Хотели/Рецепција

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Барајќи за мене некој прикладен оглас за работа, изминатиов период се почесто гледам огласи за рецепционери. Скоро 3-4 пати месечно некој хотел бара работници.
Со оглед на тоа, да бидам колегијален, има нов оглас за рецепционер ИТНО се бара за да почне за 1-2 дена, во Хотел ORANGE INN, во Кисела Вода до економското- 12 000 плата. info@orangeinn.com.mk

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Барајќи за мене некој прикладен оглас за работа, изминатиов период се почесто гледам огласи за рецепционери. Скоро 3-4 пати месечно некој хотел бара работници.
Со оглед на тоа, да бидам колегијален, има нов оглас за рецепционер ИТНО се бара за да почне за 1-2 дена, во Хотел ORANGE INN, во Кисела Вода до економското- 12 000 плата. info@orangeinn.com.mk
Сите ја нудат истава очајна плата, јас до пред месец дена работев во Хотел како рецепционер за 11 000.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.826
Поени од реакции
11.455
Zavisi do hotelot, mestoto, gazdite, uslovite, itn...recepcija e prava stvar, em vadis baksis em ako si pameten i ke plesnes nesto, em mozes da si pravis dalaveri, cista rabota.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
и јас мислам дека е очајно,да работиш цел месец за тие пари,
а често спомнувате дека некаде е платата 8.000 - 9.000 денари.
Рецепција или портир е нешто слично,ама затоа како портир некаде ќе лапнеш и 30.000.
А не ве интересираат кв-занатски работни места,каде е минималецот над 20.000.
Не сакате да подигнете потешко од послужавник со неколку чаши.

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Zavisi do hotelot, mestoto, gazdite, uslovite, itn...recepcija e prava stvar, em vadis baksis em ako si pameten i ke plesnes nesto, em mozes da si pravis dalaveri, cista rabota.
Ем далавери, ем чиста работа:LOL: Ко што викаше еден наш политичар на времето, "со чисти раце".

Туку, кога веќе постирате вакви огласи, не е лошо вие кои сте работеле на рецепција да пишете плусеви и минуси од работата, да знаат другите апликанти што ги чека ако се нафатат на ова.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Во што помал Хотел работиш, рачунај дека ќе работиш освен рецепционер и уште 5-6 други работи.
Јас бев трета смена стално и освен рецепција бев, собна послуга, обезбедување/чувар на локалот, спремач на доручекот, келнер, покрај гостите и кога ќе му прднеше на газдата да дојде со пријатели изигравав келнер и сл. Кај мене немаше многу често од овие келнерски и сл. работи али тие што беа прва и втора смена беа практично келнери место рецепционери.
Зависи од многу фактори како што пишаа погоре, од некои пак сум слушал дека им било ладење работата, си пуштале филмови на компјутер не изигравале ни чувари ни ништо но генерално платата во овие помали хотелчиња (до кај 20 соби) е околу 12 000. Веројатно во Холидеј Ин, Палас и сл. работата е поинаква.

Член од
12 јуни 2024
Мислења
9
Поени од реакции
0
Za recepcija voglavno ne primaat nekoj koj apliciral preku oglas toa preku vrski primaat znam Edna sto aplicirase mi kaza deka ne ja primile

Kajgana Shop

На врв Bottom