Хип хоп културата во Македонија

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Марчело рекол: Немој да ме братимиш, факат нисмо родбина :icon_cool

И песнава нема врска, како прво Пеше сега е другар со Слаткар и овие тамо, а NRG Clan имаат убави песни, ова е безсмислено.

Член од
13 септември 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Respect kon makedonskiot RAp:wink: AGO, PIKI SIPI, smile, vojnik, rns, noz, green out, Da Dzkaka Nakot, Mal Golem ...®:oeoeoe:

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Марчело рекол: Немој да ме братимиш, факат нисмо родбина :icon_cool

И песнава нема врска, како прво Пеше сега е другар со Слаткар и овие тамо, а NRG Clan имаат убави песни, ова е безсмислено.
Па да песнава е од времето кога си маваа дисови цело време...ама сепак ги мрзам комерцијалциве!

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Абе, чекај да најдам па ќе ти цитирам еден дел од колкумната на Џака (Како се прави рап у три потези...) за "македонска музичка мрежа":

"Мене Тони Зен ми е супер. Он си расчисти одамна со хардкорот и си пичи естрада. Ако брат, само напред. Мене ми се чудни луѓето што глумат хардкор, а се деца на министри и богаташи и расправаат за улица - Тоа е геј, Брат! Тоа е лицемерие."

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Абе, чекај да најдам па ќе ти цитирам еден дел од колкумната на Џака (Како се прави рап у три потези...) за "македонска музичка мрежа":

"Мене Тони Зен ми е супер. Он си расчисти одамна со хардкорот и си пичи естрада. Ако брат, само напред. Мене ми се чудни луѓето што глумат хардкор, а се деца на министри и богаташи и расправаат за улица - Тоа е геј, Брат! Тоа е лицемерие."
Ми го силуваат жанрот ХАРДКОР :zid:
ХАРДКОР е подгранка на ПАНК кога веќе го користат овој термин нека користат РАП после него ебаве луѓето.... Ме фрустрираат...
Иначе Џака го бива за спуштање луѓе уште одамна , Тони Зен , Слаткар и сите останати такви шминкери ...Тоа се комерцијални манекенчиња немаат врска ни со Рап ни со Хип-Хоп а недајбоже па уше да се ХардкорРап или Андерграунд !

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Мислам оти он не мисли на хардкор (рап) музика во случајот, него на таквото однесување, оти Тони на времето беше "хардкор со тапија" и беше "многу тежок за сфаќање" :)

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Дај бе стварно избришете ја анкетава и јас коа сум ја отворал ако не сум бил надринкан или на****ан незнам.
Нек си стои као тема и ќе си кажуваст луѓево шо им е најболје.

ArhangelOFDeath

Immortality
Член од
3 септември 2008
Мислења
1.906
Поени од реакции
126
Abe VO PP ima mn dobar rap bend Tha Titanium
videte na you tube mn se dobri
Ina4e singlot e titaniumski rap a albumot ke izlezi nekade kon krajot na oktomvri

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
Македонски синови се најдобри

Член од
17 јули 2008
Мислења
544
Поени од реакции
18
Абе кој нејќе да му се промовира траката на сите тв-а...е сеа што не може секој тоа е друго...ако неможе нека не се осеќа фрустриран

Член од
31 мај 2008
Мислења
402
Поени од реакции
51

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Аууу закон беше на легијата у петокот у миднајт...Кој беше знае!!!!:smir:

Член од
28 септември 2008
Мислења
163
Поени од реакции
4
Zavisnik od mkd rap...respekat za site raperi poso i ja sum eden od niv...mada mislam deka grupite i raperite ne im se poznati na javnosta kaj nas treba na toa da se poraboti
ina4e idoli: slatkar i RNS..definitifno nema drugi kako niv

Kajgana Shop

На врв Bottom