Фрижидер

• Креатор на темата Deleted member 19276
  • Време на започнување
Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.658
Поени од реакции
1.522
Предлог комбиниран фрижидер до 30к? До сега разгледував на Нептун но малце ми стана чудно пример овој фрижидер https://www.neptun.mk/categories/KOMBINIRANI_FRIZIDERI/SAMSUNG-RB-34-T602-EB1-EK
има енергетска класа А++ додека истиот на currys.co.uk има оцена Е. Дали тоа варира од различни држави или?
U Anglija se smeneti klasite od ovaa godina i im se napisani po novi klasi. Staroto A++ ti e E energy rating. Za toa e razlicno na dvete mesta, ali ustvari e ist energy rating.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.878
Поени од реакции
8.259
Дали може на кобиниран Gorenje фрижидер да се исклучи замрзнувачот а да работи горниот дел?

Член од
27 јануари 2022
Мислења
44
Поени од реакции
13
Какво мислење имате за овој замрзнувач и марката?
И дали би ми предложиле некој друг модел? Screenshot_20220207-120422_Neptun.jpg

Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Какво мислење имате за овој замрзнувач и марката?
И дали би ми предложиле некој друг модел?Прегледај го приврзокот 321482
Jас во станот имав од баба ми останато еден ваков, ама понепрактично нешто немам видено. Па земав веритикален и се препородив. Сега во куќата имам ЛГ двоен, ко што сме големо семејство и повеќе од потребен ми е. Значи од мене големо НЕ за ваков тип на замрзнувачи освен ако не складираш големи работи па да ти е лесно достапно.

Член од
11 јуни 2021
Мислења
389
Поени од реакции
918
Вчера ни го донесоа новиот фрижидер на Беко и купив со она HarvestFresh (имитира 24-часовниот сончев циклус во фиоката за зеленчук задржувајќи ги витамините подолго) и во текот на денот ги менува боите црвено, сино и зелено. Зошто ги менува? Не најдов во упатството.

Ако има некој ваков сличен нека сподели искуство. Задоволни, незадоволни? Ма да мислам дека не згрешив во изборот.

Едит: Најдов зошто ги менува боите на Јутуб. :D

Последно уредено:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.882
Поени од реакции
3.115
Не знам каде треба да припадне прашањево.
Се работи за нов фрижидер Самсунг, температурата на дисплејот е наместена на 3 степени но внатре мерено со термометар за собна температура покажува 9 степени во долните полици а во горните 6.
При смалување на температурата на 1 степен на дисплејот, сега покажува 5 степени на термометар, дали е расипан? Под гаранција е. Кога го донесоа шоферот рече да не се уклучува саат време но тој што го носеше го уклучи и 5 минути стоеше така пред да го исклучиме. Дали сме го оштетиле? Нешто читав дека компресорот кога работи без уље се оштетува, а ако фрижидерот бил превезуван легнат странично треба во исправена положба да стои 24 часа, за уљето да се спушти доле во компресорот. Ај некој вака поупатен да каже.
Автоматски споено мислење:

Aj nekoj...

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.258
Поени од реакции
23.848
Се работи за нов фрижидер Самсунг, температурата на дисплејот е наместена на 3 степени но внатре мерено со термометар за собна температура покажува 9 степени во долните полици а во горните 6.
При смалување на температурата на 1 степен на дисплејот, сега покажува 5 степени на термометар, дали е расипан? Под гаранција е. Кога го донесоа шоферот рече да не се уклучува саат време но тој што го носеше го уклучи и 5 минути стоеше така пред да го исклучиме. Дали сме го оштетиле? Нешто читав дека компресорот кога работи без уље се оштетува, а ако фрижидерот бил превезуван легнат странично треба во исправена положба да стои 24 часа, за уљето да се спушти доле во компресорот. Ај некој вака поупатен да каже.

Aj nekoj...
Kolku vreme raboti ?
Inaku da, ako e transportiran legnat, treba nekoe vreme da posedi ispraven pred da se ukluci.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.882
Поени од реакции
3.115
Kolku vreme raboti ?
Inaku da, ako e transportiran legnat, treba nekoe vreme da posedi ispraven pred da se ukluci.
Два дена работи, го исклучив после тие 5 минути и стоеше така 16 часа пред да го уклучам ама изгледа веќе дефект настанал.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.229
Поени од реакции
7.924

Aj nekoj...
Frizhiderot ne e rasipan i toa so razlika na temperaturite e normalno za Samsung!
Temperaturfühler se naojga pozadi plastikite i tamu e poladno , pa zatoa i taka prikazhuva.
Ima Opcija za Kalibriranje, ama treba da te posetam :pos:

Inace frizhider ne se transportira skroz vodoramno legnat! Ama i 10 Santimi podkrenat od gornata strana se dovolni za da bidi se vo red.
I ako e kompresorot oshteten togash ce beshe vednash zariban i nema da se pali, znaci uzhivaj se e vo red so nego.

Последно уредено:
Член од
12 декември 2010
Мислења
10.570
Поени од реакции
11.586
Различни температурни зони со цел правилно да се одржуваат продуктите, прочитајте го упаството би требало да е наведено таму

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.577
@Ocajna фрижидерот е расипан бидејќи не ја испорачува основната функција, да лади на зададена температура соодветна за неговата основна намена (безбедно чување на храна).

Според сите препораки, фрижидерот треба да биде максимум 5c бидејќи над таа температура се развиваат/размножуваат бактерии.
ФДА препорачува 4c, прочитај си.

Може да има варијации во температура ама не над зададената, барем според мене.

Кај мене фрижидерот подесен на 4c температура на водата на најнискиот рафт е 2c, мерено и на месо е точно 4c.

Пробај со втор термометар секако за да потврдиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom