Фотошоп автомобили (CAR CHOPS)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Zocc и шумарче, гледам ве интересира ова, Мерцедес имаат конкурс за дизајн, има флаери насекаде, можете да си ја пробате среќата :)
Ха, ха, фала за инфото, знам гледав на ТВ за тоа. Јас ептен ретко работам сега зошто немам ич време. А и кога ке ми текне колку луге газат по земјава и прават невидени дела во фотошоп одма се откажувам. Сепак фала, може Шумарче ке прифати-л. :)
--- надополнето: Oct 23, 2011 4:03 PM ---
Еве и еден стар проект, мислан на Џип мкд ке му се допадне :)

Оригинал:

Обработена:

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Ха, ха, фала за инфото, знам гледав на ТВ за тоа. Јас ептен ретко работам сега зошто немам ич време. А и кога ке ми текне колку луге газат по земјава и прават невидени дела во фотошоп одма се откажувам. Сепак фала, може Шумарче ке прифати-л. :)
--- надополнето: Oct 23, 2011 4:03 PM ---
Еве и еден стар проект, мислан на Џип мкд ке му се допадне :)
Многу си блиску до новитетот од Mopar, моделот ЈК8

Само никако, никако shaved doors на било кој Јеер! Враќај ги бравите назад :D
Зголеми ги гумите уште малку, додај витло напред, неколку светла плус и тоа е тоа (y)

Ѕирни како оди постапката на трансформација „во живо“ од Unlimited (оригиналната слика) до JK8
http://www.jeepforum.com/forum/f22/jk8-build-1256723/

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
еве и уште некоја од мене

еден toon

и едно југо за крај

Одлични коливе, југото посебно, мислам дека бело и некои racing налепници уште подобро би изгледало. (y)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Пробав и јас да направам нешто ама не ме бива, еве го мојот прв обид.

Па и нас не не бивало на времето ама со вежбање ке бидеш се подобар. Барај на google има туторијали буквално за се. Инаку одлична си ја направил колата како за прва, браво. Еден мал совет, никогаш не користи едно тркало два пати т.е. напред и назад. Секогаш барај кола од која ке ги земеш тркалата што е (сликата) во ист агол со таа што ја правиш (предно на предно, задно на задно). :)

Член од
27 август 2011
Мислења
100
Поени од реакции
144
www.autemo.com
еден мал тон слики од фотошопирани количиња
точно другар еден тон ама во никој случај несмееш да користиш делови ( браник спојлер и сл.) од веќе фотошопирани односно тјунирани коли тоа е строго забрането во светото на виртуелниот тјунинг и за такви работи се добиваат бановио по ВТ форумите,

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
точно другар еден тон ама во никој случај несмееш да користиш делови ( браник спојлер и сл.) од веќе фотошопирани односно тјунирани коли тоа е строго забрането во светото на виртуелниот тјунинг и за такви работи се добиваат бановио по ВТ форумите,
хах интересно воа првпат го слушам зарем толку озбилна е работава

Член од
27 август 2011
Мислења
100
Поени од реакции
144
да да до толку е озбилна работата токму тоа беше едно од моите први искуства на ВТ форум бан од недела дена иако и јас тогаш не знаев за тоа правило.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Точно така како што кажа Шумарче, златно правило, те фатат/познаат ли готов си кркаш бан и не само временски ограничен туку ако ти се повтори и засекогаш .

Член од
4 септември 2010
Мислења
1.513
Поени од реакции
1.442
Не е тјунинг.. Туку го напраив според мене како треба да изгледа..
1 месец користам фотошоп.. И затоа не очекувајте многу :D И + 2 недели го немам вклучено..

Kajgana Shop

На врв Bottom