Формула 1 - сезона 2025

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2025?

• 04. Lando Norris - McLaren Mercedes

• 81. Oscar Piastri - McLaren Mercedes

• 16. Charles Leclerc - Ferrari

• 44. Lewis Hamilton - Ferrari

• 1. Max Verstappen - Red Bull Honda

• 30. Liam Lawson - Red Bull Honda

• 63. George Russell - Mercedes

• 12. Andrea Kimi Antonelli - Mercedes

• 14. Fernando Alonso - Aston Martin Mercedes

• 18. Lance Stroll - Aston Martin Mercedes

• 10. Pierre Gasly - Alpine Renault

• 7. Jack Doohan - Alpine Renault

• 31. Esteban Ocon - Haas Ferrari

• 87. Oliver Bearman - Haas Ferrari

• 22. Yuki Tsunoda - Racing Bulls Honda

• 6. Isack Hadjar - Racing Bulls Honda

• 23. Alexander Albon - Williams Mercedes

• 55. Carlos Sainz Jr. - Williams Mercedes

• 27. Nico Hülkenberg - Kick Sauber Ferrari

• 5. Gabriel Bortoleto - Kick Sauber Ferrari

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
17 октомври 2019
Мислења
103
Поени од реакции
232
Зек Браун рече после ерата на шумахер и хамилтон сега сме во ерата на норис :pos: Можда со хамилтон е ок споредбата пошто и на двата му треба болид шо е 2 секунди побрз од другите по круг за да бидат шампиони :D Пјастри ќе биди голем шампион во иднина според мене ама оваа година тешко против макс ама во минатото сме гледале дека ако сакаш да си шампион мора да во директен дуел да победиш големи возачи како алонсо со шумахер итн... кога сме кај коментаторите овие србите се можда најслабите од кога гледам ф1, дури и послаби од еден македонец кога коментираше на времето...

Член од
14 август 2010
Мислења
1.274
Поени од реакции
1.543
Хрватите некако понормални и попотковани коментатори беа.
Овие двајцава ми личат на грчка емисија во живо, сите свое зборат, никој никого не слуша!
Можат вода да им носат на Антонио Баковиќ и Дарјан Петриќ

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.603
Поени од реакции
2.954
Бар пратат се, пратат live timing, пратат на страна социјални анализи колку толку, имаат атмосфера, ја гледав трката у Јапонија кратко да видам како се другите што Арена ги донесе тогаш. Ужас, едниот мислам ракомет коментира. Што бараш ти друже тука... Макс и Норис кога имаа инцидент на пит излезот инсистираа дека не гледаат како Макс би се спасил од казна. :facepalm: Сепак овие 15 години коментираат.

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.052
Поени од реакции
9.212
освен Скај све друго е тежок аматеризам. Едино Миленко би го слушал ако го вратат :D
Ее на времето 95 или 96 со говедото на Монца идевме!
Ние со Југо тој со мерџо!

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
4.128
Поени од реакции
16.252
Требаше Максо да ја врати позицијата

Гасли само шо го ставив на фентези и братот у 4та кривина се спуца :facepalm:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.628
Поени од реакции
38.970
Кој им е филмот на Ферари само плис објаснете ми. :pos: Зошто уште не влегува во бокс Леклер?

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.628
Поени од реакции
38.970
Ќе има изгледа само една шанса за DRS.
Автоматски споено мислење:

Или сепак не. Браво за Леклер!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.632
Поени од реакции
29.560
Кој им е филмот на Ферари само плис објаснете ми. :pos: Зошто уште не влегува во бокс Леклер?
За прв пат мислам дека имаа добра тактика за Леклер. На вакви градски патеки, веројатноста за сејфти е многу поголема, верувам идеа на тој ризик. Иако медиумов денес се покажа како одличен. Ја навивав да стави софт ама веројатно ќе изгубеше перформанси после 2-3 круга.

Макс за жал има ваква навика да чека од струјардите одлука место да врати позиција, денес го кошташе многу, ама јебига, со ваков Мекларен и Оскар, не верувам дека ќе имаше некој поинаков исход.
Lawson 10 sekundi kazna, a Max 5 sekundi za istata rabota (izleguvanje od staza i steknuvanje prednost)...
Па има разлика дали е старт или на средина на трка. Секогаш се благи со казни на стартен круг.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.628
Поени од реакции
38.970
За прв пат мислам дека имаа добра тактика за Леклер. На вакви градски патеки, веројатноста за сејфти е многу поголема, верувам идеа на тој ризик. Иако медиумов денес се покажа како одличен. Ја навивав да стави софт ама веројатно ќе изгубеше перформанси после 2-3 круга.
Тешко беше за софт, тоа Норис што менуваше петнаесетина-дваесет круга пред крај не стави софт, а не Леклер. Ама да, беше чудно во моментот зашто губеше време на прва позиција, но се испостави како добра тактика. Плус, што викаш, да имаше сејфти кар ќе беше во вин-вин ситуација. Ама и вака одлично! И он и Ландо мислам дека требаа да ја поделат Driver of the day наградата, ама ете, повеќе за Макс навивале. Јас гласав за Шарл.

Kajgana Shop

На врв Bottom