Хип хоп културата во Македонија

Член од
25 август 2010
Мислења
179
Поени од реакции
23
ova e prav rap od srce...

ti toa ozbilno ili ????

--- надополнето ---

Ova bese najubaviot komentar za poslednive 2 godini ..... fala ti brat ... lugeto kako tebe me pravat posilen .. i uste po inatliv vo stilot :p .... ke prodolzam napred ;) .. no ako nema luge kako tebe, zaludna e mojata rabota .... mir i pocit za tebe bitolcanecu :) ....
Brat ne samo od nego imas respect i od mene no ne celi na lugeto koj go sakaat rapot iskoristi go talentot i napravi go pari ostaj sto te lazat hc facite u stil na ago koga najdobrite MC u svet se komercijala zemi gi naprimer 2pac biggie najdobrite mcnja u svet imaat napraeno milioni od rapot a iskrenosta i emociite im se vo site pesni trgni se nastrana od ja sum raper ti ne si raper hace zivotot e tezok ima problemi praj nesto pozitivno i ocekuvaj pozitivni promeni ako veke si resil da pravis muzika za srce najdi gi problemite sto gi macat lugeto i pretoci gi vo pesna lugeto ke se pronajdat vo nejze i ke go najdaat toa sto go sakaat a i ti so toa ke go najdes toa sto go sakas i toa sto ti treba a ti treba nagrada za trudot koj si go vlozil i koj go vlozuvas smeni ja sredinata i lugeto so koj sorabotuvas ako tamu go gledas problemot naprai go rapot po prifatliv sto neznaci deka ke go naprais po mek na po sofisticiran nacin moze da se kazat rabotite od pcuenje i jadenje gomna na nediplomatski nacin pozdrav se najubavo

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ete pak moite dela.Mista 93 - Stilovite (od vcera e bitot napraven)

Jazzy Boom Bap/Abstract Trip Hop/Instrumental Rap/90's

Dodeka site "pravat rap od srce", jas resiv da pravam muzika za srce.
„Јас рапот го разбирам единствено и само како културен натпревар помеѓу стиловите“

Вредиш човеку. Само напред ти посакувам успешна кариера која би се проширила на многу високо ниво.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
^^ daj da mu piseme na ronin1347 da ni kaze so misle on ... so vikas ?
Ако мислиш дека треба да го знаеме неговото мислење, прашај го. :)

Инаку во врска со темава би рекол дека во последно време ми станува јасно зошто другите обожаватели на музиката како дел од културата па и секојдневниот живот, кои имаат солидни познавања од областа на музиката, го сметаат рапот за моронска музика.

Исто и за металот.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Ако мислиш дека треба да го знаеме неговото мислење, прашај го. :)

Инаку во врска со темава би рекол дека во последно време ми станува јасно зошто другите обожаватели на музиката како дел од културата па и секојдневниот живот, кои имаат солидни познавања од областа на музиката, го сметаат рапот за моронска музика.

Исто и за металот.
Епа ајде просветли не ! !:smir:

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Епа ајде просветли не ! !:smir:
Што да те просветлам, тоа може да го почуствуваш само, тоа ти е на некој премин од адолесценција во зрелост (за вкусот за музика зборувам),
Погледни само каков антагонизам имаме денеска во Хип Хопот, едните се нај јаки Мциња другите ебат се што оди и имаат многу пари. Ваљда на лизинг... (а каков лизинг, тоа е под знак прашалник)

Дали се работи за повредено его и лечење на комплекси или на некреативност/неспособност само тие си знаат.
Зборот ми е дека нема квалитет, нема главна тематика која би била препознатлива за оваа ера, како и секоја, иако немора да значи дека ќе биде единствена туку ќе има повеќе кои паралелно ќе егзистираат со таа носечката. Мислам дека нема потреба да зборувам која ера што и како нели ?
Прво сакам допир со реалноста која очигледно ја нема.

"Јас сум најдобар MC" - ОК биди најдобар но кога веќе си најдобар образложи зошто.
"зошто мавам :незнамтикаквирими:" - that's so lame па сите маваат добри рими, затоа се рапери, бидејќи незнаат да пејат па сега затоа пишуваат најпримитивни тектстови кои во никој случај не треба да се сместат во пишаната уметничка форма ПОЕЗИЈА !
На прсти се бројат (во светски рамки) артистите кои пишуваат поезија...

Наместо лириката да се занимава со реални, секојдневни проблеми, она се занимава со лечење на комплекси на повреденото его кое очигледно пали многу младичи.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Momci .. turete mu pepel na muabetot.Odamna znaeme deka rapov u mk e tesko sranje bazirano na manipulacija reklama i marketing i forciranje na nekolku rap korporacii :p hahahaha ako moze taka da gi kazam .... nego imam nesto drugo za vas ;).
Finally ova e specijalno za tebe.Bidejki velis deka moite bitovi te magepsuvat, togas ovoj so sigurnost ke te hipnotizira :).
Pozdrav za tebe ... stisni play, zatvori oci, turi slusalki ili zvucnici jaki, pafni nekoj debel, zemi si pivo ...i astralno meditiraj ;)

Mista 93 - Da Defanishun

*site traki mi se so losh kvalitet, namerno

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Momci .. turete mu pepel na muabetot.Odamna znaeme deka rapov u mk e tesko sranje bazirano na manipulacija reklama i marketing i forciranje na nekolku rap korporacii :p hahahaha ako moze taka da gi kazam .... nego imam nesto drugo za vas ;).
Finally ova e specijalno za tebe.Bidejki velis deka moite bitovi te magepsuvat, togas ovoj so sigurnost ke te hipnotizira :).
Pozdrav za tebe ... stisni play, zatvori oci, turi slusalki ili zvucnici jaki, pafni nekoj debel, zemi si pivo ...i astralno meditiraj ;)

Mista 93 - Da Defanishun

*site traki mi se so losh kvalitet, namerno
охохох си погодил и момент и се.

zxcv

tu ti tu rum tu
Член од
23 октомври 2010
Мислења
133
Поени од реакции
139

mista 93 pratu te povise od godinu preko youtube i samo edno ke ti kazu... TI SI CAR!!! razbiras si gu rabotu, sve sto pravis e "uzasno perfektno". pozdraV

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.768
Поени од реакции
30.621
Да не знае некој кога излегува вториот албум на СТР2 или барем до каде се момците со истиот ?

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Да не знае некој кога излегува вториот албум на СТР2 или барем до каде се момците со истиот ?
знам само дека цела Легија работат на соло проекти, така да изгледа дека СТР2 ќе имаат нов албум,но кога ќе треба да чекаме за да дознаеме.

thisisnoizy

Good things take time
Член од
29 јули 2010
Мислења
2.008
Поени од реакции
2.043

И јас,баш сакав да прашам..

Знам дека од летоска работеше Струја на соло албум,али досега ништо

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Од 05.2007 па до денес 26.11.2010 го прославувам својот 160ти инструментал.
Ете подарок од мене + мала преработка на едно старо добро везење, по источно американски стил.

Миста 93 - 1994 Один Ремикс

--- надополнето ---

eve vi nesto dobro od kumanovo. pozdrav

hahah zakon be ej :) ... mnogo dobro e voa epten ... bitot mi se sviga epten ... jazz efekt u pozadina so saxo :) ..... perfektno .... dobri ste i vie .... mi se svigja taa fuzija pomegju jazz / boom bap / dijalekt i lirika tvrda.

SAMO NAPRED !!!!! PODRSKA OD MENE EPTEN GOLEMA !!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom