Хорор филмови

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
The fourth kind - navodno po vistinska prikazna, ne e klasicen horror, povekje sci-fi triler, ama ima jezivi sceni!

Член од
31 јули 2008
Мислења
152
Поени од реакции
7
REC O.O го гледав пред 1 сат...ањњ многу добар филм али забораих да земам превод -.- и ништо не разбрав од овај шпански јазик XDD:nenene:

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
петок 13 2009 најновиот мислам беше ..гледавме со другарки и таму кај што бевме имаше црна мачка...таман ко музиката го достигнуваше врвот мачката ми скокна лелеле тоа беше хорор...и ентициклизмот (така мислам се вика)на емили роус..вааа:vozbud:

Член од
30 октомври 2009
Мислења
363
Поени од реакции
261
петок 13 2009 најновиот мислам беше ..гледавме со другарки и таму кај што бевме имаше црна мачка...таман ко музиката го достигнуваше врвот мачката ми скокна лелеле тоа беше хорор...и ентициклизмот (така мислам се вика)на емили роус..вааа:vozbud:
Хахаха....мислиш егзорцизам, а не ентициклизам:zver:

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
па незнам точно знам дека беше страдање на една млада жеснак по има Емили Роус

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Не е баш хорор али е перфектен филм без ниеден пропост во сценариото,приказната.

A Perfect Getaway 2009

Многу добар филм, обавезно да го гледате! трилер-хорор.

Какво изненадување ќе ви приреди не можете ни да сонувате !

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.697
Поени од реакции
11.510
Можам да заклучам оти од сите гледани филмови, до сега најстрашен ми бил Paranormal Activity.
Ебем му матер, 2 дена ми беше страв да излезам навечер.

Сега го гледав пак трејлерот, се испосрав :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
па незнам точно знам дека беше страдање на една млада жеснак по има Емили Роус
Егзорцизмот на Емили Роуз :smir:

Инаку за мене нема веке некој страшен хорор,имун сум на хорори и такви срања,но затоа ке се секавам вечно на Paranormal activity,таков филм не верувам да се направи пак...

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.310
Поени од реакции
8.296
Егзорцизмот на Емили Роуз :smir:

Инаку за мене нема веке некој страшен хорор,имун сум на хорори и такви срања,но затоа ке се секавам вечно на Paranormal activity,таков филм не верувам да се направи пак...
а овај демек е вистинска приказна ако е лудница е ако не:kesa:
едно не ми е јасно зошто не ја палеа одама сијалицата ако му тропаше нешто и зошто стално ја оставаа вртата отворена ?
:pop:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
За хорор филмови обратете се кај мене!

Значи пред се да ви кажам дека јас сум фан на старите вистински хорори не новите срања така што моите препораки ќе бидат такви. Во овие филмови хоророт го создава атомосферата и дијалозите "филингот" на некој начин не специјалните ефекти. Да знаете што да очекувате нели. Така што еве неколку перфектни филмови.

Филмовиве се веќе со култен статус и морам да спомнам дека дефинитвно не се за секого! бтњ дел од нив се и психолошки ако може така да се каже.

1. Don't look now

2. The Tenant

3.Storm of the Century

4. Prince of Darkness

5. Misery

6.Identity

7.The Descent (2005)

8.The Thing

9.The Hills Have Eyes (2006)

10.P2 (2007)

11. The mist (2007)

12. Cloverfield (2008)

13. The House of the Devil (2009)

Филмовите со години во заграда се едни од ретките понови кои вредат да се погледнат и се нешто што дефинитвно може да се нарече успех и ми дава надеш во новите режисери (колку толку) :)

Сепак од поглед на квалитетен филм нити еден од горенаведените нема да ве остави разочарани зирнете ги критиките на Имдб и одлучите се кои ке ги погледенете иако јас ги препорачувам буквално сите затоа што веќе имаат култен статус, од љубителите на хорор/ жанрот.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
14. Darkness

15. Paranormal Activity

16. SAW

17. The Final Destination (да ги гледаш најмилите како гнасно умираат пред твои очи ако не е хорор....)

18. Hostel

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
а овај демек е вистинска приказна ако е лудница е ако не:kesa:
едно не ми е јасно зошто не ја палеа одама сијалицата ако му тропаше нешто и зошто стално ја оставаа вртата отворена ?
:pop:
Глеј сеа Paranormal Activity не е класичен хорор од типот на Петок 13,Фреди Кругер,Пила и таквите филмови кај што има сечење глави,крвишта и крвишта...ај кажи ми дали не исплаши ти од ниедна сцена во филмот ???

Јас у гаки се посрав иако сум имун на хорори,ама овој...:kesa:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
Paranormal Activity e тешко срање филм исфорсиран до небо и единствената сцена што вреди е кога "демонот" ја влече девојката од кревет, другото све е тешко срање! Поготово ретардираниот дечко кој е главна улога заедно со девојката се разбира. Смешки :pos2:

M

Mario Gómez

Гостин
Може некој да ми го каже името на англиски од филмот што беше синојка на Канал5, магла е на македонски ама неможам да го најдам на нет за да го догледам, оти се расипа при крајот сигналот xD. Филмот е кога магла ќе падне на едно градче и има после чудовишта, и една жена пропагира религија и на крај овие ќе избегаат од самопослугата ама ќе им снема бензин, ми треба името од филмот.:wink:

1. Don't look now

2. The Tenant

3.Storm of the Century

4. Prince of Darkness

5. Misery

6.Identity

7.The Descent (2005)

8.The Thing

9.The Hills Have Eyes (2006)

10.P2 (2007)

11. The mist (2007)

12. Cloverfield (2008)

13. The House of the Devil (2009)
bobanmacedonia напиша:
Може некој да ми го каже името на англиски од филмот што беше синојка на Канал5, магла е на македонски ама неможам да го најдам на нет за да го догледам, оти се расипа при крајот сигналот xD. Филмот е кога магла ќе падне на едно градче и има после чудовишта, и една жена пропагира религија и на крај овие ќе избегаат од самопослугата ама ќе им снема бензин, ми треба името од филмот.:wink:
Oвој беше, не е толку страшен колку што има преебан крај.(го изгледав крајот на јутуб). Навистина добар филм. Но дали може да се окарактеризира како класичен хорор, според мене најдобри хорори се тие што имаа подопирна точка со реалноста. Интересен филм сепак.

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Има два:
The Fog (1980) - класика филм, режија е Џон Карпентер.

The Fog (2005) - за нигде. Имам гледано само малку.

Е сега кој го давале на Канал 5 незнам. Ќе познаеш по староста (на камерата односно снимката), ако давале постар филм, тогаш е тој добриот, ако давале понов, тогаш е овај другиот.

Овај Џон Карпентер прави откачени филмови. Негови се The Thing, Escape from L.A. (Call me "Snake". :D), Assault on Precinct 13 (1976) итн.

Измена: Во меѓувреме си го пронашол филмот гледам. Епа како и да е, ете кажав нешто јас за The Fog. Нека биди милењево како препорака.

Kajgana Shop

На врв Bottom