^ Душа ми знае дали не се мкнат пакети и на + 50 (на овој пекол кога сите се кријат дома) дали не се дели вода...
Нема врска машки женски, ако има проект и ако се разнесуваат пакети сите се вклучуваат, кој се најде - тој дели, оти тоа не се 5 пакети... Притисок не мери волонтерот, туку докторот што иде со нив.
За спасувачи на вода и на планина поминаа обуките, обично се на пролет (доцна пролет). За спасувач на планина треба да знаеш
соврешно прва помош и да имаш кондиција, оти тренинзите се лудило!!! За спасувач на вода треба да знаеш одлично да пливаш, плус кондицијата и познавање на прва помош. Тоа се `ко кондициони тренинзи, некогаш ден, некогаш неколку дена се одржуваат, зависи од пијавените и целта на обуката, ако поминеш ќе те примат, ако не - никому ништо. Исто е `ко конкурсот за полицајциве што беше сега, само кај нас е без есеј.
Јас немам поминато обука за спасител на планина или на вода, само прва помош имам поминато. Никогаш не ме интересираа тој вид обуки, ама знам дека и тренинзите после се тешки.
Појди во било која општинска/градска организација на Црвен крст и кажи им дека сакаш да се вклучиш како волонтер, дека сакаш да ја поминеш обуката за прва помош и дека те интересира за спасувач на планина или на вода.
leandra, тебе деновиве ќе те преслушаме за прва помош.