Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Mало потсетување на последната трка на Михаел Шумахер.Уживајте.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јас би рекол дека целиов карамбол е маркетиншки трик на несреќата на Маса. Зошто?

Сите знаеме колку опадна гледаноста на Ф1 откако Шумахер замина - се пензионира. Да не напоменувам за гледаноста на Ф1 последнава сезона - КАТАСТРОФА. Едноставно е, му требаше на чичо Берни некој кој ке го раздрма малку светот на Ф1, а несреќата на Маса му дојде како кец на десетка. Подобро не можеше да испадни. Ке видите сега како наеднаш Ферари ке се врати во борба за првото место, Шумахер можеби ке го гледаме и наредната сезона ако му се заубај :smir:.

Како и да е, една од желбите ке ми се исполни, да ги видам Шуми, Хамилтон, Фетел и Алонзо заедно на патеката :vozbud:, уште да имаат конкурентни болиди Фетел веќе го има, Мекларенот и Ферари ме изненадиа на претходната за Рено неможам да коментирам мада и тие имаат одличен напредок. Мора да се сложите со мене, би било многу добро да се врати старата добра Ф1 во која се се решаваше на патеката :helou:

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Јас би рекол дека целиов карамбол е маркетиншки трик на несреќата на Маса. Зошто?

Сите знаеме колку опадна гледаноста на Ф1 откако Шумахер замина - се пензионира. Да не напоменувам за гледаноста на Ф1 последнава сезона - КАТАСТРОФА. Едноставно е, му требаше на чичо Берни некој кој ке го раздрма малку светот на Ф1, а несреќата на Маса му дојде како кец на десетка. Подобро не можеше да испадни. Ке видите сега како наеднаш Ферари ке се врати во борба за првото место, Шумахер можеби ке го гледаме и наредната сезона ако му се заубај :smir:.

Како и да е, една од желбите ке ми се исполни, да ги видам Шуми, Хамилтон, Фетел и Алонзо заедно на патеката :vozbud:, уште да имаат конкурентни болиди Фетел веќе го има, Мекларенот и Ферари ме изненадиа на претходната за Рено неможам да коментирам мада и тие имаат одличен напредок. Мора да се сложите со мене, би било многу добро да се врати старата добра Ф1 во која се се решаваше на патеката :helou:

Се согласувам потполно,но реното нема голем напредок.Успеа претходната трка поради карамболот на маса.Тешко за верување е и дека шумахер ќе остане наредна година.Ќе видиме што ќе се случи на 23ти до тогаш само може да вадиме муабети.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Уште само ферари да го продолжат развојот ке биде добро а ако стагнираат е тогаш ке биде лошо:uvo:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.856
Поени од реакции
22.909
Добар избор направи Ферари за замена на Маса..Очекувам повеќе од Ферари..И ќе ми се исполни желбата да го видам Шумахер со Раиконен..

Тиња

Водоматач
Член од
10 мај 2009
Мислења
64
Поени од реакции
4
иако ми е јасно дека е чист маркетинг, се радувам шо го враќаат пензионеров. не за друго, да го видам како губи од мекларен и од хамилтон, таман сеа ко ни тргна!!!!!!! јес дека расистот од коментатор ке јаде гомна дека не пеел химна на лажговци и не знам ти кои, али нека пукне од мука и нека го папаат црначкиот од луис ООУУУУ ЈЕЕЕЕ, мекларен рулз :pishtoldz

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Шуми се враќа затоа што го сакал тимот и бил неопходна опција додека се рехалибитира Маса а и дали ќе вози веќе не се знае така да ќе си најдат друг возач ако не.Добро е Мекларен ги подобриле болидите и одма се сети по првата трка се надевам ќе направат крајот да биде поинтересен.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
иако ми е јасно дека е чист маркетинг, се радувам шо го враќаат пензионеров. не за друго, да го видам како губи од мекларен и од хамилтон, таман сеа ко ни тргна!!!!!!! јес дека расистот од коментатор ке јаде гомна дека не пеел химна на лажговци и не знам ти кои, али нека пукне од мука и нека го папаат црначкиот од луис ООУУУУ ЈЕЕЕЕ, мекларен рулз :pishtoldz
Хамилтон може да сонува да биде пола од Шумахер може да си се јачаш сеа кога ферари не го развива болидот а мекларен се утепуваат да направат нешто затоа уживај си а пензионерот што ви беше ноќна мора ке дојде да си извози некоја трка и ке ги наполни трибините а ти пак јачај се со Хамилтон кој има една титула добиена на нај нечесен начин.

M

Mario Gómez

Гостин
Ќе скокне гледаноста и посетеноста на трките, ке се зголемуваат цените на билтите и гледаноста по телевизиите.Оваа година не гледам формула но одсега ќе гледам.Се е ова сценарио на ФИА за да не пропадне формула1...

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
БМВ се збогува со Формула 1

Германската компанија со седиште во Минхен објави утрово дека на крајот од сезоната ќе го затвори својот тим во Формула 1. Одлуката била донесена вчера, на седница на одборот на директорите.

Поканата за итната прес конференција упатена до дописниците на главните светски агенции, била опишана како „разгледување на актуелниот развој на мото спортот“. Моментот за објавување на одлуката кореспондирал пред потпишувањето на фамозниот нов договор „Конкорд“, со кој се регулираат правата и обврските на учесниците во Формула 1 трките, а кој е предвидено да трае до 2012 година.
Одлуката била донесена базирајќи се фактите за актуелните постигнувања, но и поради ориентацијата на компанијата кон заштитата на околината, а Формула 1 не се вклопувала во тој имиџ.

Превземено од Кајганче

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Во сите теми го ископира овој пост.
Значи тоа што имаа таква тимска тактика да Баричело му дозволи на Шумахер да го претрка само за да ја осигура титулата воопшто не го прави најнефер возач. Не беше фер таа случка, но Шумахер е далеку од најпрљав возач.
Шумахер е најдобриот возач во формула1. За тоа зборат сите статистики. Уште долго нема да се појави возач кој ќе освои 7 титули и кој ќе има толку многу фанови.

Прво ми е мило што Шуми се враќа, затоа што тој е најдобриот возач. И опадната е гледаноста на формула посебно годинава, така да ова е одлична тактика од таа гледна точка. Фановите на ферари и на вистинската формула која се гледаше со години ќе се израдуваат.
Али Шуми не возел цела година формула. Се пензионира во одлична форма, како најдобриот возач што постоел, а враќањето оваа година во оваа ужасна сезона на ферари може ќе му донесе само катастрофални резултати и пласмани (за кои тој половично ќе е виновен, не е во старата добра форма, но и тимот кој има лоша сезона).
И ова враќање ќе им донесе многу на Ф1, ама на Шумахер може негативно да влијае. А може и биде баш опуштен и да биде одличен. Ништо не се знае. Најбитно јас одвај чекам да дојде 23ти август :)
Точно, Шумахер е меѓу најдобрите возачи во Ф1, но... Не е само местењето со Баричело, има еден куп такви настани. Како прво, зошто Маса стана возач на Ферари? Затоа што беше единствениот што прифати да му чува грб на Шуми. Понатаму, дали ти текнува на трката во САД кога настапуваа само 3 тима. Баричело не му попушти тогаш, па скоро и да го удреше. Едвај го премина... И не знам дали се сеќаваш, 1996 ми се чини дека беше, со Демон Хил кога се натпреваруваа за титула (мислам така беше) скоро и да го истурка од трка за тој да победи и да земе титула... Има еден куп такви инциденти на кои што во моментов не ми текнува. Или пак ко ќе се степаше со Култхард од ко го исфрли од трка (кога сакаше да го помине за еден круг и Култхард го закачи...).

И ако одиме по твојава логика со Баричело, лани титулата на Хамилтон беше чиста ко солза. Тојота се реши да не влагаат по втор пат со што беа спори последниот круг и Хамилтон го претрка. Исто така тоа е тимска стратегија...

И да, не беше тоа само еднаш, туку 5-6 пати, а може и повеќе. И тоа нагло кошење на 200 метри пред цел...:smir: (за Баричело)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
БМВ готово по толку време во формула се одкажаа поради финансиски проблеми највероватно.Сега ќе се види дали Шумахер освојуваше титули заради талентот или заради болидот.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Точно, Шумахер е меѓу најдобрите возачи во Ф1, но... Не е само местењето со Баричело, има еден куп такви настани. Како прво, зошто Маса стана возач на Ферари? Затоа што беше единствениот што прифати да му чува грб на Шуми. Понатаму, дали ти текнува на трката во САД кога настапуваа само 3 тима. Баричело не му попушти тогаш, па скоро и да го удреше. Едвај го премина... И не знам дали се сеќаваш, 1996 ми се чини дека беше, со Демон Хил кога се натпреваруваа за титула (мислам така беше) скоро и да го истурка од трка за тој да победи и да земе титула... Има еден куп такви инциденти на кои што во моментов не ми текнува. Или пак ко ќе се степаше со Култхард од ко го исфрли од трка (кога сакаше да го помине за еден круг и Култхард го закачи...).

И ако одиме по твојава логика со Баричело, лани титулата на Хамилтон беше чиста ко солза. Тојота се реши да не влагаат по втор пат со што беа спори последниот круг и Хамилтон го претрка. Исто така тоа е тимска стратегија...

И да, не беше тоа само еднаш, туку 5-6 пати, а може и повеќе. И тоа нагло кошење на 200 метри пред цел...:smir: (за Баричело)
Чисто како солза ај не заебавај зити се кога правеше такви работи Шумахер имаше прв и втор возач тимски наредби беа дозволени за буткање тоа е во борба пушти да гледаш wtcc или отиди на тркиве низ македонија ако немаш гледано ке видиш што е буткање што е браник возње во буквална смисла на зборот залепени има подбутнувања и такви работи се дозволени во авто мото спортот ама нагло закочување е тоа преку сите мерки и тоа на дожд во магла кога прст пред око не се гледа така не се исфрла од трка и остај тоа и на правец со кој памет тоа може да направи само пореметена особа што сака некого да убие видеото само кажува една кривини пред инцидентот култхард си вози нормално и отеднаш полека вози а од маглата неможе тоа да се примети и шумахер изгуби титула по лоша местенка од ова неможе да биде

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Чисто како солза ај не заебавај зити се кога правеше такви работи Шумахер имаше прв и втор возач тимски наредби беа дозволени за буткање тоа е во борба пушти да гледаш wtcc или отиди на тркиве низ македонија ако немаш гледано ке видиш што е буткање што е браник возње во буквална смисла на зборот залепени има подбутнувања и такви работи се дозволени во авто мото спортот ама нагло закочување е тоа преку сите мерки и тоа на дожд во магла кога прст пред око не се гледа така не се исфрла од трка и остај тоа и на правец со кој памет тоа може да направи само пореметена особа што сака некого да убие видеото само кажува една кривини пред инцидентот култхард си вози нормално и отеднаш полека вози а од маглата неможе тоа да се примети и шумахер изгуби титула по лоша местенка од ова неможе да биде
Не го туркаше само да го претрка (ти зборам за Хил), мораше он да биде прв, а Хил 4-5 или да земе титула. Сега ме сваќаш што ти зборам. Се ми се чини дека така беше, ако грешам извини :smir:

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
3,2 милиони за Шумахер по трка како да не прифати :)

Kajgana Shop

На врв Bottom