Хелиоцентризам - религија или лажна наука?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.661
Поени од реакции
29.462
Зурла имам едно прашање за тебе. Колку што знам не го поддржуваш ни фактот за гравитацијата. Тогаш ајде објасни ми зошто големите цицки кај девојките висат надоле а не стојат напред или како балони да летаат нагоре ?

Пример:
1697642765868.png

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.494
Поени од реакции
7.853
Тогаш ајде објасни ми зошто големите цицки кај девојките висат надоле а не стојат напред или како балони да летаат нагоре ?
А зашто кај мажите кога пред нив ќе излезе женската што си ја постирал, половиот орган им е дигнат, односно каде е тука гравитацијата :sneaky:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.661
Поени од реакции
29.462
А зашто кај мажите кога пред нив ќе излезе женската што си ја постирал, половиот орган им е дигнат, односно каде е тука гравитацијата :sneaky:
Логично :pos:
А сега он нека одговори со свои зборови.

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.203
Поени од реакции
9.926
Тогаш ајде објасни ми зошто големите цицки кај девојките висат надоле а не стојат напред или како балони да летаат нагоре ?
Незгодно ми е да одговорам ради оние што имаат мали цицки а имаат убави газови да не ми се налути некоја. @LustingVertigo се разбира повеќе ќе ти го земе за озбилно...прашањево.
Автоматски споено мислење:

@Bafra Кај мажи ко тебе? Тоа ти е исто ко да свршиш пред да ебеш... Нели си поврза? :pos:

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.661
Поени од реакции
29.462
Незгодно ми е да одговорам ради оние што имаат мали цицки а имаат убави газови да не ми се налути некоја. @LustingVertigo се разбира повеќе ќе ти го земе за озбилно...прашањево.

@Bafra Кај мажи ко тебе? Тоа ти е исто ко да свршиш пред да ебеш... Нели си поврза? :pos:
Абе за тие со мали цицки ти реков, нека веруваат во рамна земја само цицките да не им се рамни. А кај големите газови и тие малце висат. Што е со гравитацијата ? :icon_mrgr:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.203
Поени од реакции
9.926
Абе за тие со мали цицки ти реков, нека веруваат во рамна земја само цицките да не им се рамни. А кај големите газови и тие малце висат. Што е со гравитацијата ? :icon_mrgr:
Што е тоа гравитација момак? Прво тоа расчистете. Ако веруеш дека е некаква сила која влече надолу тогаш што е горе а што е долу на земјина топка? :pos:

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.494
Поени од реакции
7.853
Што е тоа гравитација момак? Прво тоа расчистете. Ако веруеш дека е некаква сила која влече надолу тогаш што е горе а што е долу на земјина топка? :pos:
Ај за рамна земја имам разбирање зашто 100% веруваш во тоа. Ама да негираш гравитација, движење на планетава (макар и рамна била), да негираш постоење на другите небесни тела :toe: :cuc:
Биди достоен истражувач, скокни од 5 метри висина и кажи ни што е горе, а што доле :kajgana:

Invisible Force

Is with me
Член од
29 јули 2021
Мислења
5.203
Поени од реакции
9.926
Ај за рамна земја имам разбирање зашто 100% веруваш во тоа. Ама да негираш гравитација, движење на планетава (макар и рамна била), да негираш постоење на другите небесни тела :toe: :cuc:
Биди достоен истражувач, скокни од 5 метри висина и кажи ни што е горе, а што доле :kajgana:
@Хептаграм XI ти вика дека не постои горе и долу во Хелиоцентризмот а тоа значи дека не може да биде земјата округла и не постои гравитација. Сега сфаќаш ли за што ти пишувам?

Член од
18 декември 2020
Мислења
145
Поени од реакции
94
@Хептаграм XI ти вика дека не постои горе и долу во Хелиоцентризмот а тоа значи дека не може да биде земјата округла и не постои гравитација. Сега сфаќаш ли за што ти пишувам?
Тогаш што е тоа што не влечи надоле, каква е таа сила? (која сила?) Како да го објасниме тоа, сила ли е.. што ли е ? А факт е, сите го гледаме и го чувствуваме тоа во реалноста.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.297
Поени од реакции
5.573
Тогаш што е тоа што не влечи надоле, каква е таа сила? (која сила?) Како да го објасниме тоа, сила ли е.. што ли е ? А факт е, сите го гледаме и го чувствуваме тоа во реалноста.
Младиќу,

пошто атеистите се склони кон чисто материјалистичко-рационалистичко објаснување на Светот и на животот, токму затоа им се „дешава„ да не можат да дадат рационален одговор на очигледните нешта, како што е „влечењето надолу„.

А ти што мислиш, на што би личел Светов кога сите феномени би дејствувале со „влечење нагоре„?...

Како ти лично ја чувствуваш гравитацијата, кога околу себе можеш да видиш и појави кои и‘ се инаетат на гравитацијата?...

Ако гравитацијата е една од силите од природата, зашто не земеш некој уред и да измериш која е нејзината моќ?...

Член од
18 декември 2020
Мислења
145
Поени од реакции
94
Ако гравитацијата е една од силите од природата, зашто не земеш некој уред и да измериш која е нејзината моќ?...
Мерено е ехееее ,мерено е. Само не сакаш да веруваш. Убаво е да го најдеш научното објаснување преку видео искажано на National Geographic се прикажувше

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.661
Поени од реакции
29.462
Eпа тоа те прашувам и јас. Ете не постои гравитација. Што е тоа што им ги влече на жените цицките надоле ? Зошто не им се напрчени напред или зошто не им летаат нагоре ?

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.975
Поени од реакции
22.257
Зуки едн пут ми пиша дека камен бија потежак од ваздух и затој пада надоле, а не ради некоју си измислену гравитацију хаха.
Ја га праша зшто камен од 1 кг. пада на дно у воду тешку 10 л.
По његову логику би требаја камен да лебди нели.
Ама од Зукита слабо такфи одговори, за прашање како одговор и за лепење глупи видеа е прф.

А зшто не стои у наслоф лажна религија,а не лажна наука.
Па наравно за брејнвашери како рамноземњаши не постои лажна религија, наука е тај што л'же за сфе.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.297
Поени од реакции
5.573
Мерено е ехееее ,мерено е. Само не сакаш да веруваш. Убаво е да го најдеш научното објаснување преку видео искажано на National Geographic се прикажувше
Да, точно, јас не сакам да верувам у гравитацијата, оти ако е измерлива а мерната единица се појани на „гравитометарот„, ја не ќе морам да верувам, туку ќе знам (дека гравитацијата постои).

А веќе имам во Кого да верувам, така да не ми се потребни повеќе вери истовремено. Верата во постоењето на невидливте нешта кои постојат, ти ја препуштам...

Научно објаснување за гравитациата е следно; не знаеме што е „тоа„, ама го знаеме нејзиното влијание.

Чак и славниот Хокинг вели дека гравитацијата е сила која не е вклоплива во групата од основните природни сили (јака и слаба нуклеарна, електо-магнетска) поради нејзини специфики...види во неговата книга „Кратка историја на времето„.

@The Savior убаво те прашаа, зошто цицките висат надоле. Зошто не висат нагоре?
Ај да одиме по оваа твоја логика; тогаш, зашто луѓето одат на нозете а не на главата?...

Kajgana Shop

На врв Bottom