- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.444
- Поени од реакции
- 18.432
Зборувам за А1 и газда Велија бе,ако не си разбрал,како реплика на предходниот пост.
Убо разбрав, ај да бидам по прецизен, си видовте на таквото дека Велија е ваков, таков ...
Зборувам за А1 и газда Велија бе,ако не си разбрал,како реплика на предходниот пост.
Ја спознаа. Се виде работата.Изјавата на Никодим беше пресечена и аудиовизуелно,иако не беше премногу долга.Значи ептен прозирна “финта“,која и најобичен лаик треба да ја спознае.
Зошто и тие се исти курац. Сеа ќе слушаме од сите страни вакви изјави, да не "подготват" за новото име.А, зошто и Сител исто така ја пренесе вестта?
--------------------------------------
ЗА НИКОДИМ ЦАРКЊАС ПРИФАЛИВА Е ОДРЕДНИЦАТА „СЕВЕРНА“
Македонците од Грција не би имале против како географска одредница за решение на спорот да се користи терминот Северна.
Ова денеска во Битола го изјави Никодим Царкњас, македонски свештеник во Грција. За него терминот Северна не претставува нарушување на македонскиот идентитет.
------------------------------------------------------
Па, не е ваљда и најверниот мегафон на Владата предавник????
“Обратен“ е ебаго,шо има да си гледаме на таквото,кога му пишува на чело.Убо разбрав, ај да бидам по прецизен, си видовте на таквото дека Велија е ваков, таков ...
Види,Никодим Царкањас убаво потенцира дека за него лично,поимот Северна Македонија е добар предлог,ама само за него лично,без при тоа да се осврне врз мислењето и потребите на сите други Македонци.А, зошто и Сител исто така ја пренесе вестта?
--------------------------------------
ЗА НИКОДИМ ЦАРКЊАС ПРИФАЛИВА Е ОДРЕДНИЦАТА „СЕВЕРНА“
Македонците од Грција не би имале против како географска одредница за решение на спорот да се користи терминот Северна.Ова денеска во Битола го изјави Никодим Царкњас, македонски свештеник во Грција. За него терминот Северна не претставува нарушување на македонскиот идентитет.
------------------------------------------------------
Па, не е ваљда и најверниот мегафон на Владата предавник????
Абе ме боли таквото што кажал Церкањас,тој убаво си кажа дека тоа е само негово мислење и сходно на тоа не може да биде релевантно за мене.Впрочем тој живее во денешна Македонија која е Северен дел на Грција,па можам и да му простам доколку лично тој така мисли,со оглед на тоа што само до вчера таму не можеше ни да се “шепне“ за некаква Македонија без разлика дали Северна,Јужна или било каква.Ама дека неговото мислење треба да го прифатат сите Македонци,како што се посакуваше преку “сецнатото“ интервју на А1 и пренесено на другите медиуми,јас го толкувам само како обид да се оправда погрешниот пристап на владата која сака да наметне референдум за она што никој нормален не би ни помислил дека треба референдум,а тоа е за сопственото име.ABC, работава е дека Царкњас кажал дека според него со придавката ’Северна’ не се губи македонскиот идентитет и дека според него тоа е добро решение (совршеното сите го знаеме, но за жал не е остварливо)... А, кој има право да збори во името на сите Македонци? Такво право немам ни јас, ни ти, ни тој, секој си искажува свои ставови... Референдумот го турка Владата за да си ги испере рацете, а со тоа може само да создаде уште поголема поделба. Ќе се обвинуваме меѓу себе дека Албанците, бугарашите ни го смениле името и сл., па ќе создадеме повторно внатрешни тензии... За било кое решение Владата треба да покаже храброст и да понесе одговорност, а не да се крие. Власт не е само привилегија, туку и одговорност...
Неспоредлив ти е муабетот.Nikodim Carknjas rece Severna i se e vo red to e negovo licno mislenje.
Ljube rece severna i toj e debil, predavnik, juda, grkoman, bugarofil, srboman, prijatel na Albancite od UCK, slatkar, bozadzija, kopac, nezdrav...........
Ne be Ljube si bese slatkar, bozadzija, kopac, nezdrav i pred toa.Nikodim Carknjas rece Severna i se e vo red to e negovo licno mislenje.
Ljube rece severna i toj e debil, predavnik, juda, grkoman, bugarofil, srboman, prijatel na Albancite od UCK, slatkar, bozadzija, kopac, nezdrav...........
Nikovski sto e ? pooficijalen zdravjeОфицијалните претставници на државата не смеат- т.е. не е пожелно да го кажат своето мислење зошто се во тек на преговори, додека за сите останати воопшто не е проблем да кажат што мислат.