Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208
Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.581
Поени од реакции
6.299
ама не е само до КЕРС.браун ГП први го развија двојниот дифјузор....ќе паднат браун гп како круши...ќе видите:smir:
се плашам да не биде касно кога ке паднат.оти само чудо може да им ја земе титулата.или некоја одлука на фиа(казна или слично)... :smir:

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Сакаш да кажеш дека поинтересно е Браун ГП да победуваат постојано?
Не туку редно е да дојде некој друг освен ферари и мекларен кој може да победува.... сеа овие нека се ојачат малке и нека им бидат конкуренција... гледам ферари им се ближи по перформансите.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
WTCC и DTM се многу закон бе ! :helou: Пред некое време почнаа и на А2 да даваат WTCC не пропуштам ни трка, а за DTM не знам кај даваат да глеам... Некој ако знае нека пише.:smir:
DTM на DSF...германската шо е...ја знаеш гарант...ама јас не ја фаќам на кабелската таа:tapp:порано кога ја фаќав,имаше DTM,и сеа би требало да има...

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Еве ја причината за излетувањето на Хамилтон минатата трка на квалификациите.

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Еве ја причината за излетувањето на Хамилтон минатата трка на квалификациите.

:pos2::pos2::pos2:
а денес? некоја турчинка да не има па што не нагази на гаста:pos2::pos2: за жалење се бе од мекларен, не можат да влезат ниту едниот во последниот квалификационен круг....
се надевам дека маса и кими ќе остварат пласман во првите 2 реда. иако, сметам дека пак ќе возат со повеќе гориво од браун, за да имаат утре повеќе...кој знае...:vozbud:

gelcev

Scuderia Ferrari
Член од
13 август 2008
Мислења
451
Поени од реакции
10
Kaj ste sega fanovi na McLaren da bodrite :pos2: vidovte malku tesko i site kjutite normalno koga zverot (hamilton) e 16-ti a Heikki 14-ti :pos2:

Sto drugo da kazam NAPRED FERRARI odlicni kvalifikacii za razlika od McLaren :smir:

INVINCIBLE

MUFC
Член од
9 декември 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
434
Kaj ste sega fanovi na McLaren da bodrite :pos2: vidovte malku tesko i site kjutite normalno koga zverot (hamilton) e 16-ti a Heikki 14-ti :pos2:

Sto drugo da kazam NAPRED FERRARI odlicni kvalifikacii za razlika od McLaren :smir:
Абе и ние од Ферари не треба да гледаме само Мекларен да се зад нас, треба да се радуваме кога сите ќе бидат позади нас.

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
не знам дали слушнавте, коа му честитаа не ветел, му кажаа нешто во стилот честитки, одличен успех, а како дополнителен бонус, првото ферари е П6... шо им е смислата? се плашат од ферари? или?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.400
Поени од реакции
16.631
не знам дали слушнавте, коа му честитаа не ветел, му кажаа нешто во стилот честитки, одличен успех, а како дополнителен бонус, првото ферари е П6... шо им е смислата? се плашат од ферари? или?
Не знам дали знаеш ама на оваа трка само Ферари имаат КЕРС а знаеме која дополнителна брзина прае тој КЕРС. Така да за да дојдат до Фетел ќе треба да поминат дури 4 болида/места а за тоа време додека они го стигнат Фетел одма на старт тој КЕРС би се потрошил.
Значи на нив им е целта да се одбранат од Ферари на стартот.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Аеро пакетот на Мекларен годинава смрди :nerv:.. видете што прават Браун со мотор од Мерцедес кој гарантирано е послаб од оној што го вози Мекларен :zid:

Така да, оваа сезона за Мекларен е тотално утната, да се надеваме дека ке измислат некој нов аеродинамичен пакет со кој ке можат да му конкурираат на останатите. Моторот (се покажува и во Браун) е одличен.

Инаку турција е трка која одговара на Маса и Ферари, така да не очекував којзнае што од Мекларен, ама ова е катастрофа. Едниот 16-ти, другиот 14-ти..

За овај над мене и Мекларен имаат керс на сите трки до сега.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.400
Поени од реакции
16.631
За овај над мене и Мекларен имаат керс на сите трки до сега.
Знам дека и Мекларен употребуваа на сите трки до сега, но коментаторите на ХРТ2 кажаа дека на оваа трка само Ферари го имаат КЕРС.
Така да поради тоа мислим дека му алудираа на Фетел дека првото Ферари е на 6то место.

Kajgana Shop

На врв Bottom