Фудбалски/трансфер дискусии

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.861
Поени од реакции
10.231

И повеќе од одлична замена за Погба, само што не верувам дека Вила ќе го продадат.
Ако Јунајтед има пари на лето Грилиш е прв што би го купиле мислам, Вила не се прашува секако :)

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Идеално сценарио би било за клубот ова, комотно може да се рече дека ќе биде напредок. А Вила ќе го даде за 60 милиони + Лингард или можеби и Брендон Вилијамс зошто очигледно треба да игра а Оле го нема посериозно во планови.
Нема шанси испод 100мил да замине Грилиш. Кога може за Санчо да се бара 100мил тогаш за овој би требало и повеќе.

И не знам каде ќе игра во Јунајтед, игра на позицијата на Фернандеш и Ван Де Бек или пак на лево крило.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.874
Поени од реакции
7.110
Идеално сценарио би било за клубот ова, комотно може да се рече дека ќе биде напредок. А Вила ќе го даде за 60 милиони + Лингард или можеби и Брендон Вилијамс зошто очигледно треба да игра а Оле го нема посериозно во планови.
Договор до 2025, секако дека ќе ви го даде Вила за 60.

Последно уредено:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.945
Поени од реакции
18.040
Ние ви го нудиме Али за пари и Џонс, јес дека е стаклен, ама би било добро да ја појача конкуренцијата, кога овој е отпишан, мада се повеќе мислам дека ке ја пали накај ПСЖ.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Не ми е јасно зашто Јунајтед се поврзува со играчи како Грилиш и Деле.
Што ќе им се?
Да, Одличен играч е Грилиш ама кај ќе го играат?
Средината веќе им е пополнета, што ќе праат со толку везњаци без класично лево и десно крило стварно не знам...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Смртно ме интересира кој ги поврза Јунајтед со Деле. Скроз различна концепција на играч од тоа што купуваше и бараше Солскер досега.

Што ќе им се?
Средината веќе им е пополнета, што ќе праат со толку везњаци без класично лево и десно крило стварно не знам...
Не знам дали го преспа прошлото лето ама Санчо е во игра без разлика што ќе биде со Грилиш, Упамекано, дрн, дрн. На сите им е јасно дека немаме десно крило, не е математиката или тоа или тоа. А ако Јунајтед нема лево крило, па и уште класично дека требало да има... :facepalm:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.095
Што ќе им се?
Грилиш е играч кој игра секаде позади напаѓачот. Може да игра лево, а еден од Марсијал/Рашфорд шпиц, може да игра 10ка кога Бруно би одмарал. Може да игра средина во 4-4-2 (или повеќе 4-2-2-2), која знае да ја форсира Солскјер во последен период. А со оглед на осцилациите во форма на Марсијал и Рашфорд, поприлично сум сигурен дека Грилиш нема да биде тој за кого нема да има место во првиот тим.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.759
Поени од реакции
8.500
Што ќе им се?
Деле или Али никад не бил во фокус на Јунајтед, тури точка.
Грилиш е ако Погба се продаде, да се врти торјката со ДВБ или повремено лево кога Раш или Марсијал не се во комбинација, од различни причини.
Макар што мое лично мислење е дека све ќе ротира Грилиш ќе си игра постојано. Ова на основа на овие две негови последни сезони :toe:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.945
Поени од реакции
18.040
Смртно ме интересира кој ги поврза Јунајтед со Деле. Скроз различна концепција на играч од тоа што купуваше и бараше Солскер досега.

Не знам дали го преспа прошлото лето ама Санчо е во игра без разлика што ќе биде со Грилиш, Упамекано, дрн, дрн. На сите им е јасно дека немаме десно крило, не е математиката или тоа или тоа. А ако Јунајтед нема лево крило, па и уште класично дека требало да има... :facepalm:
Јас само размена спомнав и тоа на шега, не спомнав дека Али е замена на Грилиш. Чисто да ви ја појача конкуренцијата. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас само размена спомнав и тоа на шега, не спомнав дека Али е замена на Грилиш. Чисто да ви ја појача конкуренцијата. :D
Не сме Интер ние да собираме отпади по клубовиве hueheueheueue

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Грилиш е играч кој игра секаде позади напаѓачот. Може да игра лево, а еден од Марсијал/Рашфорд шпиц, може да игра 10ка кога Бруно би одмарал. Може да игра средина во 4-4-2 (или повеќе 4-2-2-2), која знае да ја форсира Солскјер во последен период. А со оглед на осцилациите во форма на Марсијал и Рашфорд, поприлично сум сигурен дека Грилиш нема да биде тој за кого нема да има место во првиот тим.
Епа тогаш за што го земавте Ван Де Бек? Дечкото ќе искочи дека е заебан од страна на Јунајтед.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.095
Епа тогаш за што го земавте Ван Де Бек? Дечкото искочи заебан од страна на Јунајтед.
Грилиш е многу поофанзивен и поверсатилен фудбалер од Ван Де Бек. Ван де Бек може да игра поназад мислам, и генерално централно. И онака ниту Фред, а ни Мектоминеј сеуште немаат доволно квалитет за да се редовни стартери во тим како Јунајтед. Кога би бил на место на ВДБ, би си ја барал шансата таму. Теоретски, може и двајцата да играат заедно. А и секако немора да има редовна 11ка, туку со правилна ротација на играчите, ќе има место за сите. Дури и Санчо. :D

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Деле или Али никад не бил во фокус на Јунајтед, тури точка.
Грилиш е ако Погба се продаде, да се врти торјката со ДВБ или повремено лево кога Раш или Марсијал не се во комбинација, од различни причини.
Макар што мое лично мислење е дека све ќе ротира Грилиш ќе си игра постојано. Ова на основа на овие две негови последни сезони :toe:
Поштуем, Грилиш е класа, играчиште. Само не ми е логично да се иде по уште една 10ка. Тоа му е и природна позиција на Грилиш. Да добредојден ќе биде у тим, ќе го зајакне тимот ептен ама не гледам зашто би тргале сега по него кога нема класични крила тимот. Со тие пари, околу 100 милиона што би коштал, можат да земат барем 1 класа крило, иако реално и 2 солидни крила можат да земат, лево и десно.
Средината е пренатрупана, Бруно, ВДБ, Мата (завораваме дека 10ка највеќе му одговара), Погба, Матич, Фред, Мектоминеј...
Малце чудни ми се приоритетите на Јунајтед повеќе му треба класично крило. Глупо е да фрлаш толку пари за везњак кога немаш ниту едно класично крило у тим.

За Деле Али Саша ме сјеба највише.
Хеланку ти ибам :(
Иначе милам дека беше поврзуван лани кога и Покетино го поврзуваа, пред 2-3 месеци. Сепак моја грешка, извињавам се Фрос. :smirce:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.801
Поени од реакции
44.095
Поштуем, Грилиш е класа, играчиште. Само не ми е логично да се иде по уште една 10ка. Тоа му е и природна позиција на Грилиш. Да добредојден ќе биде у тим, ќе го зајакне тимот ептен ама не гледам зашто би тргале сега по него кога нема класични крила тимот. Со тие пари, околу 100 милиона што би коштал, можат да земат барем 1 класа крило, иако реално и 2 солидни крила можат да земат, лево и десно.
Средината е пренатрупана, Бруно, ВДБ, Мата (завораваме дека 10ка највеќе му одговара), Погба, Матич, Фред, Мектоминеј...
Малце чудни ми се приоритетите на Јунајтед повеќе му треба класично крило. Глупо е да фрлаш толку пари за везњак кога немаш ниту едно класично крило у тим.

За Деле Али Саша ме сјеба највише.
Хеланку ти ибам :(
Иначе милам дека беше поврзуван лани кога и Покетино го поврзуваа, пред 2-3 месеци. Сепак моја грешка, извињавам се Фрос. :smirce:
Мислам дека Санчо би бил сеуште број еден приоритет на Јунајтед. Но Грилиш е must have играч. Јас би ги земал и двајцата, би му продолжил договор на Кавани за уште една година и би појачал дефанзива. ВдБ можда го спремаат за Чаби Алонсо тип на играч (не знам дефанзивно колку е спремен искрено).

Јас би сакал да видам таков Јунајтед, со технички спремен ДМ (Ван де Бек) и двајца поофанзивни играчи пред него (Бруно и Грилиш на пример). Дај им фри рол и нека ги доминираат противниците. Кога ќе има потреба да се брани тимот тука се Фред и Мектоминеј. Мата и Матиќ се веќе при крај, мислам дека никој не очекува некаков импакт од нив. Во Матиќ додуша уште има фудбал, ама дефинитивно не е за week in, week out. Неговото искуство може да се користи на поризични утакмици.

Kajgana Shop

На врв Bottom