US мода бе чоекЕве го ѓаволот се јави.
![]()
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oBnPpZmTY0A
Овој па гревов, камерата не му работи ко што треба, одма духови имало. Невидливи честици! Невидливи за човекот ама видливи за телефонот. Ма немој да ме јебеш бре.![]()
1112:
Во црквите лежи, врз сите работи, неколку прсти дебела и неколку тони тешка прашина.
Кога таа прашина се движи по темницата која владее по црвите не е видлива, ама ако се запали силна ламба ќе излези „ЧУДОДТО“ на видело.
Престанете да се глупирате, оти целиот свет ќе не прогласи, КОЛЕКТИВНО за НЕНОРМАЛНИ.
И досега не сме оставиле впечаток дека сме нормални, ама по овој случај ќе добиеме и ТАПИЈА за ненормалност.
А знаеш дека во десетте божји заповеди пишува: Не ќе си правиш врезан лик, ниту некаква слика на она што е горе во небото, или долу на земјата, или во водата под земја.Си се молам на иконата
Верувам во господ сум се молел и ми помогнал и имам сега .За разлика од тебе
Dude , питај ги за конекција на вапцани јајца и христијанствоА знаеш дека во десетте божји заповеди пишува: Не ќе си правиш врезан лик, ниту некаква слика на она што е горе во небото, или долу на земјата, или во водата под земја.
или во превод „Не почитувај никакви идоли“.Јас досега во црква не сум забележал слика од господ туку од Исус и останати светци.Нели е ова грев од страна на црквата која треба да биде медиумот помеѓу човека и господ.Во пречистото светилиште е извршен грев.Или си ги почитувате правилата кога како?
Фолијата на ореолите е пресно лепена, ти го гарантирам ова! Ете и слики од недовршени икони и фрески ставив, чисто за да видите дека е исто.Ореолите дека златни најмногу светат и доаѓаат до израз, инаку фреските се чистат буквално цели, не само ореолите.
Зошто е тоа така, ќе почекам да кажат после Велигден.
Јас ти кажувам дека фреските цели се чистат, а не само ореолите.Фолијата на ореолите е пресно лепена, ти го гарантирам ова! Ете и слики од недовршени икони и фрески ставив, чисто за да видите дека е исто.
Ќе го прашам и тетин ми баш што мисли за ова, и ќе го постирам муабетот!
Дај бе не се укопувај со глупи заклучоци. Децата умираат затоа што немаат храна и вода а твојот господ да сакал ќе им помогнел т.е ќе направел чудо за да пијат и тие вода. Ко што рече Stefus - господ имал „побитна“ работа, да ги осветли фреските во некое запуштено црквиче кое немало посетители.Според христијанското учење, како ке се покажеш на овој свет и каков човек ке бидеш, после смрта ке одиш во рајот и во пеколот. Сите гледаме што се случува, невини умираат, владеат разни болести, страдаат добри луѓе и слично, но тоа незначи дека не постои никаква виша сила (Господ) која го глеа тоа и одредува што после тоа. Ве замолувам не пишувајте само колку да се пише !
Добро бе Алекс.. Чудо е.. И што со тоа чудо? Си се запрашал. Зошто твојот Бог одлучил да им ги светне ореолите на фреските, со која цел, со која порака. Да докаже дека постои?@Зоте појди во црквата и сам ќе си видиш дека на сликите од панихидата и сега има голема разлика.
Мој пост на 32 странаДобро бе Алекс.. Чудо е.. И што со тоа чудо? Си се запрашал. Зошто твојот Бог одлучил да им ги светне ореолите на фреските, со која цел, со која порака. Да докаже дека постои?
Гледам после тоа „чудо“, милиони Евреи, Муслимани, Будисти, Сатанисти... и т.н., се прекрстиле и станале не друго, туку православни верници. Сите откриле дека живеат во лага и дека православната е вистинската религија.
Јас кажав, ако Бог после 2000 години се реши да направи чудо, нема да биде со светкање на ѕидови во црква.
Ореолите дека златни најмногу светат и доаѓаат до израз, инаку фреските се чистат буквално цели, не само ореолите.
Зошто е тоа така, ќе почекам да кажат после Велигден.
Ех...да знаеше Коперфилд колку малку им треба на балканците да бидат импресионирани, ќе си купеше имот на водно.Добро бе Алекс.. Чудо е.. И што со тоа чудо? Си се запрашал. Зошто твојот Бог одлучил да им ги светне ореолите на фреските, со која цел, со која порака. Да докаже дека постои?
Гледам после тоа „чудо“, милиони Евреи, Муслимани, Будисти, Сатанисти... и т.н., се прекрстиле и станале не друго, туку православни верници. Сите откриле дека живеат во лага и дека православната е вистинската религија.
А не ти е смешно 5 милиони животински видови во парови (што значи 10 милиони единки) да ги собере во дрвен брод, долг 150 метри, широк 25 и висок 15 метри?! И тој истиот да плови 150 дена?Смешни ми се тезите дека верата и науката не оделе заедно. Па модерната наука почнува да се развива преку научници верници и со благослов од црквата. Еве еден список на научници кои биле и се познати по својата посветеност на христијанската вера. Замислете има и програмери! http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Christian_thinkers_in_science