Мое право е за што ќе зборувам на форумов... или било каде
Не сум јас повикан тебе да те учам за било што, освен да ти ги разоткивам нештата кои не ги знаеш, а се на Земјата
За тебе ништо не постои освен Христос и крстот. Гледај си го крстот и не знам што се заморуваш нам да ни докажуваш за наука, кога не си ја знаеш ниту историјата на твојата религија... од омраза си патите и не можам јас ништо во однос на тоа.
Од христијаните започна сето ова лудило и со нив и ќе заврши еден ден... кој ќе издржи, ќе раскаже на идните да знаат што маки сме тргале тука, на Земјата
Христијани да требаше да слушам за еврејската историја, еврејските учења и езотерија - далеку ќе стигнев како тебе... батали ти да ме учиш за евреите или било кој христијанин - премногу омраза имате кон нив и ја извртувате историјата или ја бришете...
Тоа ти го зборувам и јас во однос на христијанството: дека христијанската црква е далеку од реалноста за нештата, а ги пушта своите мирјани да креваат врева за нешта кои се далечни од нив светлосни години... и постојано бараат истите да им се докаже нешто кое не можат да го разберат, а и ако разберат нештото, тоа по дифолт го ставаат во купот наречен искушенија и мора да го негираат или извртуваат тоа разбирање и знаење бидјеќи се коси со догмите кои ги шири црквата преку тие, обичните верници...
Тоа е работата што ти не сакаш да си ја признаеш, а ја правиш тука
Вие два-тројца тука сте обични православни верници кои јадат слатки за науката бидјеќи истата се коси со нивното верување и припаѓање кон една догма! Ти брани некој да не веруваш и да мислиш дека светот е така уреден? Не... што е ова заморување да те боли главата со наука, кога не ти е дојдено до наука?
Земјата е рамна? Рамна е, крши глава... околу нас има само вода бидејќи така пишува во еврејскиот канон? Насекаде е вода, крши исто така глава - само не заморувај со тоа некој да ти докажува да видеш... кога ќе ги покажеш ти распнатите богови, тогаш можеби некој ќе ти дозволи да ја видиш гравитацијата
Ако воопшто ме разбираш што сакам да ти кажам со ова, или го разбираш сувопарно како навреда... сигурно е второто, толку можеш со тој ум што го влечкаш на рамења сиве овие години на форумов...