Фото конкурси

Acid

Администратор
Член од
22 јануари 2005
Мислења
33.730
Поени од реакции
26.462
Фала за фидбекот :)
Од сите што побарав помош, сите различни фотографии ми посочија... Ова вкусовиве се чудна работа, еј :)

Требаше да зголемат ограничувањето за број на фотографии (барем на 5-10) и решен проблем :)
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.917
Поени од реакции
31.152
Фала за фидбекот :)
Од сите што побарав помош, сите различни фотографии ми посочија... Ова вкусовиве се чудна работа, еј :)

Требаше да зголемат ограничувањето за број на фотографии (барем на 5-10) и решен проблем :)
Фотографија која ќе ти ја одбијат на еден конкурс, друго жири на друг конкурс ќе ја награди. Ова се е субјективно гледање и вкус.
 

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
9.315
Поени од реакции
12.885
Конкурс за најдобра фотографија од Скопски маратон 2013

Пријавувањето е до утре / 12 часот. Направив и јас фотки од маратонов, но, не можам да изберам кои 2 да ги пратам.
Помогнете ми околу изборот, албумот може да го погледнете тука :)
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/913837_10200425472253246_1282337184_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/967045_10200425466213095_544130147_o.jpg
 

Комита Ултрас

Ултрас Модератор
Член од
4 јуни 2009
Мислења
8.659
Поени од реакции
13.626
Другарчиња ај ако може мала помош т.е. голема :D

Еден глас тука, за мене ако не е проблем се разбира :)
 

Acid

Администратор
Член од
22 јануари 2005
Мислења
33.730
Поени од реакции
26.462
ИЗБОР НА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА СО МОТИВИ ОД СКОПЈЕ
http://skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=6452&mid=482&tabId=1

"Секој кандидат своите фотографии треба да ги достави на ЦД, во затворен плик на кој на горниот лев агол треба да стои ознаката „не отворај”, а во средината треба да биде назначена точната адреса на примачот. Надворешноста на пликот не смее да содржи никакви ознаки за испраќачот. Во затворениот плик треба да има уште два затворени и запечатени плика, од кои едниот со ознака „предлог” под шифра, а другиот со документација со иста шифра ја содржи документацијата и идентификацијата на испраќачот."

- Добро што не бараат пликоа кои се самоуништуваат по отварање... Толку ли е тешко да се смисли и реализира некоја опција за он-лајн пријавување? Во 2014 година одбивам да учествувам на избори и наградни игри со „собирање капачиња“ и слични начини на пријавување.
 

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.917
Поени од реакции
31.152
ИЗБОР НА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА СО МОТИВИ ОД СКОПЈЕ
http://skopje.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=6452&mid=482&tabId=1

"Секој кандидат своите фотографии треба да ги достави на ЦД, во затворен плик на кој на горниот лев агол треба да стои ознаката „не отворај”, а во средината треба да биде назначена точната адреса на примачот. Надворешноста на пликот не смее да содржи никакви ознаки за испраќачот. Во затворениот плик треба да има уште два затворени и запечатени плика, од кои едниот со ознака „предлог” под шифра, а другиот со документација со иста шифра ја содржи документацијата и идентификацијата на испраќачот."

- Добро што не бараат пликоа кои се самоуништуваат по отварање... Толку ли е тешко да се смисли и реализира некоја опција за он-лајн пријавување? Во 2014 година одбивам да учествувам на избори и наградни игри со „собирање капачиња“ и слични начини на пријавување.
До пред неколку години беше вака и смрт ми беше да праќам фотографии на конкурси во плик на ЦД (башка шо и пари за партиципација се праќаа во истиот плик) Денес веќе ретко кој вака бара останаа уште изложби на приинтови каде бараат да се прати фотографија испечатена со дадени димензии и пропишана подлога. Фото кино клуб от Куманово - Козјак има направено софтвер за фото кино клубови меѓу кои и за фото конкурси и уплоад на фотки, толку е добар што веќе стана стандард во многу клубови во светот а мислам дека и меѓународните фото организации го користат и препорачуваат.
 
На врв Bottom