- Член од
- 2 септември 2007
- Мислења
- 2.155
- Поени од реакции
- 176
Kaj mene na shkolo imame 4 razlichni hora/horevi (kako e mnozina lugje? prostotilak ), od koi samo eden e strogo zhenski. Drugite site imaat mnogu mashki, a vo nekoi horevi mashkite gi nadbrojuvaat zhenskite. A i me fasciniraat. Posebno edniot hor, toj shto e najnapredniot, e fenomenalen. Sekoja godina, cela godina, spremaat shou shto e 30-40 minuti dolgo, i imaat strogo maski i strogo zenski delovi. Mene iskreno mi se svigja mashko u hor, neshto senzualno ima za nif, poso ne se plasat od toa shto se, toest muabetite deka se pederi. A i da vi kazam, posto toj horot e tolku cenet i kaj nas u skoloto i u cel grad, maskite u horot gi ebat najjakite zenski u gradot. Imam slusnato nekolku clenovi da kazat deka samo za zenskite se zaclenile.
Кај учиш МА ти?
Онтопик: Се маткам по хорови од петто одделение и цел живот сакам да пеам високи тонови ама цел живот сум трети глас Порано ми беше поинтересно, во основно сме се спремале ептен за тоа смотрите во мај месец, па сме се гледале накриво со тие "чавките што не знаат да пеат" од тоа-и-тоа основно... Деца... Ехееее па какви радости биле кога ќе земевме прво место на општински натпревари, а па за градски да не збориме.
Сега забушавам нешто, не сум редовна на хор, попрво ќе седнам на кафе отколку да седам седми час на хор
Инаку во основно и сега чат-пат се појавува по некое машко во хор, ама или ќе се испооткажат или не знам како ги снемува :Ѕ А тоа дека се сметале за гејови ако иделе на хор, не знам. Барем кај мене не. Имало по некои такви ситни заебанции ама ништо посериозно.
Мене лично ми е многу убаво да пеам во хор, а уште поубаво ми е да слушам точно отпеани композиции во повеќе гласови... Има нешто магично во тоа... Често пати ми е поубаво да слушам хор во повеќе гласови отколку поединец.