Црн список на анти-државни бизнис елементи во Македонија

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Е ми истиот оној кој ни одредува кој ќе ни биде власт, кој премиер, кој прецедник...не е тешко за погодување, оти веќе е „јавна тајна„ од кај и од кого доаѓаат таквите инструкции.
Доаѓаат инструкциите од тој што ги држи за јајцата т.н лидерите на т.н. најголеми партии.

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Најверојатно после тие дебакли тешко дека ќе успеат да соберат доволно овци за било каков протест. Репер за тоа е реакцијата на ДУИ на протестите за францускиот предлог. А немаше никаква реакција ни кога Борислав Крмов од собраниска говорница ги повика да направат војна ако имаат јајца.
pa ne im odgovara vojna ich, malku naivno razmisluvash.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
za bilo kakva kontra protiv kaurot sekogash ispagjaat, pred niv da vidat deka ubiecot e poznajnik, shpon, pak kje ispadnat i kje krshat i kje tvrdat deka e nevin.
primerive shto gi kazuvash ne se validni posho vo golema mera protiv samite niv trebashe da protestiraat. ali nemoj ni za malku da pomislish deka nema da go ebat kaurot kolku shto mozat.
Кај беа да излезат на протест против изјавата на Крмов. Пред 10 години за таква изјава имаше да гори Бит пазар.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
pa ne im odgovara vojna ich, malku naivno razmisluvash.
Немаат луѓе за војна затоа не им ни одговара, никој не ги ебе ни 2%. Затоа им се појавија огнените па мораа да прават представи со Аљи во Чаир.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.233
Поени од реакции
5.474
pred 10 god grubi ne beshe premier. :D
Е ми признај дека детето и тогаш имаше потенцијал за премиер, а сега е „де факто„ премиер...„малку„ не е избран за таа функција, ама си ја одработуе...поштено, секако...

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Немаат луѓе за војна затоа не им ни одговара, никој не ги ебе ни 2%. Затоа им се појавија огнените па мораа да прават представи со Аљи во Чаир.
vidi bez premnogu informacii mozeme da nagagjame, a ne gi znaeme ni 10 posto od vistinskite informacii. Moze e operacija na ali za da ischisti smetot od partija i ushte povekje da se zacvrsti, moze napraile ognenive nekoja belja pa ovoj gi brishe i oni reagiraat, trista mozinja ima vo prikaznava...
Автоматски споено мислење:

Е ми признај дека детето и тогаш имаше потенцијал за премиер, а сега е „де факто„ премиер...„малку„ не е избран за таа функција, ама си ја одработуе...поштено, секако...
imashe, da, takov drzavnik se pokaza ushte na kaleto so komiti. :D

i vo 2001 nemaa i znaeme kako zavrshi, a sega imaat znachitelno povekje mokj, i voena i politichka.

Член од
20 април 2023
Мислења
988
Поени од реакции
2.430
Џабе е премиер кога гласачите му се во Швицарска. На последните да не гласаа СДС и ДПНЕ Дехари немаше градоначалник на Кичево да биде.
ja pa mislam voopshto ne e dzabe shto e premier so 11 pratenici i 25 posto naselenie :D
vakvo ebavanje nema po filmovite, mislam glej gi grevovive nashi, na kolena se. utre da rechat deka kje mu mochaat na tache u usta na sitel, kje dae kurkata

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
ja pa mislam voopshto ne e dzabe shto e premier so 11 pratenici i 25 posto naselenie :D
vakvo ebavanje nema po filmovite, mislam glej gi grevovive nashi, na kolena se. utre da rechat deka kje mu mochaat na tache u usta na sitel, kje dae kurkata
Да беа 25% немаше да организираат пребројување по дијаспората. Плус сите муслимани Албанци да ги пишуваат. Не туку се лажи на тие евтини глупости.

Инаку Таче и СДС се корисни идиотчиња кои играат како што ДУИ им свири оти за свирка не ги бидува.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.451
Поени од реакции
84.861
Поентата е дека тие што дремат по цел ден на тезги се исти како нас независно дали се шипци или каури. И во никој случај не се антидржавни бизнис елементи исто како ни тие што работат во Кипер и уредно издаваат фискални сметки за робата што ја продаваат. Но ова не важи за ликови како Кочо Анѓушев, Црпантиот, Дуле синот, Вице и Трајче, роднините на Груби и Аљи и ред други ајвани што со помош на политика ни го загрозуваат животот.
Не е така. Уопште.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
vidi bez premnogu informacii mozeme da nagagjame, a ne gi znaeme ni 10 posto od vistinskite informacii. Moze e operacija na ali za da ischisti smetot od partija i ushte povekje da se zacvrsti, moze napraile ognenive nekoja belja pa ovoj gi brishe i oni reagiraat, trista mozinja ima vo prikaznavа
Се виде дека им се тресат гаќите. Инаку немаше да се растрчаат по ограноци како пред избори. Им гори под газот. Ама нема проблем сеуште лажете се со тие евтини приказни дека ДУИ се јаки.

Член од
8 август 2013
Мислења
1.330
Поени од реакции
2.083
Od kad sonc
Од кога се автохтони, од 1952 :D:D
Od kad soncu grije ovu zemju!

Едно село во Македонија најди што има име со корен во албанскиот јазик. Напротив ние сме автохтони и тука и во Албанија, пола албански села и градови се со македонски имиња.
Gradovite site se Ilirski - Albanski iminja. Ste gi smenalle niz historija.

Oeneum - Tetovo
Manastir - Bitolla

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.924
Od kad sonc

Od kad soncu grije ovu zemju!
Сун Тсу е кинески филозоф и нема никаква врска со Илирите а немаш ни ти затоа што си поблизок со Чеченците. Најсмешно е што колку си подалеку од дома толку поголем Албанец се чувствуваш. Согласно на тоа сигурно сега си во Швицарска :LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:

Член од
8 август 2013
Мислења
1.330
Поени од реакции
2.083
Сун Тсу е кинески филозоф и нема никаква врска со Илирите а немаш ни ти затоа што си поблизок со Чеченците. Најсмешно е што колку си подалеку од дома толку поголем Албанец се чувствуваш. Согласно на тоа сигурно сега си во Швицарска :LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::LOL:
Se soglasuvam za toa koj e podaleku se custvuva po patriot, no shvajcaria a poblisku od Avstralia.. od ova smislla vie ste popatrioti od nas.

P.S Ziveam vo Makedonija.

Kajgana Shop

На врв Bottom