Ама најчесто лезбејките одат на опцијата вештачко оплодување.
Не. Најчесто на опцијата вештачко оплодување одат луѓе кои очајно сакаат потомство ама не можат да се остварат како родители од икс причини.
Za da bidi drustveno prifatlivo i pozelno po nekoja logika bi znacelo deka ogromno mnozinstvo od drustvoto go prifakja i praktikuva. Sto bi se reklo mojata definicija za normalno drzi. Tuku ete zivo me interesira sto ti gledas normalno kaj homoseksualcite i nivnata seksualna orientacija? Po koj kriterium go klasificiras za normalen?
Ахам, значи според тебе нормалното е типично, обично, редовно, секојдневно. Значи, ти дефициницијата на нормалното ја условуваш од историјата, моќта и најмногу од се од недостатоците на луѓето!
Според мене "нормалното" е скроз индивидуална работа, без разлика колку ние сите сакаме да го изгенерализираме тоа. Да, тука на форумот логично е да имаме спротиставени мислења и да стоиме зад своите ставови, ама кога моето нормално ќе кликне со нечие друго нормално, бум - погодок! Значи, нормалното не е универзално.
Ете според мене нормално е секоја личност да си го живее животот по своја замисла така како си сака без разлика на некои традиционални норми на однесување кои се наметнати од семејството и околината
До оние кои ја прифатиле хомосексуалноста како нормална појава, дали сметате дека вакво нешто е нормално?
Хм не. Егзибиционизам и генерално ме нервира. И не само од страна на хомосексуалци туку и хетеросексуалци. Пишав наназад дека безвеза ми е експонирање во јавност, без разлика дали станува збор за хомо или стрејт пар. Посебно па вака пред дечиња! И сега ако ми кажеш па кај си видела стрејт човек да се понаша вака....сум видела, Скопје врие од манијаци на секој чекор.
Ako pederot e normalen, zosto zoofilot da ne e. Ili nekrifilot. Ako ovie se zdravi pravi, ovie drugite kakvi se? Nezdravi, bolni? Treba da se lecat? Od kade im idat takvi nagoni? Zosto ne bi go ostavile nekoj zoofil da si se zeme so svojata koza, ovca, kuce, magare. Zosto da ne im se dade moznost i tie da posvojuvaat deca. Sigurno kako i pederlukot, i zoofilstvoto ne e zarazno pa ne bi mozelo da se prenesi na deteto. Ako dvajca pederi uspeale da izgledaat normalno strejt dete, zosto ovie da ne bi mozele. Kade e opasnosta tuka po deteto a koja ja nema kaj pederski par. Ima tuka uste mnogu no mislam ja doloviv poentata.
Колку повеќе ја споредуваш хомосексуалноста со некрофилија, зоофилија и педофилија, толку повеќе ја споредуваш и хетеросексуалноста.
Педофилијата, некрофилијата, зоофилијата се болести, сексуалната ориентација, не е!