Цигари (каква марка пушите/општа дискусија)

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Секогаш сум пушел лесни цигари, супер и сл. Сеа пушам Винстон силвер, не се лоши но сепак мислам да ги откачам наскоро.

^_^• Албина •^_^

Чекорам по пат во правец кој води... НИКАДЕ!!!
Член од
23 мај 2012
Мислења
21
Поени од реакции
7
Вардар пушам, да ви кажам најубави ми се некако. А коа нема Вардар си зиам Партнер :eek:

Член од
2 март 2012
Мислења
93
Поени од реакции
56
родео голд ... иначе пушам веќе една недела.. филмот ми беше да се научам да правам крукчиња... :) achievement complete.. сеа ваљда ке се откажам. не осеќам некоја зависност xD

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Родејки .......... а поретко Јорк, Респект(овие нешто ги снема), Бенстон, Валтер Волф, Партнер(од новите), а Ронхил и Бос ептен ретко .............. :icon_mrgr:
Али ипак најбоље цигари ти се: Бренд, Класик, Дрина, Драва, Вардар, Филтер-Ориентал и сл. :pos:

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Марлборо голд или лајт со години(ама веќе на ништо не личат го нема тој вкус од порано а и грлото ми беше партали од нив да ги баталив па после се префрлив дафидоф белите(квалитетна цигара во секој случај во германија ги прават не тука ама не е цигара што можеш повеке од неколку недели да ја пушиш а да не ти прекурчи) и сега во последно време Винстон што се со 10 цигари пакувањето(во германија ги прават не во хрватска овие со 10 цигари) и одма се осеќа добар квалитет. Така да во однос цена квалитет презадоволен сум од овие цигари плус во кутија се 10 цигари па до негде ми помага да се контролирам, зошто за мене очигледно не е кутија од 20 цигара можам за рок од 3 до 4 сатати цела да ја мавнам :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Марлборо голд или лајт со години(ама веќе на ништо не личат го нема тој вкус од порано а и грлото ми беше партали од нив да ги баталив па после се префрлив дафидоф белите(квалитетна цигара во секој случај во германија ги прават не тука ама не е цигара што можеш повеке од неколку недели да ја пушиш а да не ти прекурчи) и сега во последно време Винстон што се со 10 цигари пакувањето(во германија ги прават не во хрватска овие со 10 цигари) и одма се осеќа добар квалитет. Така да во однос цена квалитет презадоволен сум од овие цигари плус во кутија се 10 цигари па до негде ми помага да се контролирам, зошто за мене очигледно не е кутија од 20 цигара можам за рок од 3 до 4 сатати цела да ја мавнам :)
Јас пушам веќе од 18 год. а сега сум 26 год. .......... но откако тргнав на работа пред 4-5 год. ептен се заразив со цигарите и исто ко ти што викаш ако ја зграпчам кутијата можам за неколку саати да ја мавнам ............ ама јас неможам да пушам Марлборо, Давидоф, Винстон... нема логика ........... на ден мавам обавезно цела кутија и некоја цигара плус, некогаш и кутија и пол, така да ако на пр. пушам цигари од 50/60ден./кутија на ден ми се фаќа дека фрлам по 80 ден. значи сепак помалку од кутија Марлборо, а ако пушам Марлборо или Давидоф ќе треба на ден да фрлам по скоро 200 ден. само за цигари што навистина нема логика .......... земам 400/500 ден. дневница, а да фрлам за цигари скоро 200 ден. на ден нема шанси, до кај 70/80 ден. на ден ОК, повеќе нема шанси !

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Јас пушам веќе од 18 год. а сега сум 26 год. .......... но откако тргнав на работа пред 4-5 год. ептен се заразив со цигарите и исто ко ти што викаш ако ја зграпчам кутијата можам за неколку саати да ја мавнам ............ ама јас неможам да пушам Марлборо, Давидоф, Винстон... нема логика ........... на ден мавам обавезно цела кутија и некоја цигара плус, некогаш и кутија и пол, така да ако на пр. пушам цигари од 50/60ден./кутија на ден ми се фаќа дека фрлам по 80 ден. значи сепак помалку од кутија Марлборо, а ако пушам Марлборо или Давидоф ќе треба на ден да фрлам по скоро 200 ден. само за цигари што навистина нема логика .......... земам 400/500 ден. дневница, а да фрлам за цигари скоро 200 ден. на ден нема шанси, до кај 70/80 ден. на ден ОК, повеќе нема шанси !
Порано вредеше да пушиш Марлборо ама веќе не вкусот е за никаде а за квалитетот да не правиме муабет, во последниве месеци јас уште помалку пари давам за цигари 40 ден на ден ми се фака просек кутија мала винстон и толку толку ми е дозата на ден не ми е за парите за здравјето ми е , чим ги намалив на 10 цигари на ден, со оглед дека до пред некое време 20-30 цигари на ден мавав добро е :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Ау бре пират..ти од колку години пушиш..:eek: од прво одд...

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Ау бре пират..ти од колку години пушиш..:eek: од прво одд...
Oд 18 год. .... цело основно и цело средно не пробав ниедна, иако повеќето околу мене пушеа во класот, таман завршив средно и одма летото цигарчето во уста .................. од 18 ! :icon_mrgr:

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Од кога ги посраа Вест Лајт се пребацив на Родео Голд веќе 6 месеци ги пушам.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Oд 18 год. .... цело основно и цело средно не пробав ниедна, иако повеќето околу мене пушеа во класот, таман завршив средно и одма летото цигарчето во уста .................. од 18 ! :icon_mrgr:
И ја на слична возраст..т.е. мене 20 скоро ме фати.. глуп цц:facepalm:

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.024
Поени од реакции
645
Давидоф голд, за мерак ми се :)

Kajgana Shop

На врв Bottom