Чувства преку слика

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.943
Поени од реакции
37.180
...побарај од @Zlatikevichius ќе ти ја префрли.
Јас ја префрлив во ЧДА. Беше отворена во Општи муабети, а муабет во нејзе = 0. Најсоодветно е тука. Нема врска со уметност ова.

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.147
Поени од реакции
5.732
Јас ја префрлив во ЧДА. Беше отворена во Општи муабети, а муабет во нејзе = 0. Најсоодветно е тука. Нема врска со уметност ова.
Самите постирани слики ги шкрабал некој уметник.
Еве уште една од уметникот Владимир Куш .
Многу лесно може секој еден да си ги пронајде своите моментални чувства
преку сликиве постирани овде.
Може да дебатираме, дали сликиве немаат врска со уметност, како што велиш ти.
Претпоставувам, сакаш да кажеш дека нема врска со подфорумската тема „уметност“,
иако сликиве имаат допирни точки и со таа тема.
...
Сеќавање на една љубов, ружата одамна ја нема
morningblossum.jpg

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.806
Поени од реакции
3.008
Еве една молба до тебе да се префрли во уметност, а како допринос ќе ги пишуваме и уметниците на делата. Требаше да се вика. Чувство преку уметност. Привлечени сме од некоја уметничка слика од моменталните чувства кои не обземаат. Ако сме тажни не привлекуваат тажни уметнички слики, ако сме носталгични или во љубов други итн.

Губарев Валентин белоруски уметник и графичар

FB_IMG_1695501488645.jpg

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.874
Поени од реакции
21.716

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.806
Поени од реакции
3.008
Сакаш да каеш дека се осеќаш како полукелаф старац што има нос како кур и незнае што да праи сс паре што не важиф више?
Е ај размисли дали нема вистина во сликата и дали не се осеќаат сите така, вредноста на парите опаѓа вртоглаво, на уштедевината што си ја штедел цел живот и е преполовена вредноста, цените одат нагоре, храната и некретнините растат а животот ти поминал во шпарање, маркица по маркица, си одел за 1 денар од спротива да купуваш геврече, за да заштедиш, си потрошил време, младост, живот и на крај ете ова останало, обични банкноти, кои не вредат толку колку што си мислел дека ќе вредат. Не вредат младост живот, енергија пропуштени моменти. Вредноста им е 1/4 од вредноста која си ја ушпарал.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.806
Поени од реакции
3.008
Па ако се осеќаш како еж, издепилирај се. :icon_mrgr:
Доста креативност покажуваш у коментариве :tapp:, научи да пишуваш на македонски, не разбирам на кој јазик пишуваш, сите ти се исти, дали сум се осеќала како човекот погоре на сликата со голем нос бил, сега па како ежот, толку ти е интелегенцијата.

Kajgana Shop

На врв Bottom