DBack
gloveless
- Член од
- 19 декември 2007
- Мислења
- 5.372
- Поени од реакции
- 2.556
Таква ми е земјава шо ја живеам.аман бе животот ти помина во чудење
Ти ко да не си оттука.
Таква ми е земјава шо ја живеам.аман бе животот ти помина во чудење
имам друже, верувај. нашево уште не е, ама е тргнато за накај тамуЌе се осмелев, но не е тоа тема - мислам дека и немаш некоја претстава што подразбира општество доведено на раб на пропаст (при што нашето безмалку е), а уште помалку кој би бил (нај)одговорен за такво нешто.
не бе. грешно си ме сватил. јасго имам тоа демократско право да си го КАЖАМ моето МИСЛЕЊЕ во врска со пешковците. не реков никаде дека кратам или бранам нечии права. само пишав дека ми се одвратни тие појави и дека несмеат во никој случај да го добијат то шо го бараат.Таква ми е земјава шо ја живеам.
Ти ко да не си оттука.
Абе ај што ми изнакажа,еднаш спомнав дека сите се исти и сите треба да имаат исти права педофили зоофили некрофили итн, пошо со педерите ми се на исто ниво па не гледам зашо не би имале и тие право и зашто и нив не би ги почитувале али затоа отом потом.Јас барам да почитувш право на избор.
Ти викаш, "ја имам "право на избор" да не почитувам право на избор."
Остај ти, него Лет3, ме чуди со дебилнава ментална гимнастика...
Чудесна е ова моја демократска земја.
--- надополнето: 3 октомври 2013 во 00:24 ---
Нема сега да се образоваме тука, колега. Ако сакаш линк, побарај.
И ти си ми малку т'нок со концептиве.
„Право на избор“ не значи дека само ти имаш право на избор. Значи дека секој има право на избор.
Слобода на изразување, исто така, значи дека секој, па дури и педерите и лезбејките имаат право на изразување, без оглед колку тебе лично ти се гади и повраќа од нивниот израз или избор.
Кога ќе научиш да го почитуваш правото на ова или она кај другиот, само тогаш ќе бидеш демократ. Дотогаш си феудално заробен ум.
Од тебе, оваа лејкава погоре или од Лет3 не читам почитување на нечие право на избор или израз. Читам само непочит.
... ај сеа некој фраер нека проба да шпекулира што е тоа почит, па да се насмееме пред да почнеме да вадиме дефиниции.
Тој шо не е од тука се чуди. Овде со векови си е таа традиција, сфаќања, обичаи, навики... од прадедо, дедо, татко.. па оди натаму кон внук правнук. и на прадедо ми и на дедо ми и на татко ми и мене ни е чудно страно непријатно и неприфатливо двајца мажјаци да се качват еден на друг и си продираат еден во друг низ отвор кој служи за исфрлање фекалии.Таква ми е земјава шо ја живеам.
Ти ко да не си оттука.
Никој не ти оспорува право да кажеш што мислиш, исто како што никој не ми оспорува право мене да ти кажам дека мислењето ти е како на приучен магационер со завршено 4-то одделение.ај вака ти ко попаметен и поначитанод мене, дефнинирај ми демократија, пошто со овој пост, ти ми го спречуваш демократското право јас да си кажам шо имам против геј заедницата.
Еми зато сеа има интернет, бе, чичко Лет. Дедоти и чукундедо му немале.Тој шо не е од тука се чуди. Овде со векови си е таа традиција, сфаќања, обичаи, навики... од прадедо, дедо, татко.. па оди натаму кон внук правнук. и на прадедо ми и на дедо ми и на татко ми и мене ни е чудно страно непријатно и неприфатливо двајца мажјаци да се качват еден на друг и си продираат еден во друг низ отвор кој служи за исфрлање фекалии.
Во Холандија на пример не е така. Во Холандија 2 века веќе е легална хомосексуалноста и таму тоа не е чудно. Во Амазонија јадат црви, во кина кучиња, во африка лав ти шета низ двор.... то е за нас чудно.
не реков никаде дека кратам или бранам нечии права. само пишав дека ми се одвратни тие појави и дека несмеат во никој случај да го добијат то шо го бараат.
Испаѓа дека ти подобро ми го знаеш петлето од мене!Зато сеа ти сега секое утро си се соблазнуваш на две напупени тин-лезбејчина па си се дружиш со петлето поќе од прадедо ти.
Глобални силиконски лезбејчиња не се проблем, ама локална педераана ти е претерано гнасно либерална и нетолерантно прогресивна, а?
Године курцу пролазе, Лет...
Ете, драги гледачи, ТОА е таа чудесна демократска Македонија.
Човек е.Абе ај што ми изнакажа,еднаш спомнав дека сите се исти и сите треба да имаат исти права педофили зоофили некрофили итн, пошо со педерите ми се на исто ниво па не гледам зашо не би имале и тие право и зашто и нив не би ги почитувале али затоа отом потом.
Знаеш дека мене директно ме засегаат педер браковите не само мене туку и сите останати државјани на македонија а со оглед на тоа ите како имама ПРАВО да си го искажеме своето мислење и да се бориме да педерите не можат да стапуваат во брак.
Абе БАЦЕ па дај сите да ги поитуваме, знаеш некој има желба да дила кокаин, некој има желба да сади марихуана, трет има желбаНикој не ти оспорува право да кажеш што мислиш, исто како што никој не ми оспорува право мене да ти кажам дека мислењето ти е како на приучен магационер со завршено 4-то одделение.
Демократијата е убава токму поради тоа.
Сега ќе пробам пополека:
Секој систем, па и демократијата, има неколку пра-правила кои се нејзини темели. Без тие темели, системот (демократијата) ќе се распадне. Се додека тие темели се почитуваат, системот ќе држи вода.
Еден од темелите се граѓанските права (во овој контекст, главно: што кур правам јас со својот живот е мој избор). Друг темел, на пример, се граѓанските слободи (тука спаѓа слободно искажување, облекување, интима, врски, односи...)... има и други темелни вредности бна демократијата. Ако сакаш корисни четива, побарај.
Ти, ако сакаш да си демократ, мора да ги ПОЧИТУВАШ темелите на системот. Зборот „почитуваш“ не е џабе напишан со големи здебелени букви.
Ако не почитуваш некој од темелните правила на системот, по дефиниција ти не си демократ. Ако некому, дури и практикувајќи го правото на изразување, му оспориш некое демократско право. Ти си недемократ... Сељак или ропак, што би рекол народот. Не сфаќаш што е почитување на основни вредности.
А кога не ги почитуваш вредностите на некоја заедница, ти не можеш да бидеш дел од неа. Можеш да си само падобранец.
Погоре, сите тројца мускетари одбирате ДА НЕ ПОЧИТУВАТЕ нечие право на израз/избор под изговор дека самите имате право да се изразите како тие не требале да можат слободно да се изразат...
Чудесна земја... паметни, интелигентни луѓе..., а елементарни работи да не се знаело.
--- надополнето: 3 октомври 2013 во 01:02 ---
Еми зато сеа има интернет, бе, чичко Лет. Дедоти и чукундедо му немале.
Зато сеа ти сега секое утро си се соблазнуваш на две напупени тин-лезбејчина па си се дружиш со петлето поќе од прадедо ти.
Глобални силиконски лезбејчиња не се проблем, ама локална педераана ти е претерано гнасно либерална и нетолерантно прогресивна, а?
Године курцу пролазе, Лет...
Мала земја. Се' се знај.Испаѓа дека ти подобро ми го знаеш петлето од мене!
Стварно чудесна земја Македонија!
Не реков дека не е човек, гледаш баш убаво рече сите права што јас ги имам ги има и тој зошто некој да биде позитивно дискриминиран само затоа што му е фетиш да прима у гз ?Човек е.
Толку ли ти е тешко да разбереш. Има права. Човекови права. Дека е човек. Му следуваат правата. Има човекови права, исти како што имаш ти. И он ги има истите. Немаш право да му ги порекнеш.
Ќе почнам да псујам.
Имаш право да оспоруваш се што сакаш, ОСВЕН било кое од постулатите на демократијата. Еден од нив е правото на изразување. Друго е правото на избор. Немаш право да оспориш нечие демократко право.Абе БАЦЕ па дај сите да ги поитуваме, знаеш некој има желба да дила кокаин, некој има желба да сади марихуана, трет има желба
да ебе коза, четврт има желба да му го пукне носот на секој едер, пети има желба територија да се припои кон бугарија, четврти има желба да сере на сред плоштад, пети има желба и потреба да силува, дај на сите да им го почитуваме начинот на живот и нивните потреби.
На крајот од краиштата сепак ако сакаме да бидеме демократија би распишале референдум па ќе видиме што е како е, знаеш сепак рефеендумот е најдобар начин нешто да се реши нај демократски.
Значи се што директно ме засега имам право да го оспорувам како јас така и сите дуи не велм дека педерите немаат право да се борат не имаат право, али и јас имам право да не поитувам нешто што за мене не е нормално веќе кога збориме за основни човекови права.,
Затоа што бил негативно дискриминиран.Не реков дека не е човек, гледаш баш убаво рече сите права што јас ги имам ги има и тој зошто некој да биде позитивно дискриминиран само затоа што му е фетиш да прима у гз ?
Демократијата ја измислија Грците а Американците ја промовираат при секоја нова војна...Имаш право да оспоруваш се што сакаш, ОСВЕН било кое од постулатите на демократијата. Еден од нив е правото на изразување. Друго е правото на избор. Немаш право да оспориш нечие демократко право.
Ти не си толку зелка да не можеш да разбереш што ти викам.