baksterski
Националист тип 500
- Член од
- 22 февруари 2010
- Мислења
- 431
- Поени од реакции
- 277
Секогаш сум пушел лесни цигари, супер и сл. Сеа пушам Винстон силвер, не се лоши но сепак мислам да ги откачам наскоро.
Јас пушам веќе од 18 год. а сега сум 26 год. .......... но откако тргнав на работа пред 4-5 год. ептен се заразив со цигарите и исто ко ти што викаш ако ја зграпчам кутијата можам за неколку саати да ја мавнам ............ ама јас неможам да пушам Марлборо, Давидоф, Винстон... нема логика ........... на ден мавам обавезно цела кутија и некоја цигара плус, некогаш и кутија и пол, така да ако на пр. пушам цигари од 50/60ден./кутија на ден ми се фаќа дека фрлам по 80 ден. значи сепак помалку од кутија Марлборо, а ако пушам Марлборо или Давидоф ќе треба на ден да фрлам по скоро 200 ден. само за цигари што навистина нема логика .......... земам 400/500 ден. дневница, а да фрлам за цигари скоро 200 ден. на ден нема шанси, до кај 70/80 ден. на ден ОК, повеќе нема шанси !Марлборо голд или лајт со години(ама веќе на ништо не личат го нема тој вкус од порано а и грлото ми беше партали од нив да ги баталив па после се префрлив дафидоф белите(квалитетна цигара во секој случај во германија ги прават не тука ама не е цигара што можеш повеке од неколку недели да ја пушиш а да не ти прекурчи) и сега во последно време Винстон што се со 10 цигари пакувањето(во германија ги прават не во хрватска овие со 10 цигари) и одма се осеќа добар квалитет. Така да во однос цена квалитет презадоволен сум од овие цигари плус во кутија се 10 цигари па до негде ми помага да се контролирам, зошто за мене очигледно не е кутија од 20 цигара можам за рок од 3 до 4 сатати цела да ја мавнам![]()
Порано вредеше да пушиш Марлборо ама веќе не вкусот е за никаде а за квалитетот да не правиме муабет, во последниве месеци јас уште помалку пари давам за цигари 40 ден на ден ми се фака просек кутија мала винстон и толку толку ми е дозата на ден не ми е за парите за здравјето ми е , чим ги намалив на 10 цигари на ден, со оглед дека до пред некое време 20-30 цигари на ден мавав добро еЈас пушам веќе од 18 год. а сега сум 26 год. .......... но откако тргнав на работа пред 4-5 год. ептен се заразив со цигарите и исто ко ти што викаш ако ја зграпчам кутијата можам за неколку саати да ја мавнам ............ ама јас неможам да пушам Марлборо, Давидоф, Винстон... нема логика ........... на ден мавам обавезно цела кутија и некоја цигара плус, некогаш и кутија и пол, така да ако на пр. пушам цигари од 50/60ден./кутија на ден ми се фаќа дека фрлам по 80 ден. значи сепак помалку од кутија Марлборо, а ако пушам Марлборо или Давидоф ќе треба на ден да фрлам по скоро 200 ден. само за цигари што навистина нема логика .......... земам 400/500 ден. дневница, а да фрлам за цигари скоро 200 ден. на ден нема шанси, до кај 70/80 ден. на ден ОК, повеќе нема шанси !
Ау бре пират..ти од колку години пушиш..Јас пушам веќе од 18 год. а сега сум 26 год. .......... но откако тргнав на работа пред 4-5 год. ептен се заразив со цигарите и исто ко ти што викаш ако ја зграпчам кутијата можам за неколку саати да ја мавнам ............ ама јас неможам да пушам Марлборо, Давидоф, Винстон... нема логика ........... на ден мавам обавезно цела кутија и некоја цигара плус, некогаш и кутија и пол, така да ако на пр. пушам цигари од 50/60ден./кутија на ден ми се фаќа дека фрлам по 80 ден. значи сепак помалку од кутија Марлборо, а ако пушам Марлборо или Давидоф ќе треба на ден да фрлам по скоро 200 ден. само за цигари што навистина нема логика .......... земам 400/500 ден. дневница, а да фрлам за цигари скоро 200 ден. на ден нема шанси, до кај 70/80 ден. на ден ОК, повеќе нема шанси !
од 18, глупАу бре пират..ти од колку години пушиш..од прво одд...
фалаод 18, глуп![]()
Oд 18 год. .... цело основно и цело средно не пробав ниедна, иако повеќето околу мене пушеа во класот, таман завршив средно и одма летото цигарчето во уста .................. од 18 !Ау бре пират..ти од колку години пушиш..од прво одд...
И ја на слична возраст..т.е. мене 20 скоро ме фати.. глуп ццOд 18 год. .... цело основно и цело средно не пробав ниедна, иако повеќето околу мене пушеа во класот, таман завршив средно и одма летото цигарчето во уста .................. од 18 !![]()