Infra
Мојот Пастир
- Член од
- 26 ноември 2005
- Мислења
- 141
- Поени од реакции
- 2
Само не ми е јасно (те молам да ми разјасниш) зошто си ме цитирал?! Кажав нешто поинакво од тебе?!J0ker_MKD напиша:Многу луѓе грешат за дефиницијата на црквата . Црквата е пред се организација но не организација како фирма туку како нешто што ги поврзува луѓето во една група со исти верувања. Христос наредил изградба на црква, ама не на зграда во која ќе се собираат верници и во која ќе проповедаат поповите, туку како нешто што ќе ги обединува сите што веруваат во Него. Апостолите не седеле во куќи и собирале народ туку шетале и го ширеле зборот. Модерната црква како институција е многу профитабилна фирма која профитира на темелите на нешто што одамна го снемало, а тоа е вистинската верба во Бога. Мене не ми треба икона или просторија со златни лустери за да верувам во Господ. Не мора да му целувам рака на попот за да бидам добар и да влезам во рајот. Во Бога може да верувам и сега додека го пишувам овој текст и да го носам во срцето. Верата не е еднаш во неделата да се отиде во црква и да се запали свеќа. Верата е нешто многу подлабоко.
Значи верувам во Бога ама не ја почитувам црквата.