Фотографии од вашиот дом - ентериери

Член од
7 април 2006
Мислења
22
Поени од реакции
0
Еве еден агол од мојот дом, со моето сакано кученце.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Уште сме у процес на реновирање. Сакаме ѕидовите од крем/бело у дневната да ги обоиме некоја друга боја. Маж ми сака бордо, али мене ми е страв да ни ме ја затвори собата таа боја. Врз каучите сакам да ставам оние custom covers - темно кафеаво и беж, дебели вертикални риги

SANCTIMONIOUS

Мејд Ин Мацедониа
Член од
21 март 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
9
short1 напиша:
Уште сме у процес на реновирање. Сакаме ѕидовите од крем/бело у дневната да ги обоиме некоја друга боја. Маж ми сака бордо, али мене ми е страв да ни ме ја затвори собата таа боја. Врз каучите сакам да ставам оние custom covers - темно кафеаво и беж, дебели вертикални риги
имаме слична гарнитура:baeh:

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Мојот стан, од почеток до денес (до троседот...).
Има уште многу за правење и доуредување (спалната, дневната освен троседот, делумно вецето)...

Слики ќе има како што ќе доаѓаат и другите работи.

http://picasaweb.google.com/d.angelovski/MyFlatFromScratch

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Еве го кујничето, праено по порачка пред пола година. Не е фатено цело, ама доволно е. Над шпоретот треба да дојде аспираторот.

kujnata.jpg

cYb3rc0re

~ место за реклама
Член од
3 мај 2005
Мислења
914
Поени од реакции
170
Одлична комбинација. Особено ми се допаѓаат плочките.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Малку си ја заебал со ламинатната покривна плоча оти си ја прекинал над шпоретот,инаку "сума-сумарум" добро е на прв поглед,иако не би знаел дали имаш оставено доволно простор за некој од подобрите аспиратори на Faber,Nardi,Privilleg ili Piramis што одлично би се вклопиле во добриот дизајн на твоето "куњиче".

Член од
11 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
1
poubavi plocki ne sum videla. lele kako bi mi dosol dobar sovet za ureduvanje na dnevna soba:tv:, ama momentalno nemam fotki od stanot

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
detelina напиша:
poubavi plocki ne sum videla. lele kako bi mi dosol dobar sovet za ureduvanje na dnevna soba:tv:, ama momentalno nemam fotki od stanot
Трк по фотки, или уште подобро - ѕирни тука, биди вредна и добиваш совет :)

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Мене ми се допаѓа кујната на Мистичниот,бидејќи делува чисто,ново и модернистичко. Башка што сум љубител на тие проѕирните елементи,супер се.

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Убаво искомбинирано, супер средено. Браво :)

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
И така ви викам јас...со моите 16 години јас реновирам стан.
Сама.
Ама сама-сама.
Сама-сама-најсама.

Се сметаше дека само “шминка’’ ќе биди доволна...ама ко испадна - реновирање од корееееен.
Нова водоводна инсталација,нови струи,штекери,санитарија,плочки,дограма... дури и се турна еден ѕид.

Се работи за стан од 90 метри квадратни,каде по миља воља на мајка ми се турна ѕидот помеѓу гостинската и дневната со трпезаријата и се доби една трпезарија (споена со кујната) и една дневна.

И така тоа домашните мои го изорганизираа, ме викнаа мене за надзор и заминаа да акаат по светот.

Прв чекор беше исфрлување на непотребни работи.
Почев од партали до намештај.
Потоа одлепување на тапети,па водоводни поправки меѓу купатило и кујна,па новата дограма, па нови струи,штекери,трофазни вакви-такви-онакви,па стигнавме до крпење и глетовање на ѕидовите,на кое сеуште се работи во моментот.

Наредно ќе биде што во пределот каде се турна ѕидот ќе се изведи малку спуштен таван,џоа за декорација,мислам дека ќе има и неколку халогенки, и ќе се затвора една неупотреблива,нефункционална врата. Тоа све со тоа гипс-картонот.

Сликите се од почетокот на работата. За нови,од понедељак!

овој ѕид се турна(лево)

:nesvest:

:vozbud:

п.С денес ги одбрав боите. Конечно ќе има зелена соба!!:vozbud: :pipi:

sinook

Rock 'n' Roll
Член од
26 февруари 2005
Мислења
218
Поени од реакции
2
Ako bas sama...togas toa e pocituvanje...duri i nevoobicaeno...za denesni "moderni" devojki..Airlija rabota...i poleka so smetot..:)

Kajgana Shop

На врв Bottom