Хипхоп културата надвор од нашите граници

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.163
Поени од реакции
13.391
Da su bogati i posteni,nista ne bi imali
Nose te krstove,a BOGA nisu videli.

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
десетиот студиски албум на Еминем, Камиказа
Дисс на албумов

Не знам MGK како се осмелил на ова ама дистрекот е добар според мене е сега ќе видиме што ќе врати Еминем.

kazanski

чилакс
Член од
3 октомври 2011
Мислења
494
Поени од реакции
534
Дисс на албумов
Не знам MGK како се осмелил на ова ама дистрекот е добар според мене е сега ќе видиме што ќе врати Еминем.
го чув, дечкково знае да пљука на микрофон, не очекував воопшто ваков одговор од било кои “рапери“ што Еминем ги спомна во Камиказа.
https://www.youtube.com/watch?v=GCX3hdWTUqk

али кога го видов Бизар... драми
https://www.youtube.com/watch?v=9GybYS-qr3U

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.882
Поени од реакции
30.801
Бреј ама се испука MGK...Ем на потег ама треба да се намачи малку. Интересно станува :)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.338
Поени од реакции
21.687
Дисс на албумов

Зошто да не се осмели? Кој кур е Еминем за да му ќути некој!?

Инаку, што се однесува до дисовите, не е чудно што MGK се осмелил да диса, чудно е што воопшто Еминем земал да се замара и да им посветува внимание на некои си таму аутотјун џибери.

Но, од друга страна пак, го разбирам. Потегот, од маркетиншки аспект, му е одличен. Цел интернет е преплавен со статии и видеа за новиот албум и дисовите.

Вчера седев на кафе со луѓе што слушаат метал, рок и сл., што немаат допирна точка со рап, и сите до еден го ислушале новиот албум од Еминем чисто заради дисовите и целиот тој хајп што се дигна околу новиот албум. :)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Кој кур бил Еминем за некој да му ќутел?

Кој кур е Меси у фудбал? :D
Еминем со лајв видео на инста како игра пак ман (МГК има тетовирано пак ман на врат), што значи иде на вратот на МГК. Убаво викаат, Еминем ја има дисано мајка му, плус, МГК ја спомнува Хејли, па и Ким :D Сместа има да го погреба, кариера ќе му сјебе, МГК ќе биде заборавен :ROFLMAO:[DOUBLEPOST=1536281633][/DOUBLEPOST]Иначе, добар е дисот, стварно ама колку треба да си луд Хејли да ја спомнеш :pos:[DOUBLEPOST=1536281705][/DOUBLEPOST]Might Get Killed :D

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Зошто да не се осмели? Кој кур е Еминем за да му ќути некој!?

Инаку, што се однесува до дисовите, не е чудно што MGK се осмелил да диса, чудно е што воопшто Еминем земал да се замара и да им посветува внимание на некои си таму аутотјун џибери.

Но, од друга страна пак, го разбирам. Потегот, од маркетиншки аспект, му е одличен. Цел интернет е преплавен со статии и видеа за новиот албум и дисовите.

Вчера седев на кафе со луѓе што слушаат метал, рок и сл., што немаат допирна точка со рап, и сите до еден го ислушале новиот албум од Еминем чисто заради дисовите и целиот тој хајп што се дигна околу новиот албум. :)
Абе не е работата кој кур е туку колку е луд.да ја дисуваш родената мајка и да ја закопуваш во песна е лудо и изопачено.

Дисот на MGK e супер ама што ќе му врати Еминем стварно не знам.

А за албумот нема што да муабет да правиме познавам и луѓе турбо фолк шо слушаат па изразија желба да го слушнат Камикази :icon_mrgr:

kazanski

чилакс
Член од
3 октомври 2011
Мислења
494
Поени од реакции
534
Дисот на MGK e супер ама што ќе му врати Еминем стварно не знам.
Батл-Рапот е присутен веќе со децении, и сеуште го има, но не е толку промовиран. Еминем удри на фаците кои преку ноќ станаа познати и тераат нов стил на Мамбл-Рап. И мислам Еминем ќе ги признае сите како Кели што би можеле да се држат со него. Удира на тие што се “рапери“ а прават пари на тоа што мамблаат колку пари имаат.
Нормално дека Рапот и Хипхопот ќе се менуваат, исто како тоа што беа Раким и Мос Деф и БИГ за Шугархил Генг, тоа се ваљда и новиве “рапери“ за тој бум-бап рап што ние го слуша(в)ме од 90те. Само да бидеме реални, нема лирика во новокомпонираните, нема приказна. И сеуште не излегол некој што може да состави лирика+приказна во едно како Еминем.
https://www.youtube.com/watch?v=QWveXdj6oZU

Kajgana Shop

На врв Bottom