го преземе и одбојкарскиот клуб по овие покажани успеси :)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.218
Хах добро не баш во топ три...но пред војната Шкендија беше силна,не викам дека сме играле финале туку сакам да кажам дека не сме биле така слаби.
Не ме сваќај погрешно, али да кажеш дека досега не сте имале финале а не сте биле слаби е доста смешно. Па разликата од Работнички до другите финалсити беше едно десет класи, а од вториот до третиот уште толку :pos:
Тоа ти е исто како да кажеш дека во времето на Кометал Ѓорче Петров, некоја рандом екипа која живуркала низ лигата и примала по 50 гола од Кометал, не била слаба екипа :)
Таква е кај нас одбојкарскарта лига, исто како што е ракометната во женска конкуренција:)
Секогаш една екипа доминирала а тоа бил Работнички, а слободно можам да кажам дека Работничкли во неколку сезони беше и во подобрите тимови низ Европа (првите 30 да кажеме од слободна проценка:)).
Годинава се случи нивниот сениорски тим да се распадне, па одеднаш порасна амбициите на другите екипи. Најпривин вардар направи добра екипа и се мислев дека они ќе земат. Али пропаднаа сред сезона, па Вук Карановиќ кој беше еден од најдобрите во Работнички, премина кај вас и заедно со Жарко ја прават разликата во првенството. Да беа тие играчи во Синалко, Синалко ќе освоеше, да беа во Струмица, они ќе освоеа :)

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Na Vuk Karanovic sigurno mu bilo merak da se slika pokraj Albanskoto zname :D hahahahaha
Ne gi znam site , no tie pojakite da :

Gazmend Husaj

Flaurent Islami

Pellumb Vela

Naim Abazi

Mensur Hamza

Adriatik Kajtazi

Ilir Vela

Vuk Karanovic

Mensur Hamnza

Besim Luma

Zharko Ristovski

Trener : Durim Luma

Ima i drugi no tie ne gi znam dobro iminjata

--- надополнето ---

Ау брат, страшно е за футсал, ми има кажувано другар што игра. Без рканици не се враќаш дома :) хахаха

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442

И јас имам играно во салата, само што тогаш баш играа Шкендија и Вардар во Скопје и беа отидени многу Балисти во Скопје, а и резултатски не беше тесен натпреварот па затоа немаше тензија :)

Иначе, убава сала е, со убава подлога... :)

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
[video]/www.youtube.com/watch?v=lUPxQr569t0&feature=related[/video]

epa vaka nesto

--- надополнето ---

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
epa sega vaka...

Shkendija ima soliden tim za ova sezona....go imame Gazmend Husaj od Kosovo i e eden od najdobrite igraci sto nastapuvat za reprezentacijata na Albanija ...Adriatik Kajtazi sto bese eden od najdobrite vo Kosovo...Posle toa Vuk (ne znam kako mue prezimeto) eden od najdobrite igraci sto igrase vo Makedonija i Ristevski koj spored mene e najdobriot vo Makedonija...i vetereanot na Shkendija Pllumb Vela...Isto taka Shkendija ima mnogu talenti kako sto se Eldin Rustemi i Besim Luma (sin na trenerot Durim Luma ) koj spored mene za 2 godini ke bidat na vrvot od najdobrite vo nashata drzava isto taka dvete nastapuvat za Makedonija U 19.....

Da bese Rabotnicki siguren sum deka Shkkendija nikogas nema da bese vo prvo mesto...Isto taka sakam da kazem deka i pokraj sto sme shampioni Shkendija ima seriozni finansiski problemi.....!!

Знаеш дека Вук Карановиќ е резерва у репрезентација? Знаеш ли дека Ристовски едно време не играше у репрезентација, а прв избор беше Гинов..? Моментално у репрезентација има сигурно 5-6 играчи појаки од Ристовски.
А овие од Албанија не ми ги спомнуј, да игра Македонија со Албанија, Македонија ќе тепа со 3-0 со разлика од прилика 50 поена... :) Албанија освен фудбал нема ништо друго..
Со ова сакам да ти кажем на колку е паднато нивото у одбојкава исто како и фудбалот и во кое време ги освоивте титулите, имавте среќа што многу клубоој се пред распаѓање или се распаднати тоа е тоа...едноставно у Македонија остана да вреди само ракометот и можеби кошарката.. ништо друго !

--- надополнето ---

Таква е кај нас одбојкарскарта лига, исто како што е ракометната во женска конкуренција:)
Секогаш една екипа доминирала а тоа бил Работнички, а слободно можам да кажам дека Работничкли во неколку сезони беше и во подобрите тимови низ Европа (првите 30 да кажеме од слободна проценка:)).
Годинава се случи нивниот сениорски тим да се распадне, па одеднаш порасна амбициите на другите екипи. Најпривин вардар направи добра екипа и се мислев дека они ќе земат. Али пропаднаа сред сезона, па Вук Карановиќ кој беше еден од најдобрите во Работнички, премина кај вас и заедно со Жарко ја прават разликата во првенството. Да беа тие играчи во Синалко, Синалко ќе освоеше, да беа во Струмица, они ќе освоеа :)
Порано во Југославија и по независноста на Македонија, Вардар беше таа екипа која беше најака, после тоа дојдоја и Југохром и Работнички и се како што паѓаше квалитетот на лигата дојдоја и струмичкиве клубови, па еве сеа и Шкендија.
Да не се заборави дека Вардар беше еден од најаките у силната Југословенска лига, како и во Евро куповите, исто и Југохром, а потоа Работничи стигна до final four во куп по ранг втор во Европа... После тоа отидна одбојкава у к*рац.. А за Шкендија не памтим баш дека имала јаки екипа, само знам дека Лирија играше евро куп со екипа од Белгија која се викаше Авербоде (кои годинава се распаднаја) и тоа беше све !

Kajgana Shop

На врв Bottom