Brawn GP... Не се нова екипа името им е сменето од Honda во Brawn GP, најдобар болид (моментално) имаат затоа што го имаат најдобро имплементирано тој "спорен" дифузер за кој што некои тврдат дека им дава дури и по половина секунда предност по круг ! Тимот си ги задржа дури и истите возачи: Button и Barrichelo. Од прилика тоа е накратко за тимот. :salut:ајде некое инфо ако знае кој се Brawn & Mercedes и како тоа прва сезона им е и имаат најдобар болид?
За 1-то болдирано - 5 откажувања и тоа на глупав начин ја завршија тркава.Само едно можам да ви гарантирам.Ќе има многу откажувања на оваа трка и многу вакви инциденти како со Хамилтон вчера.Што е најтрагично ако се разлетаат делови од некој болид другите болиди ќе неможат да ги избегнат тие расфрлани парчиња и ќе мора да ги уништуваат гумите.А ако заврне ќе го гледаме Миленко-шоу бал на вода ХАХахха.НАПРЕД ФЕРАРИ.
Мора ли Ферари, Мекларен или Рено да бидат први за сезоната да биде интересна ??? Мене баш поинтересно ми е да гледам како губат фаворитите. И одма плачат ... ова било вака она било така..... ферари је се откажал...... а бе ... плачковци.многу глупости се изнадесија годинава и ке се дешаваат у иднина со Ф1.... веке не ми е толку интересно...
абе за да биде интересна формула 1 треба да има повеќе екипи со еднаква јачина. а не само една екипа да победува на сите трки, без разлика дали тоа е ферари, мекларен, рено или браун гп. треба сите овие четири екипи да бидат јаки, па тука и тојота и ред бул, и сите овие да се менуваат од трка до трка, па да има претекнувања, а не да знам кој ќе победи уште во сабота после квалификациите. е тогаш ќе биде интересна. ама очигледно тоа не може да се постигне.Мора ли Ферари, Мекларен или Рено да бидат први за сезоната да биде интересна ??? Мене баш поинтересно ми е да гледам како губат фаворитите. И одма плачат ... ова било вака она било така..... ферари је се откажал...... а бе ... плачковци.
Ке го има тоа... наредната сезона под услов да останат сите тимови под капата на Ф1 и чичко Берни. Па со ЗАДОЛЖИТЕЛНОТО користење на КЕРС ке видете со какви проблеми ке се соочуваат сегашните фаворити - Браун ГП кој возат болид без КЕРС систем кој додава 80 кс по круг во траење од 6 секунди, а додава и екстра 80 кг тежина на задниот дел од болидот со што се добива огромен дисбаланс на што се должат и “добрите“ резултати на болидите кои постојано го користат и тестираат за наредната сезона - Ферари и Мекларен.абе за да биде интересна формула 1 треба да има повеќе екипи со еднаква јачина. а не само една екипа да победува на сите трки, без разлика дали тоа е ферари, мекларен, рено или браун гп. треба сите овие четири екипи да бидат јаки, па тука и тојота и ред бул, и сите овие да се менуваат од трка до трка, па да има претекнувања, а не да знам кој ќе победи уште во сабота после квалификациите. е тогаш ќе биде интересна. ама очигледно тоа не може да се постигне.
Jас типувам на напуштање на сиве овие што ги набоја и формирање на нова Формула 1 под некое трето име, каде што ке го немаат Макс Мозли и Берни Еклстоун да им ги ограничуваат моторите, средствата, буџетите, рекламите....п.с.
Има најава дека некој голем произведувач ќе напушти Ф1... сега дали е Тојота, Ферари, Мерцедес, БиЕмДаблју (ЛоЛ) или Рено, ќе се види.
WTCC и DTM се многу закон бе ! :helou: Пред некое време почнаа и на А2 да даваат WTCC не пропуштам ни трка, а за DTM не знам кај даваат да глеам... Некој ако знае нека пише.:smir:да се надеваме дека старецот ќе попуш(т)и...ако не,создавање на ново првенство,пак под капата на ФИА,ама не и на овие двајцава,мозли нацистот и берни пореметениот....ако не,сериозно размислувам на префрлање на WTCC и на DTM првенствата:helou:
Сакаш да кажеш дека поинтересно е Браун ГП да победуваат постојано?Мора ли Ферари, Мекларен или Рено да бидат први за сезоната да биде интересна ??? Мене баш поинтересно ми е да гледам како губат фаворитите. И одма плачат ... ова било вака она било така..... ферари је се откажал...... а бе ... плачковци.