cvetanovskiigor
›———————‹
- Член од
- 6 мај 2009
- Мислења
- 1.425
- Поени од реакции
- 57
Ако под Адам и Ева се мисли на генетски модификовани љуѓе гласам за нив.
Еволуираш, ама не си свесен за тоа, токму поради тоа што човекот еволуирал и физички но и психички денеска сме сведоци на многу пронајдоци и бла блааман бе смешна е таа еволуција зашто не еволуирам сега.
Бог го создал светот
Не фала не сакам да сум дете настанато од инцест... Сакам мајмун да сум.Адам и Ева.Премногу е глупава теоријата дека сме настанале од мајмун.Зошто денес кога е толку напредна генетиката не направат мајмун да еволуира во човек.Верувам дека бог го создал светот и нас и тоа е единствената теорија која има логика за мене....
Не можам да сватам дека после стотици потврди на Дарвиновите теории вклучително и најмодерните генетски потврди се уште има дискусија за тоа како настанал човекот. Фино лепо светската наука има докоментирано десетици Хомини видови, има ДНК анализи шимпанзо-чоек, има здраво фундирани теории на еволуција - адаптација, природна селекција итн. Додај на ова Темното Доба на човештвото и присилата да се верува во црковни догми и "вистини" и секаква дискусија за клик-клик настанување на чоекот паѓа во вода.
Луѓе, баталете Етика на Религии, Наука за религии, и веронаука, земете антропологја и биологија и видете како е.
Просто сум запрепастен од тоа дека дури 30% гласале за Адам и Ева.
А исто така мислам дека не треба да има анкети за потврдени вистини:
Пр. Колку е 2+2? Дали е перпетум мобиле можно? Дали има гравитација? И дали адам и ева или дарвин?...
Преодот од еден вид во друг е очигледен од постоењето на повеќе видови. Научниците не мора да создадат живот за теоријата да е точна.Ок, за тоа дека постои еволуција можеби има докази, а и не ја негирам еволуцијата, но дали е докажан преодот од еден во друг вид? И дали направиле научниците вештачки живот?
Прво додека научниците да чекат единката да се развие па да се размножува ќе помине доста време.И второ не е сигурно дека тие карактеристики според кои единката ќе биде различна од другите ќе бидат пренесени на потомството. А и ако бидат, во најчести случаи тоа предизвикува стерилитет кај потомството.Ок, за тоа дека постои еволуција можеби има докази, а и не ја негирам еволуцијата, но дали е докажан преодот од еден во друг вид? И дали направиле научниците вештачки живот?
Епа? Од кај си толку сигурен дека животот стварно настанал од неоргански материи кога тоа никој не го докажал? А и за тие експериментите со аминокиселините и белковините, од кај сте толку сигурни дека условите на земјата биле баш такви? Тоа не може со сигурност да се каже, нели?Преодот од еден вид во друг е очигледен од постоењето на повеќе видови. Научниците не мора да создадат живот за теоријата да е точна.