Човечката раса ќе се подели во два вида

C

Celsius

Гостин
Ова како од книгата временска машина:toe:
хахахах да баш така.

инаку не ми е баш веродостојно али во секој случај дека и денес се лоцираат генетски варијаци (кон подобро) да се надеваме дека ќе опстоиме како нација која ќе прерасне во високо интелегентна заедница...

D

Daedalus

Гостин
mislam deka inteligencijata kako i lepotata ne se faktori za toa koj ke uspee da opstane. Dodeka porano lepotata oznacuvala genetski zdrava edinka denesnite kriteriumi za ubavo se smeneti. Inteligencijata e mnogu opsta rabota, ima emotivna, prostorna, verbalna itn itn inteligencija, a istata e menliva i nestaticna. Ima ubavi glupavi luge, grdi glupavi luge, ubavi pametni i glupi pametni. Taka sto varijabilnosta ne dozvoluva da ima takvi drasticni promeni posebno ne denes koga sekoj so sekoj se tiiiiit xD

Член од
24 март 2012
Мислења
54
Поени од реакции
25
Јас пак имам друга теорија. Убавите и интелигентните луѓе се помалку се размножуваат. Моја теорија е дека до 3000 година ќе останат само гоблините :pos:
Чист пример е Македонија, тие што се образовани, културни и еманципирани немаат 100 деца, најмногу имаат две, а циганите од Шутка по колку имаат???

Се извинувам за горе наведениот стереотип, меѓутоа е точно.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Фактор пари и курви не се сместени во теоријава :) Треба да се додадат и ќе дојде до неутрализација пак. :)

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
општо познато е дека животот е тркало - некој се качува,а истовремено некој се спушта таму долу.....некој немало шо да прај и си пишувал квазинаучно фантастични текстови........

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
општо познато е дека животот е тркало - некој се качува,а истовремено некој се спушта таму долу.....некој немало шо да прај и си пишувал квазинаучно фантастични текстови........
Не бе. Технички гледано има логика, ама има и многу други фактори шо ќе ја влечат неутрализацијата на овие две врсти уште долго.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
Потоа накај 3200 година гоблините ќе се обединат и со нивната механичка и технолошка супериорност и ќе ги претворат the pretty people во робови/добиток.Потоа ќе ја освојат вселената и ќе станат богови.Но притоа ќе се опуштат и the pretty people ќе се дигнат и ќе им ја срушат империјата од внатре.

Ете ја мојата теза нека ми каже овој докторов кај ја добил дипломата и мене да ми дадат една.

/МIRЧ3_МкД\

Временски патник
Член од
7 март 2012
Мислења
380
Поени од реакции
102
Теоријава ја прочитав и од Стивен Хокинг , интересно размислување кое не е далеку од реалноста морам да признаам. Дискриминацијата им е во крвта на луѓето , ама сепак мислам дека нема да има толку контрасни разлики. Човекот ќе еволуира како една поголема целина , а не во два дела.

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
До 3000 година човештвото ке биде минато, како што тргнало.

Инаку мислење за теоријава - fake and gay.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Инаку мислење за теоријава - fake and gay.
Со тие придавки како објаснение за твојот став, одеднаш ми е јасно зошто не ја подржуваш. Немаш капацитет да ја сфатиш.

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Па дури и сега имаме високи и со големи ку*ови и мали влакнести што се глупи xD

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Со тие придавки како објаснение за твојот став, одеднаш ми е јасно зошто не ја подржуваш. Немаш капацитет да ја сфатиш.
Иш бе, не ме цитирај, поради тие од твојот вид ке ја снема човечката раса.

А што па тебе те погодија придавките толку?
Мислам дека придавките се доволни за објаснување колку да не се повторувам со другите членови предходно, ако сакаш да видиш пошроко објаснување види каде сум кликнал "Ми се допаѓа", најверојатно имаш капацитет да го направиш тоа, ти си од "паметниот" вид со висок капацитет изгледа.

WalterWhiteTheMethKnight

Генијалец
Член од
19 мај 2010
Мислења
407
Поени од реакции
292
Денес секоја џукела се декларира како „врвен научник“ и изнесува свои теории. Нема никаква логика во „теоријава“ како прво убавината и интелегенцијата не одат заедно (колку паметни луѓе се грди и колку убави луѓе се глупи ихии). Второ 1000 години се краток период за да би се случило било каква поделба, а не па ваква прецизна едни супериорни, други безвредни.

Некој погоре спомна дека нема шанси некој грд/а да освој убав/а и тоа не држи вода денес луѓе за пари се прават, а и со тие естетски операции кои се се попопуларни може најголемата грдосија да стане убава па нема да каже дека има операција и уствари ќе се земе со грда!!!

Значи теоријава е најглупавото нешто што сум го прочитал во последно време!

Kajgana Shop

На врв Bottom