Швалери

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Зашо така сите црно гледаат на изневерувањето? :) Види каква кул филмска ситуација...
Во новиот милениум, вистина е дека речиси сите имаат изневерено барем еднаш, а речиси сигурно е дека и нив ги изневериле. Ништо страшно не е, дури и е возбудливо, нормално за оние кои се пронаоѓаат во сликата.

Сум бил во паралелна врска со девојка која имала партнер... самата помисла дека ти можеш да надокнадиш нешто кое нејзината кукла за излози го нема ми е веќе turn on... плус сакам секс по лифтови, кровови и дворови. Turn off ми е да бегам низ нив, али никад не сум имал потреба.
Да си “швалер“ (дојебник:) ...) е уметност, и некои од нас ја имаат усовршено до крајни граници. Таквите луѓе уживаат во девојката со која се гледаат тајно на вистински начин, заради нив самите, па и односот кој им го даваат е максимален, а ситуациите како оваа на Шмекерот им се убави и фини. Погледот кој ќе се добие под око, лагата која ја сфаќате само вие двајца, нејзиниот партнер не постои во таа ситуација, вие водите љубов на улица пред сите тие луѓе, тоа е прекрасно.

Нормално, она што сакаш да го правиш ќе ти биде подоцна и тебе правено, и јас го прифаќам тоа, и секој оној кој го прави треба да знае дека ќе му се врати истото како бумеранг. А имам другари кои викаат она мене не ме лаже. Спиј ти на тоа увце. :wink:

Швалерај е наука... :)
Аха...значи дојебниците(швалерите)намерно прават така,за да покажат дека се нај или повеке од тој другиот/другата.

Значи автоматски,тие повеќе уживаат во швалерајска врска,каде не мора да прави ништо за да ја задржи љубовта,верноста или пак страстта...плус си се истакнуваат самите себе(дури и повеќе)и за на крај сите среќни и весели,а швалерот со најголемо его,поголемо дури и од него....

Ако е се вака I like it...само далеку нема да се стигне.

Во еден момент дојебникот ке свати дека е мала,ситна играчка и дека еден ден ке се расипе кога ке ја снема страстта,а тоа ке биде многу брзо:tv:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Аха...значи дојебниците(швалерите)намерно прават така,за да покажат дека се нај или повеке од тој другиот/другата.

Значи автоматски,тие повеќе уживаат во швалерајска врска,каде не мора да прави ништо за да ја задржи љубовта,верноста или пак страстта...плус си се истакнуваат самите себе(дури и повеќе)и за на крај сите среќни и весели,а швалерот со најголемо его,поголемо дури и од него....

Во еден момент дојебникот ке свати дека е мала,ситна играчка и дека еден ден ке се расипе кога ке ја снема страстта,а тоа ке биде многу брзо:tv:
Всушност тие се трудат двојно повеќе од постоечкиот партнер да ја задоволат девојката (пошто ја сум машки род, ќе зборам во прво лице) инаку воопшто не би имале улога на “швалер“. (ептен ми е ретро зборов:icon_lol: ) Тие се фантастични во кревет, тие се секогаш средени и секогаш насмеани. За нив нема не може, не сакам, не знам, тие се перфектни. А се перфектни токму зашто не мора да ја покажат својата лоша страна која постоечките партнери мора да ја дадат бидејќи поминуваат премногу време со својата девојка. За разлика од нив, швалерите го добиваат само најдоброто а ќе го добиваат додека тоа не прерасне во врска со обврски. Потоа и самите ќе се најдат во ситуација да бидат услов за некој друг да може да се нарече швалер.

Егото не игра главна улога во случајот. Игра улога, колку и се друго, битен е начинот на живот, кој тие луѓе ги задоволува. И не можам да го гледам “дојебникот“ како мала играчка која ќе се расипе, бидејќи и врските се расипуваат. Всушност изневерувачите се многу поискрени како и нивната “врска“, бидејќи покажуваат во тој однос дека целата поента на заедницата меѓу две личности е сексот. Се друго доаѓа отпосле кое ќе ја одржи или растури таа заедница.

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Всушност тие се трудат двојно повеќе од постоечкиот партнер да ја задоволат девојката (пошто ја сум машки род, ќе зборам во прво лице) инаку воопшто не би имале улога на “швалер“. (ептен ми е ретро зборов:icon_lol: ) Тие се фантастични во кревет, тие се секогаш средени и секогаш насмеани. За нив нема не може, не сакам, не знам, тие се перфектни. А се перфектни токму зашто не мора да ја покажат својата лоша страна која постоечките партнери мора да ја дадат бидејќи поминуваат премногу време со својата девојка. За разлика од нив, швалерите го добиваат само најдоброто а ќе го добиваат додека тоа не прерасне во врска со обврски. Потоа и самите ќе се најдат во ситуација да бидат услов за некој друг да може да се нарече швалер.

Егото не игра главна улога во случајот. Игра улога, колку и се друго, битен е начинот на живот, кој тие луѓе ги задоволува. И не можам да го гледам “дојебникот“ како мала играчка која ќе се расипе, бидејќи и врските се расипуваат. Всушност изневерувачите се многу поискрени како и нивната “врска“, бидејќи покажуваат во тој однос дека целата поента на заедницата меѓу две личности е сексот. Се друго доаѓа отпосле кое ќе ја одржи или растури таа заедница.
сигурен ли си дека она некогаш би го оставила дечкото за да почне врска со тебе. Она чим веќе со тебе си се задоволува на тој начин знае дека може да те има кога сака и и одговара така и така ќе си продолжи.
Ако швалерите го добиваат само најдоброто зошто се тогаш само швалери и не се покажуваат во јавност?
И кажи ми ако толку е убаво да си швалер заради сите тие предности кој ги добиваш како таков, цел живот ќе бидеш и само со толку ќе се задоволиш?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.779
Поени од реакции
12.245
Ако швалерите го добиваат само најдоброто зошто се тогаш само швалери и не се покажуваат во јавност?
Абе фин назив му стајле, дојебник. И коска и трошки... :)

Него, секогаш гледам она мажи-жени па и овде.
Има една тема што ја прави жената курва...по некои правила таа е курва, а мажот што прави исто нешто е швалер???
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=11143
Добри титулари, најс :)

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
сигурен ли си дека она некогаш би го оставила дечкото за да почне врска со тебе. Она чим веќе со тебе си се задоволува на тој начин знае дека може да те има кога сака и и одговара така и така ќе си продолжи.
И кажи ми ако толку е убаво да си швалер заради сите тие предности кој ги добиваш како таков, цел живот ќе бидеш и само со толку ќе се задоволиш?
Промашуваш поенти срцко... швалерката знае дека може да ме има во секое време, тоа изгледа како искористување, ама штосот е дека и јас (под претпоставка нели) како швалер уживам у таквиот однос. Јас сум со неа, како и таа со мене, заради сексот и страста и ништо повеќе. Од друга страна таа е со нејзиниот дечко заради стабилноста, статусот, она си знае. И кај што има љубов и силни емоции, нема швалерај. Има пукање на врска ако нешто ептен непредвидено се деси, или не ни има изневерување, ама швалерај, јок.

Не се покажуваат во јавност зашто така нема да можат повеќе да се гледаат. Швалерите не се идеални за градење врска, и се свесни за тоа, и не ја бараат, не им треба.
Инаку, швалер не е професија, ниту сексуална ориентација. Тоа е само привремено чувство и потреба на некој човек. Секој прераснува од блог во web страна, од швалер во дечко. И тогаш некој друг врз него гради статус швалер. :)

Lurtz напиша:
Абе фин назив му стајле, дојебник. И коска и трошки...
Тоа е хрватскиот збор за швалер... не си го слушнал? :)

Simona_s

Just be
Член од
10 ноември 2009
Мислења
42
Поени од реакции
1
Sto bi rekol cacko toa se vika kurvalak:pos2:
ne sakam svaleraj:nenene:,me nervira toa moze zvuci patrijahalno ama jas go svakam kako nesto nemoralno..e taka...

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Промашуваш поенти срцко... швалерката знае дека може да ме има во секое време, тоа изгледа како искористување, ама штосот е дека и јас (под претпоставка нели) како швалер уживам у таквиот однос. Јас сум со неа, како и таа со мене, заради сексот и страста и ништо повеќе. Од друга страна таа е со нејзиниот дечко заради стабилноста, статусот, она си знае. И кај што има љубов и силни емоции, нема швалерај. Има пукање на врска ако нешто ептен непредвидено се деси, или не ни има изневерување, ама швалерај, јок.

Не се покажуваат во јавност зашто така нема да можат повеќе да се гледаат. Швалерите не се идеални за градење врска, и се свесни за тоа, и не ја бараат, не им треба.
Инаку, швалер не е професија, ниту сексуална ориентација. Тоа е само привремено чувство и потреба на некој човек. Секој прераснува од блог во web страна, од швалер во дечко. И тогаш некој друг врз него гради статус швалер. :)

Тоа е хрватскиот збор за швалер... не си го слушнал? :)
Прво не сум ти ја тебе срцко ок:drk:
Второ швалер не може да има немажена жена според мене оти ако не е мажена нема да и биде швалер туку ебач.
А ако она сака толку со тебе да биде ќе го остави дечкото и взаемно ќе си се задоволувате оти нели каква ќе ви биде врската мн зависи од сексот што го имате...
болд 2 - ако е така зш тогаш кога ќе се земат таа љубов некако како да се смирува и тргнуваат по швалерај партнерите?
Нема ниш посебно у таа професија али се почесто ја работат во денешно време...

wild dolphin

Мал човек а голем ждерач
Член од
12 мај 2009
Мислења
1.702
Поени од реакции
229

да и тогаш ќе свати колку е уствари сам... кога тогаш ќе се почуствува мизерно само најчесто тоа го сваќаат многу касно кога више неможат нешто да направат!

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93

Хм,овде значи мириса на нешто друго...значи тој (или ти)ужива во швалерајот,можеби зошто во ваквата `врска`тој немора да прави ништо како во обичната врска.
И сето ова укажува дека швалерот не сака и не може да има нормална врска.
Страстта е поголема како што расте адреналинот.

Се е добро,но до кога?И со каква цел?
На крај,се ке заврши и ке остане убаво доживување,а понатаму?
Ако биде како што велат-тркалото се врти,тогаш на која страна ке бидеш ти?Горе или долу?

Кога поспан ке ја чекаш жената да се врати од ноќна смена,ти треба нејзината прегратка и мирис,а таа се тркала со некој трет,`доебувајки`ја...
Сори,не сакам да ми се случи тоа и несакам да го правам и јас.

И не мора да е брак,може и да е обична врска.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
За трите поста над мене...
Викторгг напиша:
За разлика од нив, швалерите го добиваат само најдоброто а ќе го добиваат додека тоа не прерасне во врска со обврски. Потоа и самите ќе се најдат во ситуација да бидат услов за некој друг да може да се нарече швалер.
Верглате, не дискутирате. Се` има негативни и позитивни страни... изборот е ваш.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
За да се разбие брачната монотонија се појавува феноменот така присутен а познат меѓу нас како швалерисување!

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.805
Поени од реакции
5.582
за швалерајот се е океј додека си паметен и знаеш како да играш... ама ако по некој сплет на околности се заебеш и се заљубиш, е тек тогаш си наебал ненормално многу.. додека е она старото "ебеш бегаш" присутно океј си.. ама ако почнеш да не "бегаш" си наебал, или ќе те фатат или ќе се заљубиш нема трето.... во секој случај ти си "ебаниот" :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.779
Поени од реакции
12.245
Се е добро,но до кога?И со каква цел?
На крај,се ке заврши и ке остане убаво доживување,а понатаму?
А понатаму delfybuba најчесто има 2-3 можности. Едната е да седне и размисли (ако бил во брак додека го правел ова) како успеал да дојебе 2 фамилии (својата и на швалерот/швалерката), као дојебник нели.
Другата патека (ако е соло)...со време док е млад/а да се ушалта кај некој/а (брак) и да чека некој да му го трти (да ми простите) партнерот пошто нели...се се враќа, се се плаќа. Но тогаш поинаку ќе размислува и делува во таква ситуација (затоа постојат написи у црна хроника :) ).
Трета можност е-као мои неколку познати кои чекајќи да ги искористат своите капацитети дочекаа моја возраст и сега кој проќелав, кој со бела коса и подочњаци...времето ги згази па тешко нешто да ги спаси :)
Али има време, обично размислувањата и начините на дејство со тек на време и години (и ситуација) се менуваат.
Заебано у секој случај превише потенцирање на таков вид на живот. Мож има и други можности, но мислам дека повеќето се слични на овие горе со одредени нијанси.

Али нека прават што сакаат луѓето, нивна работа, нивни полови органи и чувства :)

B

black angel

Гостин
Mislam deka ova e uzasno ponizuvacko za toj/taa sto ja igra ulogata na 2-ra violina a i za taa licnost na koja e izneveruvana.......uste postrasno e koga se raboti za licnost vo brak so deca a najcesto toj brak se rastura i decata trpat traumi zaradi nekoja licnost koja si pravi zadovolstvo

Kajgana Shop

На врв Bottom