На Цветко му доаѓа комшијата на гости и уште од врата зачудено го прашува:
- Цветко бе, што си го ставил бебето да спие на плакар?!
- Абе, кога паѓа од креветче не го слушам.
цветко се шета и сретнува една жена и вика еее срце ај ке га оставам мојата жена да се жанам со тебе и таа другата жена му вика иш бе да не те видам повеќе
Цветко убил мечка и се фали на својот пријател.
- пријателе јас убив мечка
- браво бе
-пукав 10-пати
- и колку пати ја погоди
- ниеднаш умрее од смеење.
Управникот на затвор влегува во келијата и го прашува Цветко:
- Зошто ти не стануваш кога јас влегувам?
- Извинете, ама на судењето ми рекоа дека треба да одлежам пет месеци!Рекол Цветко..
Влегува Цветко во болница и по ходникот и сретнува една медицинска сестра и ја прашува:
- Вие сте докторка?
- Не јас сум сестра.
- Тууууууу све роднини ставија по болнициве.
Гиго: Замисли Цветко, читав некоја статистика... и таму пишува дека секогаш кога ќе отворам уста, во светот некој умира.
Цветко: Па нормално... кога толку ретко ги миеш забите
Игра Цветко покер со пријателите во дневната соба, кога по некое време почнува да се дере по жена му.
- Женооо, ајде свари кафе, повторно те добив назад!
Влегува Цветко во банка и за прв пат треба да напише чек. Стои во банката на шалтерот и се чуди. По некое време го прашува службеникот како да го пополни чекот. Службеникот му помогнал и на крај му рекол да се потпише.
-А како да се потпишам ?
-Па така, како што се потпишувате на писмо на пример.
и Цветко се потпишала: „Ве сака сите, Цветко“ !
Влегува Цветко во болница и по ходникот и сретнува една медицинска сестра и ја прашува:
- Вие сте докторка?
- Не јас сум сестра.
- Вие сте докторка?
- Не јас сум сестра.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.