Хип хоп културата во Македонија

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Пеше ќе прави пари. Е бе пешко бе

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Сам себе убијал испаѓа коа у последниот албум баш против тоа збори...

Нема везе...

Кискин и Миста најубаво да си ги продолжите караниците по ПП

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Сам себе убијал испаѓа коа у последниот албум баш против тоа збори...

Нема везе...

Кискин и Миста најубаво да си ги продолжите караниците по ПП
Од последниот албум цитирам:

,,ама ако можат куртони да праат кеш,
зошто не би земал и јас нешто од вас и од ваш џеб?''

Плус ако не се лажам си кажа дека ќе глеа во иднина да сврти некоја пара од рапот.
Што се однесува до мене не ми смета тоа воопшто. Ако си го задржи стилот и квалитетот нека биде и соодвено награден од тоа.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Од последниот албум цитирам:

,,ама ако можат куртони да праат кеш,
зошто не би земал и јас нешто од вас и од ваш џеб?''

Плус ако не се лажам си кажа дека ќе глеа во иднина да сврти некоја пара од рапот.
Што се однесува до мене не ми смета тоа воопшто. Ако си го задржи стилот и квалитетот нека биде и соодвено награден од тоа.
Нели ќе го туркаше системот ? Ако идејата му е да се инфилтрира во системот и од таму да ја праќа својата порака, во ред.. Ама ако чисто за пари, ти ебам куртонот што си ги прекази своите идеали и своите претходни дела ради парче хартија. Лицемерие.

Член од
5 април 2010
Мислења
602
Поени од реакции
214
Нели ќе го туркаше системот ? Ако идејата му е да се инфилтрира во системот и од таму да ја праќа својата порака, во ред.. Ама ако чисто за пари, ти ебам куртонот што си ги прекази своите идеали и своите претходни дела ради парче хартија. Лицемерие.
Кое црно лицемерие,па кој к*р ако направи кеш од музиката?
Незнам што толку се фурат рапериве дека ако рапер прави кеш е продаден,безвезе муабет.Стилот нека му остане и милиони ако сака нека направи

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Незнам што толку се фурат рапериве дека ако рапер прави кеш е продаден,безвезе муабет.Стилот нека му остане и милиони ако сака нека направи
Во една песна од новиот албум имаше нешто као сестра ми ми вика да се продадам и да напраам кеш и у право е ама ако се сменам нема да бидам тој што сум и нешто као нема да се сменам вика..

Сигурно и Tom Waits цели на истото

Капираш сега?

Член од
14 октомври 2010
Мислења
27
Поени од реакции
7
Значи појавување дечкото у една реклама за т мобиле и одма стана куртон, лицемерен станал, ова она.

Кога избаци албум немаше никакви коментари тука, не се дигна никаква врева, али сега одма е куртон и ке биде серен 5 месеца...

Tom Waits постот ти е за нигде брат, пишуваш како да знаеш каква музика ке избацува пистолеро у иднина..
Давај негативни коментари кога ке имаш поткрепа со факти.

Поштувам твое мислење, али не у таков контекст како што ти го напиша постот.

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Значи појавување дечкото у една реклама за т мобиле и одма стана куртон, лицемерен станал, ова она.

Кога избаци албум немаше никакви коментари тука, не се дигна никаква врева, али сега одма е куртон и ке биде серен 5 месеца...

Tom Waits постот ти е за нигде брат, пишуваш како да знаеш каква музика ке избацува пистолеро у иднина..
Давај негативни коментари кога ке имаш поткрепа со факти.

Поштувам твое мислење, али не у таков контекст како што ти го напиша постот.
Моето мислење не е негативно. Твојот став е негативен. Моето мислење е неутрално, ама твоите мисли се негативни затоа и читаш негатива.
--- надополнето: 22 мај 2013 во 15:17 ---
Лицемерен ќе биди спрема самиот себе сфаќаш ?
Основата на рапот ти кажува нешто друго, ама денес курле се држи до неа.

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Во една песна од новиот албум имаше нешто као сестра ми ми вика да се продадам и да напраам кеш и у право е ама ако се сменам нема да бидам тој што сум и нешто као нема да се сменам вика..

Сигурно и Tom Waits цели на истото

Капираш сега?

Капирам како не капирам. Еве ги најдов стиховите.
сестра ми секогаш вика "батали напрај го кешот
џабе се кога се брои само тој на крај од денот"
и во право можеби е но сепак не

Дискутабилно е дали тоа ,,но сепак не'' се однесува на тоа дека он не сака да праи кеш или на тоа дека кешот не е најбитен ко што му вика сестра му. Мене повеќе ми иде на ова второто.

Секој со свое мислење. Затоа нема логика да дискутираме дали се продал или не.
И јас кога бев помал мислев у стил ако праиш кеш не си хардкор ово оно. Со времето сфатив дека ако праиш кеш уствари си го кешираш талентот, а не се продаваш себе си. Така функционира светот сакале ние или не.

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
Моето мислење не е негативно. Твојот став е негативен. Моето мислење е неутрално, ама твоите мисли се негативни затоа и читаш негатива.
--- надополнето: 22 мај 2013 во 15:17 ---

Лицемерен ќе биди спрема самиот себе сфаќаш ?
Основата на рапот ти кажува нешто друго, ама денес курле се држи до неа.
znaci se prodavas sebe si..ako smenis stil i sve kako sto ti nalozuvaat za da bides slusan....a sempluvanje na chija si.....e daleku od toa....ili hc si ako ostanes bez kesh i si glup ako ne prifatis sansa bez da se sitnes da go naprais?

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
znaci se prodavas sebe si..ako smenis stil i sve kako sto ti nalozuvaat za da bides slusan....a sempluvanje na chija si.....e daleku od toa....ili hc si ako ostanes bez kesh i si glup ako ne prifatis sansa bez da se sitnes da go naprais?
Пеше има дис за Токсикологија, а оди по нивните стапки ( мислам на процесот на рекламирање. Овие Џа Бест, овај Т Мобајл ) . И зошто го гледате само негативното во мојот прв пост ? Ај убо прочитајте го.. Има едно ДОКОЛКУ ..

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.322
Поени од реакции
21.565
ovoj pa....treba da go ostai bazhe solo....poso samo mu gi ebe pesnite
Нов Поредок без Бобо, не е Нов Поредок! Само Нов ќе биде. А ако сака Баже соло да си прави, нека прави (дај боже), некој не му брани..

zxcv

tu ti tu rum tu
Член од
23 октомври 2010
Мислења
133
Поени од реакции
139
leleeee ne mi se verue :D

Kajgana Shop

На врв Bottom