Чудо во црквата Свети Димитрија- фреските „крвават“ и сами се чистат

• Креатор на темата Паган-др
  • Време на започнување

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Еве го ѓаволот се јави. :pos:

Овој па гревов, камерата не му работи ко што треба, одма духови имало. Невидливи честици! Невидливи за човекот ама видливи за телефонот. Ма немој да ме јебеш бре. :tapp:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Као што кажав ова тема си ја искористија и новинарите за да им се купува и читаат весниците. еве што пишува во фокус

Е сега ќе чекаме после велигден да видиме што ќе се каже зашто и мене од шпекулирање ми е доста.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Еве го ѓаволот се јави. :pos:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oBnPpZmTY0A

Овој па гревов, камерата не му работи ко што треба, одма духови имало. Невидливи честици! Невидливи за човекот ама видливи за телефонот. Ма немој да ме јебеш бре. :tapp:
US мода бе чоек :) Знаеш колку се популарни orbs у САД ? Цела Америка е населена со духови и сите ги фаќат на камера :D

V

Vollstandig

Гостин

Знаев дека народот малце е пореметен овде, ама до толкав степен, не верував.
Типот,загледал прашина низ црквата, па му текнало да го сними и објави на јутуб на англиски, светот да разбери и да не направи уште толку ненормален.

http://www.plusinfo.mk/vest/39782/VIDEO-Nepoznati-chestichki-letaat-vo-Sveti-Dimitrija

1112:

Во црквите лежи, врз сите работи, неколку прсти дебела и неколку тони тешка прашина.
Кога таа прашина се движи по темницата која владее по црвите не е видлива, ама ако се запали силна ламба ќе излези „ЧУДОДТО“ на видело.
Престанете да се глупирате, оти целиот свет ќе не прогласи, КОЛЕКТИВНО за НЕНОРМАЛНИ.
И досега не сме оставиле впечаток дека сме нормални, ама по овој случај ќе добиеме и ТАПИЈА за ненормалност.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Си се молам на иконата
Верувам во господ сум се молел и ми помогнал и имам сега .За разлика од тебе
А знаеш дека во десетте божји заповеди пишува: Не ќе си правиш врезан лик, ниту некаква слика на она што е горе во небото, или долу на земјата, или во водата под земја.
или во превод „Не почитувај никакви идоли“.Јас досега во црква не сум забележал слика од господ туку од Исус и останати светци.Нели е ова грев од страна на црквата која треба да биде медиумот помеѓу човека и господ.Во пречистото светилиште е извршен грев.Или си ги почитувате правилата кога како?

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
А знаеш дека во десетте божји заповеди пишува: Не ќе си правиш врезан лик, ниту некаква слика на она што е горе во небото, или долу на земјата, или во водата под земја.
или во превод „Не почитувај никакви идоли“.Јас досега во црква не сум забележал слика од господ туку од Исус и останати светци.Нели е ова грев од страна на црквата која треба да биде медиумот помеѓу човека и господ.Во пречистото светилиште е извршен грев.Или си ги почитувате правилата кога како?
Dude , питај ги за конекција на вапцани јајца и христијанство :)))

M

Moon Child

Гостин
Ореолите дека златни најмногу светат и доаѓаат до израз, инаку фреските се чистат буквално цели, не само ореолите.
Зошто е тоа така, ќе почекам да кажат после Велигден.
Фолијата на ореолите е пресно лепена, ти го гарантирам ова! Ете и слики од недовршени икони и фрески ставив, чисто за да видите дека е исто.
Ќе го прашам и тетин ми баш што мисли за ова, и ќе го постирам муабетот!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Фолијата на ореолите е пресно лепена, ти го гарантирам ова! Ете и слики од недовршени икони и фрески ставив, чисто за да видите дека е исто.
Ќе го прашам и тетин ми баш што мисли за ова, и ќе го постирам муабетот!
Јас ти кажувам дека фреските цели се чистат, а не само ореолите.

@Зоте појди во црквата и сам ќе си видиш дека на сликите од панихидата и сега има голема разлика.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Според христијанското учење, како ке се покажеш на овој свет и каков човек ке бидеш, после смрта ке одиш во рајот и во пеколот. Сите гледаме што се случува, невини умираат, владеат разни болести, страдаат добри луѓе и слично, но тоа незначи дека не постои никаква виша сила (Господ) која го глеа тоа и одредува што после тоа. Ве замолувам не пишувајте само колку да се пише !
Дај бе не се укопувај со глупи заклучоци. Децата умираат затоа што немаат храна и вода а твојот господ да сакал ќе им помогнел т.е ќе направел чудо за да пијат и тие вода. Ко што рече Stefus - господ имал „побитна“ работа, да ги осветли фреските во некое запуштено црквиче кое немало посетители.

N

Nessa Alcarin

Гостин
@Зоте појди во црквата и сам ќе си видиш дека на сликите од панихидата и сега има голема разлика.
Добро бе Алекс.. Чудо е.. И што со тоа чудо? Си се запрашал. Зошто твојот Бог одлучил да им ги светне ореолите на фреските, со која цел, со која порака. Да докаже дека постои?
Гледам после тоа „чудо“, милиони Евреи, Муслимани, Будисти, Сатанисти... и т.н., се прекрстиле и станале не друго, туку православни верници. Сите откриле дека живеат во лага и дека православната е вистинската религија.
Јас кажав, ако Бог после 2000 години се реши да направи чудо, нема да биде со светкање на ѕидови во црква.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Добро бе Алекс.. Чудо е.. И што со тоа чудо? Си се запрашал. Зошто твојот Бог одлучил да им ги светне ореолите на фреските, со која цел, со која порака. Да докаже дека постои?
Гледам после тоа „чудо“, милиони Евреи, Муслимани, Будисти, Сатанисти... и т.н., се прекрстиле и станале не друго, туку православни верници. Сите откриле дека живеат во лага и дека православната е вистинската религија.
Јас кажав, ако Бог после 2000 години се реши да направи чудо, нема да биде со светкање на ѕидови во црква.
Мој пост на 32 страна

Ореолите дека златни најмногу светат и доаѓаат до израз, инаку фреските се чистат буквално цели, не само ореолите.
Зошто е тоа така, ќе почекам да кажат после Велигден.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ех...да знаеше Коперфилд колку малку им треба на балканците да бидат импресионирани, ќе си купеше имот на водно.:) Ако ова е чудо, што би правеле кога би го снемало крстот на водно, за пак да се појави?
Веднаш икона на свети Коперфилд ќе имаше по црквите.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Што се секирате сеуште за ова?
Целта е постигната, свештените лица се наполнија пари од зонски паркинг, верниците се ‘запалени‘ пред Велигден и целата насока на јавноста е успешно свртена настрана од вистинските секојдневни случувања и проблеми.

Well played!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Смешни ми се тезите дека верата и науката не оделе заедно. Па модерната наука почнува да се развива преку научници верници и со благослов од црквата. Еве еден список на научници кои биле и се познати по својата посветеност на христијанската вера. Замислете има и програмери! http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_thinkers_in_science
А не ти е смешно 5 милиони животински видови во парови (што значи 10 милиони единки) да ги собере во дрвен брод, долг 150 метри, широк 25 и висок 15 метри?! И тој истиот да плови 150 дена?
И после 150 дена под вода, сите растенија кој денеска ги гледаш, да преживеат како ништо да небило?
Или можеби не ти е смешно тоа што според религијата, ѕвездите се создадени после земјата? Дека жената е создадена од ребро на маж?
Дека Јов поминал три дена во утробата на кит, пошто излегол жив и здрав?
Објасни ми жити се како сево ова оди заедно со науката?!

Kajgana Shop

На врв Bottom