Фудбалски/трансфер дискусии

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Манчестер нема лев бек,еден централен,двајца квалитетни везњаци кои ќе ја составуваат средината заедно со Погба(Еррера и Керик да бидат резерви),едно крило/полушипц и еден напаѓач..премногу дупки има во составот на Јунајтед..ете еден Линделоф го зедоа сега уште 5 дупки и таман ќе се..бидејќи ако мислите со истата средина и истиот напад да останите 5-то место доста е...за продавање се Руни,Фелаини,Darmian,Јанг,Шо,Смолинг...мора Јунајтед да се исисти од ѓубрето и да заличи на екипа,а со доведување на Роналдо и останување на овие истите пак катастрофа ќе бидат и тоа го знае Мурињо[DOUBLEPOST=1497959702][/DOUBLEPOST]

Факт е дека неможи 300 милиони во еден трансфер период да фрлат..тоа ќе биди убиство на финансиски план,сепак Јунајтед не го водат Груевски и Мијалков економистите
Зошто да биде Ерера резерва кога имаше одлична сезона? Моментално е меѓу најпотценетите играчи во ПЛ, дечкото врши одлична работа и мислам дека доволно ќе биде едно засилување на средина, кој ќе ја земе улогата што ја имаше Керик изминатите години.

Лев бек им треба, се сложувам. Но јас лично би сакал да му дадат на Шо уште една шанса. Талентот си стои кај него, треба само да има повеќе среќа со повредите. И така нема ништо квалитетно на пазарот, еве ти кажи кој лев бек да го донесат? :) Единствено Роуз вреди, ама тој самиот кажа дека додека е Покетино во Тотнам ќе си седи кај кокошките.

Крило, ама десно (да го избацат веќе еднаш тој Лингард на клупа) и еден шпиц. Со вакви трансфери ќе може да игра 4-3-3, 4-1-4-1 и 4-2-3-1 во зависност од противникот.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Ќутете бе, Џони знае се :cuc::cuc::cuc:

Не можело клуб да даде повеќе од 150 милиони на трансфери, факт било. Да, 2010та сме :ROFLMAO:

Челзи, Сити и Јунајтед летово ко ништо ќе потрошат по 200+ милиони.

Па и квалитетите на Роналдо земал да ги оспорува :pos:

Фала што се врати :X3:

C

Castiel

Гостин
Ќутете бе, Џони знае се :cuc::cuc::cuc:

Не можело клуб да даде повеќе од 150 милиони на трансфери, факт било. Да, 2010та сме

Челзи, Сити и Јунајтед летово ко ништо ќе потрошат по 200+ милиони.

Па и квалитетите на Роналдо земал да ги оспорува :pos:

Фала што се врати :X3:
Тоа Милан потроши 100 и плус уште толку ќе троши ама јунајтед не може.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Член од
16 април 2014
Мислења
7.393
Поени од реакции
11.872
Поарно ќе беше даа не правеше пауза од форумот, горе долу навикнати бевме на глупостиве.
Вака наеднаш, шокантно ни делува. Mногу ни дојде.

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Со Џони сте нашле да се објаснувате, братот во една прилика изјави дека Селта мадафакин Виго има генијалци во тимот какви што Реал Мадрид нема. :pos:
Големите фудбалски великани, Нолито, Орељана и Тијаго Аспас. :brlav:
:facepalm:

А да, Реал и Барса треба да играат докторска одбрана како Бетис. :vozbud: Да не знаеш дали е пародија или реалност мајку му. :D

C

Castiel

Гостин
Со Џони сте нашле да се објаснувате, братот во една прилика изјави дека Селта мадафакин Виго има генијалци во тимот какви што Реал Мадрид нема. :pos:
Големите фудбалски великани, Нолито, Орељана и Тијаго Аспас. :brlav:
:facepalm:

А да, Реал и Барса треба да играат докторска одбрана како Бетис. :vozbud: Да не знаеш дали е пародија или реалност мајку му. :D
Нолито играчиштето. Он е играчиште ама Роналдо е престар на 32 години и не се исплати да го купиш. :ROFLMAO::ROFLMAO:

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Има поента, иако стандард претерува. За тим со толку дупки во екипата 150 за играч, што е горе долу пола буџет за летото е еве да не речам неисплатлива, туку ризична инвестиција. После пласманот во ЛШ некако многу брзо се заборава мизеријата на Јунајтед, тимот на Мурџо за малку ќе отпаднеше од Селта Виго, кои годинава беа генерално ослабени за разлика од лани и завршија во долниот дел на табелата и завршија 6-7 место во ПЛ. Тоа што им треба моментално се млади талентирани играчи кои ќе се исплатат на подолг рок.

Играч во години носиш само кога тимот ти е веќе скоцкан и ти треба тој завршен чекор. Реал кога го донесе Роналдо имаше 24 години, а првата ЛШ ја зема кога имаше 29. Во првата сезона не се ни пласираа во 1/4 финале.
Роналдо не е веќе за да го носи цел тим на грбот во секоја утакмица, падна после 30-тата, лани физички и психички беше истрошен на крајот на сезоната и на ЕП, со многу мускулни повреди. Веќе и самиот го знае тоа, затоа доста одмораше оваа година, а ако сака да има уште 2-3 вакви финиши ќе треба уште повеќе да одмора.

Пример ПСЖ е веќе друга приказна, нив може и тоа како да им помогне, а и веќе 90% од тимот е склопен со многу добри играчи, само што им фали таков играч(и трењер) со победнички менталитет. Роналдо би дошол како кец на десетка за нив.

R

red.devil

Гостин
Хех... Требало млади талентирани, мислиш Венгер е менаџер а не Мурџо кој и газот ќе си го продаде за титула. Со други зборови, му е гајле за долг рок ако си ја оствари целта додека е во клубот.
Џабе муабетиве за Роналдо, како што пишав и во фан клуб, и врапците знаат дека не мрда од Реал.
Ама ако е слободен за трансфер, глупост е да се пише да не треба кога ги штиклира сите карактеристики на профил што му е потребен на Јунајтед. Збориме како играч, затоа баталите пари оти како прво, на Вудвард не му чуе колку ќе плати кога се спомнуваат факинг 50м за Перишиќ и 80-90м за Мората. Стотче па и 150м за Роналдо ќе биде џаба. И второ, баталете години оти Мурџо не планира династија да прај во Јунајтед. Болен по рекорди е чоекот и сака да атакува на ЛШ, сто пати има кажано.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Хех... Требало млади талентирани, мислиш Венгер е менаџер а не Мурџо кој и газот ќе си го продаде за титула. Со други зборови, му е гајле за долг рок ако си ја оствари целта додека е во клубот.
Џабе муабетиве за Роналдо, како што пишав и во фан клуб, и врапците знаат дека не мрда од Реал.
Ама ако е слободен за трансфер, глупост е да се пише да не треба кога ги штиклира сите карактеристики на профил што му е потребен на Јунајтед. Збориме како играч, затоа баталите пари оти како прво, на Вудвард не му чуе колку ќе плати кога се спомнуваат факинг 50м за Перишиќ и 80-90м за Мората. Стотче па и 150м за Роналдо ќе биде џаба. И второ, баталете години оти Мурџо не планира династија да прај во Јунајтед. Болен по рекорди е чоекот и сака да атакува на ЛШ, сто пати има кажано.
Јас па баш мислам дека Мурињо е спремен да прави династија. Тој беше спремен уште кога замина во Челзи, ама ептен ја утна работата таму третата сезона и беше избркан. Самиот си има кажано, ја земав Португалија, ја земав Англија, ја земав Италија, ја земав Шпанија... сега сакам да бидам таму кај што ми е најинтересно - во ПЛ.

А тука му одговара и најмногу за рушење рекорди. Не сум сигурен дали има тренер што освоил ЛШ со 3 различни клуба, плус сигурен сум дека ќе атакува на рекордот на најголемиот, веќе има 3 титули во ПЛ и има едно 20тина години да земе бар уште 10. :) Да не ја должам, ако е се како што треба ќе седи во клубот додека го сакаат од бордот. Ако случајно го избркаат, 100% сум сигурен дека при прва прилика оди во Арсенал, Сити, Ливерпул..

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Јас па баш мислам дека Мурињо е спремен да прави династија. Тој беше спремен уште кога замина во Челзи, ама ептен ја утна работата таму третата сезона и беше избркан. Самиот си има кажано, ја земав Португалија, ја земав Англија, ја земав Италија, ја земав Шпанија... сега сакам да бидам таму кај што ми е најинтересно - во ПЛ.

А тука му одговара и најмногу за рушење рекорди. Не сум сигурен дали има тренер што освоил ЛШ со 3 различни клуба, плус сигурен сум дека ќе атакува на рекордот на најголемиот, веќе има 3 титули во ПЛ и има едно 20тина години да земе бар уште 10. :) Да не ја должам, ако е се како што треба ќе седи во клубот додека го сакаат од бордот. Ако случајно го избркаат, 100% сум сигурен дека при прва прилика оди во Арсенал, Сити, Ливерпул..
Мислиш дека ќе успее, дури и стварно тоа да му е намерата? Јас мислев :D

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.802
Поени од реакции
44.102
Колку мислиш дека му има останато после последниве две сезони? :D
Не знам, ама во Челзи апла беше дека ја има испуштено соблекувалната. После проблемот со Ева се си еба мајката, не дека беше нешто тактички доминиран од противниците. Оваа во Јуанајтед беше ептен чудна сезона. Имаше низа од 20 и кусур уткамици без пораз, покажа дека уште е специјалист за цврста игра, но реално претеруваше и баш ради тоа бранење на 1-0 против екипи на кои секој нормален тим им става 3 изгуби милион поени. Сепак имаше 2-3 утакмици каде тактички издоминира, таа дома против Челзи и финалето со Ајакс беа баш класични Мурињо утакмици и мислам дека со малце повеќе среќа и со неколку засилувања може многу повеќе. Нормално и да испаѓа од филмот од време на време и кога игра со екипи кои се борат за опстанок обавезно да оди на втор гол.

Kajgana Shop

На врв Bottom