ThugProphet
I'ma die a hustla!
- Член од
- 14 јули 2007
- Мислења
- 468
- Поени од реакции
- 8
Боро, Bone Thugs-N-Harmony, Kool G Rap и еден куп тие сурати, ја постигнаа целта поради која се појавија во рапот - ПАРИ СЛАВА МОЌ! Сега нормално сакаат уште пари, па се фрлаат на комерцијала. Тоа е. KRS-One си остана тоа што е, зашто тој знае што НАВИСТИНА значи хип хоп-от. Слободно можам да кажам дека underground рапот е негово чедо, па логички е да си го брани и одржува она што го создал. Ама останатите.. Немаат ништо во тоа освен пари пари пари пари пари..Бан вака брат да ти кажам од горе тие наведените артисти ти шо ги пиша пола веке се комерцијалисти...Twista веке после првиот албум почна со комерциала,Bone Thugs N Harmony...потпишаа сега за Swizz Beatz...Ај ете кажи ми кои албуми се добри од 98` наваму...едино Krs-One и уште некои фаци останаа на своето...другото се стана Rhytam and Bullshit...Кога еден Kool G Rap потпиша за G - Unit....и да не ги бројам еден тон сурати се
Eве па јас не пратам балкански рап и незнам шо се случва тука на овие простории...и не коментирам за него...не ме интересира од проста причина шо според мене е далеку од тоа шо беше рапот некогаш во Америка,а имаше и доста добар рап и во Франција и Германија...Касниме неколку години ама нема врска