Хируршко остранување младеж (бемка)

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
Имате некакви искуства со ова?
Ако имате пишете, колку трае операцијата, што користите за помала лузна, дали околу местото растат нови влакна и сл...

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
зависи колкава е бемката, јас имав ваква операција пред се поради здраствени прични (ништо сериозно, иако така звучи)... беше малку поголема од вообичаена и поистакната, операцијата траеше 20тина минути само со локална анастезија... бемката се остранува со скалпел а потоа раната се шие прво со биолошки конци а потоа со обични, раната кога како ми текне ја мачкам со јекодерм (што е препорачливо секојдневно тоа да се прави), а за тоа колкава лузна ќе биде голема улога завзема и твојата кожа, мојата била многу осетлива па веќе 2 месеца имам црвена лузна, иако би требало да помине само незнам за колку време

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Од естетски поглед би отстранил 4-5 поголеми бемки кој ми сметаат . Едната дури по грешка ми се откорна , сега гледам пак расте ... А некој да не има информации за цената за зафатот?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Bump ...

Стварно ... иам глупа бемка на брада што кај и да е ке ја засечам уз бричење ....

Колку кошта таков зафат ?

А

Ајсшутер

Гостин
Мене ми се има појавено бенка не од класичните црните туку друга боја светла така нешто блиску до окото, кога отидов во болница во Скопје ми рекоа 2 минути работа со скалпер ама не сакав такви работи и ми рекоа секоја недела ќе требало да сум идел за да ми ја брскале со некаква течност и ништо не испадна. Отидов во Визија и ласерски ми ја остранија бемката само што легнав за 10-15 секунди готово беше и безболно и чинеше највеќе 2000 денари како што памтам.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Не трае многу, ама грозно е:) И не е страшно... Се мислам да извадам уште една, од врат... Не е голема, ама зошто си ја фаќам косата кога лежам на сонце, на стомак, а не е убаво да е изложена на сонце... Што е сигурно - сигурно е...

Член од
26 април 2005
Мислења
1.691
Поени од реакции
45
прошлата година бев да ми отстранат бемка на деколте, прво ја погледнаа со дерматоскоп и се беше во ред, после тоа ласерче само површниот слој, нема шиење и конци, а богами и никаква лузна, под слаба локална анестезија, тотално безболно.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
A na koe mesto vo gradov vi otstranuvale bemki?
Mozno e da ima poslednici od toa?

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Пред некое време имаше девојка која почина од неправилно отстранување на бемката, зафатил некои нерви докторот по грешка. Гледај докторот да ти е ептен сигурен. :nesum:

Член од
3 август 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
Мене ме интересира дали некој има извадено бемка на пластична хирургија...дали после операцијата останува лузна...кај кој доктор...го препорачувате....задоволни ли сте од крајните резултати???

Член од
8 декември 2009
Мислења
20
Поени од реакции
1
interesna tema,me interesira dali e vazno i kava e bemkata,bojata,goleminata,dali e plosnata ili izdignata ili na site vidovi bemki se pravi operacija i dali posle toa ostanuva dupce?i dali so laser se otstranuvaai i izdignatite bemki ili samo so operacija?

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Podobro da ne se operiraat takvi raboti,samo vo slucai ako vi pravi problemi ili ako doktor kaze deka mora da se vadi,i jas imam bemki ama mislam deka mi se simpaticni i voopsto ne mi praci,a mi se ima sluceno da gi zakacam pa d ami otrece bla bla komplikacii...ama za operacija ne se osuduvam:pipi:

Член од
5 јули 2009
Мислења
1.123
Поени од реакции
205
имам кај бекембардата бемка . на лекар ми кажаа ако видиш дека расте можеш да ја извадиш. ама нејкам страв ми е да не се деси нешо.:nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom