Хип хоп културата во Македонија

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.315
Поени од реакции
21.511
A si cul li za stari stipski rap grupi kako HIRURGIJA i CRNI LEBEDI :) ? ( tie se nekade okolu isto vreme kako Cista Okolina.Ali denes kurot kje si go preshcham ako nekoj uopste znae za tie iminja.
Сум слушнал за нив, но не сум слушнал ништо од нив. :D Хирургија знам се постари (1991/1992), за другиве незнам.
А ти си слушнал за Big Enemy од Прилеп (1992). Имам и нивни траки од тоа време.

Abe i kiskinov ima dobar album, sega se setiv .... Zabraviv kako e imeto ali interesen/kvaliteten album za vremeto.Sigurno go imas, ako go nemas i nego treba da go imas.Pozdrav pakkkkkkkkk
На Пат Кон Дома се вика албумот и го немам. Ако е за давање албумот за да го ставам во македонското рап наследство - давајте.
Памтам на времето кога требаше Кискин да вади албум кај Вали, ама за жал албумот не виде бел ден (или можеби видел, а јас незнам). Како и да е, поздрав до Ескалибур. :D

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Da ve pozdravam so edna od trakite za albumot " RAPOKALIPSA ".
Celiot album e vo stilot na pesnava " Outdoor Vitamini II " zatoa ocekuvajte mokjnost agresija i energija sklopena vo eden originalen makedonski rap album kakov nikogas do sega ne ste cule.

Pozdrav.

Pesnava ne e seuste sredena, ova e prosto edinstvenata pesna koja kje ja pustam od taj album i kje ja pustam vaka kako sto e.Sredeniot materijal kje ostane kako tesko iznenaduvanje za hronicnite zavnisnici od tezok rap.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.315
Поени од реакции
21.511
Mista 93
Коска е тракава брат, нема што да се дискутира, ти кажав и претходно. Златната ера во рапот, поместена во 2012. ;)

zxcv
Ееее токму тој албум го барав. Но, од најавите за албумот поминале неколку години и сум заборавил на него. Ако не се лажам, 2005-2006 требаше да излезе.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Mista 93
Коска е тракава брат, нема што да се дискутира, ти кажав и претходно. Златната ера во рапот, поместена во 2012. ;)

zxcv
Ееее токму тој албум го барав. Но, од најавите за албумот поминале неколку години и сум заборавил на него. Ако не се лажам, 2005-2006 требаше да излезе.
Haaaaaaaaaaa ubavo kazano :) :) :)
--- надополнето: 3 мај 2012 во 09:00 ---
На Пат Кон Дома се вика албумот и го немам. Ако е за давање албумот за да го ставам во македонското рап наследство - давајте.
Памтам на времето кога требаше Кискин да вади албум кај Вали, ама за жал албумот не виде бел ден (или можеби видел, а јас незнам). Како и да е, поздрав до Ескалибур. :D
NA PAT KON DOMA enos kje izleze. Ovaj sto ti go sakas po stariot album e so naslov Strukturata na Kulturata, ete taj e dobar album, ovaj noviot ne znam kakov kje mu e.

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Како јаде гомна за 50 cent? Знае ли каков рап има правено или колку да се каже нешто?
Иначе интересен бит и флоу.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.027
Поени од реакции
36.812
Drugar .... go nema videovo, a inace od novio album sinteza li e ovaa pesna ?
Ја ја чув,не е ништо посебно....џабе потрошени мегабајти.

Еве и нова песна од Страјк и пак некој пред време ја пуштил.

Е сеа мене ме интересира како успеваат песниве да излезат од нивното студио и зошто излегуваат?

А најинтересно е што се бунат као демек не требало да излезат у јавност а пола град ги има.
Како очекуваат сите да испаднат фер а да не се погоди еден буљаш?

Kajgana Shop

На врв Bottom