Формула 1 - сезона 2025

За кои (мин.1, макс. 3) возачи ќе навивате во 2025?

• Вкупно гласачи
    76
  • Гласањето е завршено на .
Зек Браун рече после ерата на шумахер и хамилтон сега сме во ерата на норис :pos: Можда со хамилтон е ок споредбата пошто и на двата му треба болид шо е 2 секунди побрз од другите по круг за да бидат шампиони :D Пјастри ќе биди голем шампион во иднина според мене ама оваа година тешко против макс ама во минатото сме гледале дека ако сакаш да си шампион мора да во директен дуел да победиш големи возачи како алонсо со шумахер итн... кога сме кај коментаторите овие србите се можда најслабите од кога гледам ф1, дури и послаби од еден македонец кога коментираше на времето...

Хрватите некако понормални и попотковани коментатори беа.
Овие двајцава ми личат на грчка емисија во живо, сите свое зборат, никој никого не слуша!

Можат вода да им носат на Антонио Баковиќ и Дарјан Петриќ

Бар пратат се, пратат live timing, пратат на страна социјални анализи колку толку, имаат атмосфера, ја гледав трката у Јапонија кратко да видам како се другите што Арена ги донесе тогаш. Ужас, едниот мислам ракомет коментира. Што бараш ти друже тука... Макс и Норис кога имаа инцидент на пит излезот инсистираа дека не гледаат како Макс би се спасил од казна. :facepalm: Сепак овие 15 години коментираат.

освен Скај све друго е тежок аматеризам. Едино Миленко би го слушал ако го вратат :D
Ее на времето 95 или 96 со говедото на Монца идевме!
Ние со Југо тој со мерџо!

Требаше Максо да ја врати позицијата

Гасли само шо го ставив на фентези и братот у 4та кривина се спуца :facepalm:

Кој им е филмот на Ферари само плис објаснете ми. :pos: Зошто уште не влегува во бокс Леклер?

Ќе има изгледа само една шанса за DRS.
Автоматски споено мислење:

Или сепак не. Браво за Леклер!

Кој им е филмот на Ферари само плис објаснете ми. :pos: Зошто уште не влегува во бокс Леклер?
За прв пат мислам дека имаа добра тактика за Леклер. На вакви градски патеки, веројатноста за сејфти е многу поголема, верувам идеа на тој ризик. Иако медиумов денес се покажа како одличен. Ја навивав да стави софт ама веројатно ќе изгубеше перформанси после 2-3 круга.

Макс за жал има ваква навика да чека од струјардите одлука место да врати позиција, денес го кошташе многу, ама јебига, со ваков Мекларен и Оскар, не верувам дека ќе имаше некој поинаков исход.
Lawson 10 sekundi kazna, a Max 5 sekundi za istata rabota (izleguvanje od staza i steknuvanje prednost)...
Па има разлика дали е старт или на средина на трка. Секогаш се благи со казни на стартен круг.

За прв пат мислам дека имаа добра тактика за Леклер. На вакви градски патеки, веројатноста за сејфти е многу поголема, верувам идеа на тој ризик. Иако медиумов денес се покажа како одличен. Ја навивав да стави софт ама веројатно ќе изгубеше перформанси после 2-3 круга.
Тешко беше за софт, тоа Норис што менуваше петнаесетина-дваесет круга пред крај не стави софт, а не Леклер. Ама да, беше чудно во моментот зашто губеше време на прва позиција, но се испостави како добра тактика. Плус, што викаш, да имаше сејфти кар ќе беше во вин-вин ситуација. Ама и вака одлично! И он и Ландо мислам дека требаа да ја поделат Driver of the day наградата, ама ете, повеќе за Макс навивале. Јас гласав за Шарл.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom