Хипхоп културата надвор од нашите граници

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Бан вака брат да ти кажам од горе тие наведените артисти ти шо ги пиша пола веке се комерцијалисти...Twista веке после првиот албум почна со комерциала,Bone Thugs N Harmony...потпишаа сега за Swizz Beatz...Ај ете кажи ми кои албуми се добри од 98` наваму...едино Krs-One и уште некои фаци останаа на своето...другото се стана Rhytam and Bullshit...Кога еден Kool G Rap потпиша за G - Unit....и да не ги бројам еден тон сурати се :D
Eве па јас не пратам балкански рап и незнам шо се случва тука на овие простории...и не коментирам за него...не ме интересира од проста причина шо според мене е далеку од тоа шо беше рапот некогаш во Америка,а имаше и доста добар рап и во Франција и Германија...Касниме неколку години ама нема врска :D
Боро, Bone Thugs-N-Harmony, Kool G Rap и еден куп тие сурати, ја постигнаа целта поради која се појавија во рапот - ПАРИ СЛАВА МОЌ! Сега нормално сакаат уште пари, па се фрлаат на комерцијала. Тоа е. KRS-One си остана тоа што е, зашто тој знае што НАВИСТИНА значи хип хоп-от. Слободно можам да кажам дека underground рапот е негово чедо, па логички е да си го брани и одржува она што го создал. Ама останатите.. Немаат ништо во тоа освен пари пари пари пари пари..
 

EVIL-B

Hip-Hop Legend
Член од
2 декември 2007
Мислења
357
Поени од реакции
4
Борче вака брат,да бирам помеѓу Candy Shop i MC ке ја одберам MC сигурно.Ама да бирам помегу тоа да немам леб да јадам и да немам микрофон и винили да купам,и да ми се нудат продукциска кука видеа од 20.000 евра знаеш што би одбрал нели?Сигурно втората опција.
И јас сакам андерграундов да е прифатен ама слабо е сваќањето кај лугето брат.Јас и ти и уште 100 луѓе знаеме што е андерграунд ама 70% од слушателите не знаат!!!
Денес ако имаш некоја типка на спотот да го врти газот и до неа некоја со поголемо деколте ке бидиш Super Star...а ако снимиш спот во некое квартче со графити ке речат "клошар онај неможи женска да си фати и види кај снима спот"
И мене жал ми е што морам вака да се поставам али опшеството кај нас така налага да живееме и да правиме работи што помалку ги сакаме...
p.s Уживај бе брат не се караме само разменуваме мислења,и онака во последно време ретко се гледаме во живо :icon_cool
Поздрав
 

Kocka

Manchild
Член од
1 август 2006
Мислења
3.531
Поени од реакции
2.752
stihoven kalibar e ok,ali to e to real hip hop od uvek bil underrated,retko i koj slusnal za niv...za Mc ko Pep Love e stvarno steta so go nemaat slusano ...Toa se desava i tuka u Makedonija,site so go hejtaat dzaka mozam slobodno da kazam deka ili ne go razbrale ili ne go slusnale,isto i so poveketo sto vredat....
Pozdrav..
 

Untak

Simply complicated...
Член од
16 јануари 2008
Мислења
441
Поени од реакции
68
Хмммм.. Обожавам Рап и се остало од ХипХоп културава шо е! Си поштуем underground и то! За остало не ве замарам RESPECT!
 
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ајде, време е за едукација...

[media]http://youtube.com/watch?v=HzeZhCt5PVA[/media]
 

Milanez`

Tutta lα miα vitα...
Член од
6 август 2007
Мислења
14.467
Поени од реакции
5.439
Спотов е сниман во Тетово за војната

[MEDIA]http://youtube.com/watch?v=tBvBIhi1QgU[/MEDIA]
 
Член од
8 август 2005
Мислења
456
Поени од реакции
78
незнам дали овде му е местото...ама ако вие не знаете..кој друг:)
значи сакам да знам..како се вика...оргиналот..од каде што е земен семплот за... Отвори го Пенџерчето ?..i нормално артист..за да можам да си го најдам.Викторгг?
BTW Го гледаше ли некој ....Friday after next ..Ice cube rullez :) Викторгг?,
This is a gang, and I'm in it
My man Dre'll xxxx you up in a minute
With a right left, right left you're toothless
And then you say goddamn they ruthless!
Everwhere we go they say [damn!]
N W A's fuckin' up tha program...
 

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Ова е вистинската лекција, а не Ајс Ќуб

 

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.654
Поени од реакции
5.338
Абе Спирт е најјак макрапер море, што се заебавате вие...Човекот ПОИМ НЕМА!:)
 

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
А зашто поим да нема? Шо му фали? Си ја слушнал Рецепт со РНС шо му е? Типот напрајл шо напрајл за рапот више не прај и не се замара шо јадат гомна за него.. Го здоболе него..
 

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Спотов е сниман во Тетово за војната

[media]http://youtube.com/watch?v=tBvBIhi1QgU[/media]
Тетовска приказна 2001? Мн јака трака, а и добар спот..
Тоест се што е од 187 е топ, само незнам зашо ги нема више.. Им ги иам траките од албумот.. Ваљда албум е тоест пошо со скитови со се е.. И многу ми се јаки типците.. Особено ги сакам - Кој си ти, Јас и Микрофонот и Тетовска Приказна.. Кој ги нема слушнато нишо не чул од мак рап :pipi:
П.С. Ако ги сака некој траките нек пише да ги турам :smir:
 
Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Girlll абе ти стварно стварно го поштуеш стилот, или само онака random пишуваш? Не знам дали ти се другари тетовчаниве, ама освен текстот шо е потресен и искрен, песната, спотот, све заедно везе немаат. Ама катастрофа е. Заради вакви траки Брн ме дупеше дека секој може рап да праи. Ваков рап, точно е, може секој да прави. :tapp:
 

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Виктор песнава е доста стара, Олд Скул да речеме и оваа и сите им се.. А и плус баш е така потресно и искрено, а понекогаш баш тоа е доволно.. И неможе да прави секој рап.. Во 2001ва за време на војната да го напише и сними ова неможе секој.. Ако не друго.. Треба да ти текне нели? А овие конкретно поим си неам кој се, освен што знам дека се некои Сенката и Шеф што не ми значат ама ич ко поим, па уште другари да ми се..
 

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Причина плус зашто ги поштуем.. Приметуеш ли сличност тука?
187 - 2001ва
Аго - 2007ма
После плукате по вакви стари групи.. :smir:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom