Честит 8. март - Интернационален ден на жената

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
То е то, само се чудам зошто некако не одговара воведов со реалноста денеска? Оти другачије некако се прославува?

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.633
Поени од реакции
35.171
8-ми Март е денот кога жените кренале глас против дискриминацијата која владеела и која била сурова во поглед на образованието, работата, па дури и во домашни услови,,,Мажите имале многу поголеми права од жените, а единственото оправдание за таква дискриминација било ‘‘вие сте ЖЕНИ.
Од тогаш па наваму жените успеаа на многу значајни полиња и докажаа дека сепак сите сме едно исто без разлика на полот и ние сме доволно интелегентни.
ЗАТОА нека секој ден ни биде 8 ми Март,,,подарокот е материјално нешто,,,подарете убав збор, комплимент подарете насмевка нема поскапоцено нешто од тоа,сигурна сум дека на секоја здрава женска особа(има и такви кои се зависни од материјалното) би се израдувале најмногу;)

П.С..Девојки Среќен празник,,, да живееме и владееме, без нас не се може, ние сме ‘‘нужно зло‘‘;)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Леле фалааа, убаво што ви текнало....:pipi::icon_mrgr:

Среќен нека е празникот на сите жени, секаде во светов, надевајќи се дека во одредени делови на светот и тие еден ден ќе можат да го слават празникот.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Браво за темата и за воведот.
Среќен 8. Март лејдис!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.912
Поени од реакции
73.211
Среќен осми март пилиња :icon_mrgr:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
О прекрасни суштества, едно од кои ме родило, друго кое веќе го спреми ручекот, илјадници на форумов(?) и 3 милијарди на светов, нека ви е честит 8-ми Март! Живи и здрави.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.828
Поени од реакции
20.250
Честит празник на сите претставнички од женскиот пол, и една порака, како потсетник нека е овој ден дека е многу убаво да си дама и сакана жена!.
images.jpg

A

Antigona

Гостин
Не знам зошто ама зборот „честит„ некако ми збучи бугарски. Мислам дека би требало да го замениме со „среќен„

Среќен 8ми Март и од мене :)

Kajgana Shop

На врв Bottom