Џабе ти е ова....Лотус се враќа во Ф1
Светската автомобилистичка федерација (ФИА) реши 13.тим во шампионатот на формула 1 во наредната сезона да биде Лотус.
![]()
Повеќекратните шампиони во Ф1 ќе бидат замена за БМВ Заубер, бидејќи германската компанија кон крајот на јули објави дека ќе се повлече од шампионатот на крајот од сезоната.
ФИА соопшти дека добила многу импресивна пријава од БМВ Заубер, но не е сигурна за иднината на тимот во поглед на сопственоста, па му го додели 14.место во првенството, што значи дека ќе може повторно да влезе во шампионатот ако некое место биде слободно.
Покрај Лотус и БМВ Заубер во конкуренција за 13.место во шампионатот од наредната година беше и шпанскиот тим Епсилон Еускади.
со пун риспект за другите постови, али ја на друг сајт прочитав дека резултати нема да се мењаат?Ако биде Алонсо дисквалификуван (што познавајки го него ке си го тргне газот и ке рече јас ништо незнам исто како што направи со Мекларен) Розберг ке биде победник. Човекот има победа во кариерата, а сеуште не знае за тоа :baeh:
важно Renault ке останам само штета за BMW дека си одат
која е причината за BMW- дали дека немаа резултати (кој оваа година требаше да се борат за титула) или финансиска сепак штета
Видиш дека напишав АКО.... тоа значи дека има шанса тоа да се случи, особено по отказот на Бриаторе во Рено.со пун риспект за другите постови, али ја на друг сајт прочитав дека резултати нема да се мењаат?
Наредната сезона највероватно ке ги гледаме Sauber (без BMW) во здружение со Quadbak а ке користат мотори од Ферари. Само се чека FIA да даде зелено светло, бидејки глупаците од BMW не поднесоа пријава за настап во 2010 сезона.која е причината за BMW- дали дека немаа резултати (кој оваа година требаше да се борат за титула) или финансиска сепак штета
и мене ми е жал за Кубица многу добар возач еЗначи бмв оваа година неможеше да се пофали со резултати,но и тимот неможеше да ја преброди економската криза така да фино лепо си се откажаа.Жал ми за кубица,мислам има квалитети али ќе видиме.
само прашање е дали ке влезат QuadbakВидиш дека напишав АКО.... тоа значи дека има шанса тоа да се случи, особено по отказот на Бриаторе во Рено.
Наредната сезона највероватно ке ги гледаме Sauber (без BMW) во здружение со Quadbak а ке користат мотори од Ферари. Само се чека FIA да даде зелено светло, бидејки глупаците од BMW не поднесоа пријава за настап во 2010 сезона.