Фудбалски/трансфер дискусии

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.629
Поени од реакции
22.365
Се гледа дека не знаеш. Излегоа шпекулации пред два дена за Кејн и евреинов вчера со соопштение дека нема ни слушалка да крени за понуди. Да беше друг клуб ќе стаеше прајс-таг од 80м -како за царот.
И сигурно не знаеш за војната со Модриќ кога му го блокираше трансферот во Челзи. Или одбиената понуда од Јунајтед за Бејл која беше 20% поголема од таа на Реал.

Многу е лесно да се водиш по статистики, и Грујо проба така.[DOUBLEPOST=1498651528][/DOUBLEPOST]
Ризикот да останат со к.от в уста.
Нешто што би го спречувало и Дортмунд кога би му се загрозил пласманот во ЛШ.

Кога сме кај тоа. И Дортмунд си ги менаџира натпреварувањата ама пофлексибилен е оти и нема којзнае каква конкуренција за топ четири.
На стартот притискаше во ЛШ па се деси што се деси со нападите, испадна и напрај серија во Бундес за да си цементира пласман.
Во такво сценарио Тотенхен во ПЛ ќе го јадеше немиен. Освен Јунајтед сите други пет имаа пеколна завршница.[DOUBLEPOST=1498651798][/DOUBLEPOST]
Епа тоа бе Џони. За едни мајка за други маќеа си со критериумите.

Ако топ четири не е некој успех, исто така не е успех и пласман во втора фаза во ЛШ. Или со други зборови зошто на едниве ги викаш лузери кога за ист таков небитен успех другиве ги креваш до в небо?
80m EUR za Totenhem ne e isto kako 80m EUR za Dortmund. Carot e 29 godini i profilot mu e ogranicen - idealno vreme za takva mega ponuda i nov napad. Dortmund moze bez Auba, mozese i bez Lewa, Götze...Totenhem ne znam kolku moze? Mozebi ama rizik e ne znam, seedno.

Dortmund godinava vo site natprevaruvanja do posledno igrase so site sili i uspea vo trite da gi postigne celite. Totenhem ocigledno ne go moze toa, ili ne saka oti misli deka ne moze. I mit e deka vo Bundesligata nema konkurencija. Kako proceni deka Sunderland e podobar od Darmstadt? Deka za ista kategorija igraci dava 10 mesto 1m EUR? Ili deka go tepal Liverpul ednas vo sezonava? Pa i Darmstadt go tepa Dortmund pa sega sto da pravime?[DOUBLEPOST=1498658112][/DOUBLEPOST]
1. Дортмунд е фидер клуб на Баерн, како и секој друг клуб од Бундес. Ако Баерн сака некој играч од бундес негов е просто ко грав. Суле имаше интерес од Челзи и ќе платеа далеку појше пари од Баерн на Хофенхајм али џабе. Следни се Бранд и Храверц макар некој друг клуб да понуди 200 милиони они ќе идат у Баерн.

2. Дортмунд > Тотенхем. И моментално и во минатото. Само споредете какви успеси имал Дортмунд, а какви Тотенхем, кој му е врхунац да се докопа у топ-4. Моментално Тотенхем немоеше да му даде гол на мртвиот Левркузен кој ја изигра најмртвата сезона од кога пратам фудбал, не можат групна фаза да поминат како побогу се бољи од Дортмунд???
Baern ne moze poveke tak lesno da zema igraci od Dortmund vo normalni uslovi. Nema odkupni klauzuli i tesko Dortmund da pusti igrac da odi kako Lewa vo istek na dogovorot. Znaci edinstvena sansa im e godina pred istek od dogovorot na eden igrac kako kaj Hummels ama i tuka se stavi. Za sekoj drugi igrac Baern teoretski moze da plati ama ne e verovatno klub cij najskap transfer e 40m EUR da dade 80m EUR ili 100m EUR za igrac na Dortmund. Zatoa ne pokusavaat. Zatoa kupuvat solidni igraci kako Sule i Rudi od Hofenhajm ama ne mozat do vistinskite igraci koi bi im pomogale odma, kako Dembele, da pomislat. Normalen razvoj. Vie preku leb pogaca sakate. Cekajte malce timot sega se okrepna i pravi cekor po cekor.

Za Totenhem samiot si kaza, se soglasuvam.[DOUBLEPOST=1498658581][/DOUBLEPOST]
Од кога пратам фудбал Баерн ги купува најдобрите играчи од Бундес. Еве пример тимот на Леверкузен кога стигна до финале ЛШ, најдобрите играчи Балак и Лусио кај завршија после тоа ??? Нормално у Баерн. Место да кликаш Facepalm боље контријај со аргументи дека не е така или на овие жените им се од Минхен неможат на друго место да живеаат.
Drugar, ako pratis Bundesligata znajs deka poslednite godini se desi nesto. Dortmund konecno uspea da izgradi vtora sila vo Germanija i poradi toa Baern uspea sportski da se izkaci na vrvot. Pomina toa Leverkuzen, Verder vreminja. Vo sporedba so mokjta na Dortmund ovie se nisto.

Последно уредено:

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Zatoa kupuvat solidni igraci kako Sule i Rudi od Hofenhajm ama ne mozat do vistinskite igraci koi bi im pomogale odma, kako Dembele, da pomislat. Normalen razvoj
WOW, Дембеле циганчето машина, 2 ЛШ и 3 ЛЕ ќе освоиме со него.
Демек Дембеле ќе помогне одма, Суле не? Репрезентативци на Германија и Суле топ 3 дефанзивец лани во Бундес не е битен, битен е киндерот Дембеле кој ќе биде Рибери и Робен во едно во Баерн...

Те имам читано и претходно, многу ги хејташ тие „просечни“ трансфери на Баерн, а не ги кажуваш пропастите што вие ги купувате. Една утакмица немаат во дресот на Баерн, за тебе Суле и Руди не се вистински играчи за Баерн. Истово го викаш и за Гнабри, а да дојдеше кај вас или он или Суле ќе го дркаше по форумов.

Браво Игорче хејтерче. Да не барам по форумов за какви трансфери во Дортмунд ти си се радувал, а испаднале пропаст. Или обратно во Баерн.

Последно уредено:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.243
Поени од реакции
18.447
Од контекстот ќе видиш дека повеќе мислев за топ четири пласман - што и се докажа во текот на сезоната, отколку за титула. Али ај, се извинувам. :)

Иначе Мондо. Едно цвеќе не прај пролет. Колку сакаш спомнувај го Лестер, тоа се деси еднаш и нареден пат некаде за 50-100 години. Што не значи дека другите тимови не биле тиња.

А иначе за фаворити, кажи ми само за финалето од ФА купот. Типуваше на Арсенал, така? :D
Не ја сфаќам поврзаноста на прашањето. Каква врска има финале ФА куп, со твоите 6 фаворити за титула, кои после ги промени за топ 4? Челзи иначе беше благ фаворит во финалето против Арсенал заради подобрата сезона, ама една утакмица е и не е никакво изненадување кој и да го освои.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Демек Дембеле ќе помогне одма, Суле не? Репрезентативци на Германија и Суле топ 3 дефанзивец лани во Бундес не е битен, битен е киндерот Дембеле кој ќе биде Рибери и Робен во едно во Баерн...

Те имам читано и претходно, многу ги хејташ тие „просечни“ трансфери на Баерн, а не ги кажуваш пропастите што вие ги купувате. Една утакмица немаат во дресот на Баерн, за тебе Суле и Руди не се вистински играчи за Баерн. Истово го викаш и за Гнабри, а да дојдеше кај вас или он или Суле ќе го дркаше по форумов.

Браво Игорче хејтерче. Да не барам по форумов за какви трансфери во Дортмунд ти си се радувал, а испаднале пропаст. Или обратно во Баерн.
Не се исти амбициите на Дортмунд и Баерн Минхен

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Многу нормално, Баерн е елитен клуб со голема историја и традиција. Не знам што е чудно играчи од другите екипи во Германија да сакаат да играат во најдобриот клуб во таа земја.[DOUBLEPOST=1498654601][/DOUBLEPOST]

Геце заради Пеп и плата.
Левандовски ради повисоки спортски амбиции и плата, НОРМАЛНО.

На Геце му го откупија договорот, Левандовски немаше договор со Дортмунд. Стварно ќе почнам да ви цртам изгледа.
Не знам тогаш што се контраме џабе? Де факто Баерн нема фидер клубови во Бундес, ама де јуре си ја користи позицијата на моќ да си ангажира играчи од цела лига по свој избор.
Единствена конкуренција им се само клубови вон Германија.
Нема ништо вулгарно во тоа, ама не е пак ферка да се каже дека е на иста позиција како сите останати во Бундес.

R

red.devil

Гостин
80m EUR za Totenhem ne e isto kako 80m EUR za Dortmund. Carot e 29 godini i profilot mu e ogranicen - idealno vreme za takva mega ponuda i nov napad. Dortmund moze bez Auba, mozese i bez Lewa, Götze...Totenhem ne znam kolku moze? Mozebi ama rizik e ne znam, seedno.

Dortmund godinava vo site natprevaruvanja do posledno igrase so site sili i uspea vo trite da gi postigne celite. Totenhem ocigledno ne go moze toa, ili ne saka oti misli deka ne moze. I mit e deka vo Bundesligata nema konkurencija. Kako proceni deka Sunderland e podobar od Darmstadt? Deka za ista kategorija igraci dava 10 mesto 1m EUR? Ili deka go tepal Liverpul ednas vo sezonava? Pa i Darmstadt go tepa Dortmund pa sega sto da pravime?
Но го спомнав Сандерленд јас, ама ете сметај како да сум го спомнал.
Секако дека исто е Сандерленд и Дармштад. Секако.

Идеално време за ослободување од играч на голем тим е кога ќе нема корист од него.
А за тоа дека Дортмунд можел без Лева, ако се лажеме. Лева не носеше само голови туку е и лидериште. Во битни моменти кога ќе е најжешко можеш да се ослониш на него да ти биде лидер. Обамејанг нема тоа да биде ни за сто години.

Секако дека поголем ризик ќе е за Тотенхем отколку за Дортмунд, бидејќи Тотенхем ќе го нема луксузот да развива друг талент без да има некој голем ризик од губење ЛШ место во лигата. ;)
E така ќе ја видиш разликата во класи на лигите.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Не се исти амбициите на Дортмунд и Баерн Минхен
А тоа има врска со коментарот на Игорче како? Суле, Руди и Гнабри - тројца германски репрезентативци. Суле и Гнабри ултра млади, Руди 27 години со free трансфер.

Никој не вика дека ќе растурат во Баерн, Игорче треска глупости пред да зачекорат во дрес на Баерн.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.629
Поени од реакции
22.365
Кога некој тим му од Бундес му се спротивставил на Баерн за трансфер или пак му украл играч? Дај ми те молам конкретен пример, како Баерн тропа на врата кај Волгзбург за играч а играчот истовремено не спушта гаѓи а тимот кој продава не му вика „може друже, за 20 миљона“ туку му вика „Баерн, еби си, не ти го продаваме нашиот најдобар играч“?
Vidal Leverkuzen. Humels 2 pati go odbi Baern vo Dortmund, Reus 2 pati go odbi, primeri. Ima i drugi poedinecni. Ima i igraci koi posle vo Dortmund mesto vo Baern. Ama ne se spomnuva toa.

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Baern ne moze poveke tak lesno da zema igraci od Dortmund vo normalni uslovi. Nema odkupni klauzuli i tesko Dortmund da pusti igrac da odi kako Lewa vo istek na dogovorot. Znaci edinstvena sansa im e godina pred istek od dogovorot na eden igrac kako kaj Hummels ama i tuka se stavi. Za sekoj drugi igrac Baern teoretski moze da plati ama ne e verovatno klub cij najskap transfer e 40m EUR da dade 80m EUR ili 100m EUR za igrac na Dortmund. Zatoa ne pokusavaat. Zatoa kupuvat solidni igraci kako Sule i Rudi od Hofenhajm ama ne mozat do vistinskite igraci koi bi im pomogale odma, kako Dembele, da pomislat. Normalen razvoj. Vie preku leb pogaca sakate. Cekajte malce timot sega se okrepna i pravi cekor po cekor.

Drugar, ako pratis Bundesligata znajs deka poslednite godini se desi nesto. Dortmund konecno uspea da izgradi vtora sila vo Germanija i poradi toa Baern uspea sportski da se izkaci na vrvot. Pomina toa Leverkuzen, Verder vreminja. Vo sporedba so mokjta na Dortmund ovie se nisto.
Што знам ми се чини дека ги преценуваш Дортмунд во моментов, не се уште екипа што може да купи супер играч или да го задржи.
Водат засега супер политика со млади играчи, ама за едно ура да се доближат до големите ајкули им требаат вистински да станат милионери.

R

red.devil

Гостин
Не ја сфаќам поврзаноста на прашањето. Каква врска има финале ФА куп, со твоите 6 фаворити за титула, кои после ги промени за топ 4? Челзи иначе беше благ фаворит во финалето против Арсенал заради подобрата сезона, ама една утакмица е и не е никакво изненадување кој и да го освои.
Пак не се разбравме, очигледно.
Шест фаворити за топ4 пласман ми беше намерата а не за шампион.
А има врска прашањето. Одговори па ќе ти кажам.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.678
Поени од реакции
14.560
Не знам тогаш што се контраме џабе? Де факто Баерн нема фидер клубови во Бундес, ама де јуре си ја користи позицијата на моќ да си ангажира играчи од цела лига по свој избор.
Единствена конкуренција им се само клубови вон Германија.
Нема ништо вулгарно во тоа, ама не е пак ферка да се каже дека е на иста позиција како сите останати во Бундес.
Никој не рече дека Баерн нема доминација на пазарот во Германија и дека не е апсолутна топ дестинација на повеќето фудбалери во Бундес и надвор од него. И тоа не е од сега, туку одамна.

Поентата на муабетот со тебе ми беше дека Дортмунд не е фидер клуб на Баерн, посебно што образложив за секој трансфер посебно. Левандовски не беше ниту трансфер, туку слободен играч.

Колку фудбалери се купени од Баерн затоа што искинале баш против Баерн ехеееее, нема крај.

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Vidal Leverkuzen. Humels 2 pati go odbi Baern vo Dortmund, Reus 2 pati go odbi, primeri. Ima i drugi poedinecni. Ima i igraci koi posle vo Dortmund mesto vo Baern. Ama ne se spomnuva toa.
Ројс е нешто друго, тој е еден од малкуте играчи што играат за раја, додека сите останати најверојатно го направиле тоа за статусот во тимот.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.629
Поени од реакции
22.365

Ne glumi sega deka si zadovolen so transfer periodot na Baern. I vie ne mozete da gi zemete tie igraci sto gi sakate - primer Sanchez. A za Germancite - Baern ne mu pomagaat transferi od 2tim na reprezentacijata isto i na Dortmund ne. Zatoa Ginter ke si odi od Dortmund. Sule e dobar ama ne vi pomaga. Isto i Rudi. Toa mi e poentata. Dobri igraci nema sto, ama ne vi pomagaat. Ne se tie bombi sto gi posakuvate. Se sekavam na FB-akcijata na Nerlinger se posravte od radost kakov transfer ke dojde i na kraj bruki. Na Baern mu se vklopija nekolku raboti. Zlatna Germanska generacija i pametni eftini transferi kako Lewa, Tiago, Boateng i domasni talenti kombinirano so odlicni treneri kako Jup i Guardiola. Toa bese dobitnata kombinacija. Ve ceka i vas remont - so Süle i Rudi ne znam pojaki dali ke izlezete nego sega.[DOUBLEPOST=1498660345][/DOUBLEPOST]

I Dembele >>>>>>>>>>>>>>> Sanches. Isto taka Mor, Pulisic, Weigl sto vi pomognale ama zamina vozot.[DOUBLEPOST=1498660587][/DOUBLEPOST]
Што знам ми се чини дека ги преценуваш Дортмунд во моментов, не се уште екипа што може да купи супер играч или да го задржи.
Водат засега супер политика со млади играчи, ама за едно ура да се доближат до големите ајкули им требаат вистински да станат милионери.
Ja toa go sfakam kako sto e - realno. Ne vikam deka Dortmund e prv vo svetot so prednost tuku ekstremno dobro se snaogja so uslovite sto gi ima. Tie se tie uslovi sto se ograniceni. Potencijalot e ogromen i momentalno nema alternativa za Dortmund od taa politika sto ja vodi. Dali nekojpat ke uspee cekor napred da napravi ke vidime. Napravi mnogu cekori ama poslednite se najteski.

Последно уредено:

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.243
Поени од реакции
18.447
Пак не се разбравме, очигледно.
Шест фаворити за топ4 пласман ми беше намерата а не за шампион.
А има врска прашањето. Одговори па ќе ти кажам.
За типување, не типував на никого на таа утакмица. Ја избегнав.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
А тоа има врска со коментарот на Игорче како? Суле, Руди и Гнабри - тројца германски репрезентативци. Суле и Гнабри ултра млади, Руди 27 години со free трансфер.

Никој не вика дека ќе растурат во Баерн, Игорче треска глупости пред да зачекорат во дрес на Баерн.
Бидејќи очекувањата на Баерн се секогаш да се при врвот на Германија и борба за титулата во ЛШ. Додека Дортмунд има амбиции претежно да избори пласман во ЛШ и во истото натпреварување да одат што подалеку. Не знам со играчи како Руде и Сули Баерн можат да му се спротивстават на Шпанските гиганти. Тоа сака Игорче да ти кажи

Kajgana Shop

На врв Bottom