Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци


  • Вкупно гласачи
    1.121

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
4.264
Под традиционалнист не се подразбира само религија
Се се сведува на религиозност кон нешто. Некој идеал. Ваш идеал е вербата дека сексот и генетика треба да се запоставени заради психосоциологијата.
Тоа е ваша традација, ваш фанатизам, ваш идол, ваша верба, ваши животни насоки, ваше однесување и начин на живот. Тоа и да навредувате се што не е ЛГБТ-испран мозок.
 
Член од
21 јуни 2022
Мислења
46
Поени од реакции
28
Се се сведува на религиозност кон нешто. Некој идеал. Ваш идеал е вербата дека сексот и генетика треба да се запоставени заради психосоциологијата.
Тоа е ваша традација, ваш фанатизам, ваш идол, ваша верба, ваши животни насоки. Тоа и да навредувате се што не е ЛГБТ-испран мозок.
А ти не ли навредуваш во моментов и наметнуваш твој идеал дека хомосексуалноста е болест? Не сите што се стрејт уживаат во сексот. Ништо на светов не може да биде над човечкиот живот и права тоа ми е поентата
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
4.264
А ти не ли навредуваш во моментов и наметнуваш твој идеал дека хомосексуалноста е болест? Не сите што се стрејт уживаат во сексот. Ништо на светов не може да биде над човечкиот живот и права тоа ми е поентата
Ако не уживаш во сексот не уживаш во сексот. Ја не уживам во идење на работа, чекање редици на шалтер и во лоша храна.
Ама тоа што ја не правам е формирам движење за тоа.
Ја не барам тоа движење да се канонизира по закон и притоа да барам специјални привилигии.
Ако не ти се ебе жени не еби и ќути таму. Ако не ти се иде на работа не иди.
Хомосоексуалноста не е болест, ама не е ни животно определување т.е.сексуалност. Тоа е прекуглорифицрано движење врзано на одреден фетиш на грст индивидуи кој сега проповедаат дека е нормално, и дека сите треба да го прават.
Замисли некрофилијаците или мастурбаторите во јавност да формираат здружение. Дали ќе ти биде интересно?
Тоа и го правите вие. Педерофилите. ЛГБТеоистите.
 
Член од
21 јуни 2022
Мислења
46
Поени од реакции
28
Ако не уживаш во сексот не уживаш во сексот. Ја не уживам во идење на работа, чекање редици на шалтер и во лоша храна.
Ама тоа што ја не правам е формирам движење за тоа.
Ја не барам тоа движење да се канонизира по закон и притоа да барам специјални привилигии.
Ако не ти се ебе жени не еби и ќути таму. Ако не ти се иде на работа не иди.
Хомосоексуалноста не е болест, ама не е ни животно определување т.е.сексуалност. Тоа е прекуглорифицрано движење врзано на одреден фетиш на грст индивидуи кој сега проповедаат дека е нормално, и дека сите треба да го прават.
Замисли некрофилијаците или мастурбаторите во јавност да формираат здружение. Дали ќе ти биде интересно?
Тоа и го правите вие. Педерофилите. ЛГБТеоистите.
Минималните права не се привилегии. Секојдневните активности со кои што можеме да се поистоветуваме сите не се ни блиска споредба. Ама очигледно имаш некои внатрешни побуди чим едно исто повтораш "педерофили" :(
Автоматски споено мислење:

Ако не уживаш во сексот не уживаш во сексот. Ја не уживам во идење на работа, чекање редици на шалтер и во лоша храна.
Ама тоа што ја не правам е формирам движење за тоа.
Ја не барам тоа движење да се канонизира по закон и притоа да барам специјални привилигии.
Ако не ти се ебе жени не еби и ќути таму. Ако не ти се иде на работа не иди.
Хомосоексуалноста не е болест, ама не е ни животно определување т.е.сексуалност. Тоа е прекуглорифицрано движење врзано на одреден фетиш на грст индивидуи кој сега проповедаат дека е нормално, и дека сите треба да го прават.
Замисли некрофилијаците или мастурбаторите во јавност да формираат здружение. Дали ќе ти биде интересно?
Тоа и го правите вие. Педерофилите. ЛГБТеоистите.
Не е исто. Некрофилија не е легално и никогаш нема да биде дозволено. Веќе тоа со мастурбираторите ги правите на форумот лол
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
4.264
Минималните права не се привилегии. Секојдневните активности со кои што можеме да се поистоветуваме сите не се ни блиска споредба. Ама очигледно имаш некои внатрешни побуди чим едно исто повтораш "педерофили" :(
Ај цитирај ме кога сум повторил “педерофили“.
Иначе специјалниот третман Е привилегија. Педерофашистични бракови,педеронацистички шоуа и ликови...треба ли да педеропродолжам за педерењето на педермозоци?
 
Член од
21 јуни 2022
Мислења
46
Поени од реакции
28
Ај цитирај ме кога сум повторил “педерофили“.
Иначе специјалниот третман Е привилегија
Специјален третман ? Каде? Мислам дека специјален третман до сега имале највеќе белите мажи и идеата за машкост
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
4.264
Специјален третман ? Каде? Мислам дека специјален третман до сега имале највеќе белите мажи и идеата за машкост
Да . Ние сме први да јадеме куршум и коќтек кога се оди по срање. Втори би биле азиските мажи . Трети се жените.
У меѓувреме голем дел црните и кафеавети мажи живеат во привилегијата на племињата...сред гето. Дрога, алкохол жени...мужи, насилство колку сакаш. Со посрана музика во тандем.
 
Член од
21 јуни 2022
Мислења
46
Поени од реакции
28
Да . Ние сме први да јадеме куршум и коќтек кога се оди по срање. Втори би биле азиските мажи . Трети се жените.
У меѓувреме голем дел црните и кафеавети мажи живеат во привилегијата на племињата...сред гето. Дрога, алкохол жени...мужи, насилство колку сакаш. Со посрана музика во тандем.
Мажите трпат насилство највеќе од други непознати мажи. Се тоа произлегува од тие патријархални верувања за идеална машкост
 

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
4.264
Мажите трпат насилство највеќе од други непознати мажи. Се тоа произлегува од тие патријархални верувања за идеална машкост
Ау не. Тука грешиш. Тоа е насилството е човешка природа. Сржта на човечката природа. Отстрани го интернетот и разонодата, книгите и науката, топлото и кровот од главата, храната и водата што е сегде достапна и ја погледнуваш човековата природа. Може до сто и една да држиме постулати да се правиме дека не е тука, не постои, ама тоа би било исто толку фалш колку родовата теорија.
 
Член од
21 јуни 2022
Мислења
46
Поени од реакции
28
Ау не. Тука грешиш. Тоа е насилството е човешка природа. Сржта на човечката природа. Отстрани го интернетот и разонодата, книгите и науката, топлото и кровот од главата, храната и водата што е сегде достапна и ја погледнуваш човековата природа. Може до сто и една да држиме постулати да се правиме дека не е тука, не постои, ама тоа би било исто толку фалш колку родовата теорија.
Никој не е вроден насилен, насилството се учи. Човечката природа си е сама по себе. Не сме неандерталци. Не можеш да го објасниш човековото социјално однесување само по биологијата. Пред се сме општествено суштества не само биолошки. Родовата теорија не е фалш бидејќи постои само ради општествените конструкции и структуралните поделби што дообјаснуваат појави.Човековото однесување на може да се објасни без споредба со општествени појави бидејќи активностите ги насочуваме кон други луѓе
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
секојдневно користиме странцизми повеќето од нас и без да приметуваме. Можеш пак да си бидеш патриот без да потценуваш некои луѓе различни од тебе (а може и исти :unsure:)
Мислам дека коментарот му се однесуваше за терминот геј како странцизам. По-нашки му е педер да каже. Зошто тогаш користи толку ЛГБТИ акроними како опис, кога не се наши поими, веројатно ни сам не знае да се праша пред огледало.

Инаку анти-педери ти доаѓаат у различни бои, као у виножитното знаме: имаш религиозни фанатици (рисјани, муслимани, или полигамисти ама анти-геј сојот), атеисти/секуларни гробари (не веруваат у бог, али веруваат у болести, и у тебе гледаат движеча болест), њу ејџ спиритуалисти (алекс џоунс/дејвид ајк фенбојз, ти си дел од конспираси скриптата што ја учат на интернет, така да, непријателот), Ендру Тејт новородени мажиња (гледај ги као поново родените христијани, само наместо христијанска религија, земи ја за религија целата филозофија на мизогин неомачоизам која ја приповедаат наоколу), па патриотите кои у пакет им иде ова анти-педерскиот став со се остало, итн.

Некои групи се преклапаат едни со други понекад. Нека не те чуди.
Автоматски споено мислење:

Аналогиите ти немаат смисла. Не постои законска обрвска во филмови да има ЛГБТ лица. Ги има бидејќи режисерите сакаат да ги има. Ти ако си сакаш можеш да направиш филм без ЛГБТ лица и законски никој не може да те спречи.
Зависи каде. Иако не постои закон или регулатива, во САД на пример ако работиш на инди филм проект (или само напишано сценарио) поголеми се шансите истиот да влезе во потесен круг на одредени фестивали, или да се најде во радарот на одредени студија ако имаш тематика врзана за малцинска група (лгбт или на расна основа), технички персонал врзан за проектот (лгбт или на расна основа), одиграни ликови кои се малцинство (лгбт или на расна основа), или актерската екипа да е од мешан состав. Има цели програми кои се фокусираат на ова, како и на агентски здруженија кои ја имаат лупата извадено на овие теми. Да не зборам за услови на конкретни конкурси.

Да, не може да те спречи ако не сакаш, ама некој ако одбрал кариера да гради во светот на филмот, тв серии или документарци, сигурно нема да гледа што повеќе да си ги намали шансите да проектот на кој работи да биде што повеќе во сенка, игнориран или заборавен. Особено што филмовите се скапа работа, за некој така да игра на карта "лични принципи", поготово ако тие луѓе не се етаблирани фигури во таа индустрија (и за етаблираните не е прифатлив таков ризик, не па за другите).

Ова не значи дека треба да ги нема на филм, серија, што и да е. Значи дека индустријата и тие кои ја водат, одржуваат и тераат напред, ставиле во употреба многу незгодна, немеродавна, експлоатирачка и крајно уценувачка тактика за да покажат некое си имагинарно ниво на доблест, или работа кон подобрување на индустријата за одредени малциснки групи да бидат позастапени во неа бидејќи историски биле во сенка или многу круто прикажани.
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom