Формула 1 сезона 2009

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување

Дали правилата конечно ја направија Ф1 интересна и рамноправна?

• Да

Гласови: 86 41,3%
  • Не

Гласови: 122 58,7%

• Вкупно гласачи
    208
Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
ајде некое инфо ако знае кој се Brawn & Mercedes и како тоа прва сезона им е и имаат најдобар болид?

Член од
30 јуни 2008
Мислења
493
Поени од реакции
13
ајде некое инфо ако знае кој се Brawn & Mercedes и како тоа прва сезона им е и имаат најдобар болид?
Brawn GP... Не се нова екипа името им е сменето од Honda во Brawn GP, најдобар болид (моментално) имаат затоа што го имаат најдобро имплементирано тој "спорен" дифузер за кој што некои тврдат дека им дава дури и по половина секунда предност по круг ! :vozbud: Тимот си ги задржа дури и истите возачи: Button и Barrichelo. Од прилика тоа е накратко за тимот. :salut:

Член од
12 декември 2008
Мислења
1.553
Поени од реакции
101
Само едно можам да ви гарантирам.Ќе има многу откажувања на оваа трка и многу вакви инциденти како со Хамилтон вчера.Што е најтрагично ако се разлетаат делови од некој болид другите болиди ќе неможат да ги избегнат тие расфрлани парчиња и ќе мора да ги уништуваат гумите.А ако заврне ќе го гледаме Миленко-шоу бал на вода ХАХахха.НАПРЕД ФЕРАРИ.
За 1-то болдирано - 5 откажувања и тоа на глупав начин ја завршија тркава.
За 2-то болдирано - немаше такво нешто ај можеби наредната година на трката во Монте Карло.
За 3-то болдирано - 3 и 4 позиција што е добро за тимот што се врати во нормала но не и за возачите на Ферари кои сеуште ги очекуваат своите први победи.

Член од
4 мај 2009
Мислења
132
Поени од реакции
3
Многу е тапа сезонава. Не гледам веќе Ф1 како што гледав порано...целиот кеиф ми се скрши уште по првите две трки. Ете, и анкетата сама по себе си кажува доволно. :nenene:

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.714
Поени од реакции
22.675
Јас уште сега го прогласувам батон за победник...Толку..

kIRe9

OK. u'r right
Член од
4 март 2009
Мислења
1.419
Поени од реакции
73
многу глупости се изнадесија годинава и ке се дешаваат у иднина со Ф1.... веке не ми е толку интересно...

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
многу глупости се изнадесија годинава и ке се дешаваат у иднина со Ф1.... веке не ми е толку интересно...
Мора ли Ферари, Мекларен или Рено да бидат први за сезоната да биде интересна ??? Мене баш поинтересно ми е да гледам како губат фаворитите. И одма плачат ... ова било вака она било така..... ферари је се откажал...... а бе ... плачковци.

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Мора ли Ферари, Мекларен или Рено да бидат први за сезоната да биде интересна ??? Мене баш поинтересно ми е да гледам како губат фаворитите. И одма плачат ... ова било вака она било така..... ферари је се откажал...... а бе ... плачковци.
абе за да биде интересна формула 1 треба да има повеќе екипи со еднаква јачина. а не само една екипа да победува на сите трки, без разлика дали тоа е ферари, мекларен, рено или браун гп. треба сите овие четири екипи да бидат јаки, па тука и тојота и ред бул, и сите овие да се менуваат од трка до трка, па да има претекнувања, а не да знам кој ќе победи уште во сабота после квалификациите. е тогаш ќе биде интересна. ама очигледно тоа не може да се постигне.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
абе за да биде интересна формула 1 треба да има повеќе екипи со еднаква јачина. а не само една екипа да победува на сите трки, без разлика дали тоа е ферари, мекларен, рено или браун гп. треба сите овие четири екипи да бидат јаки, па тука и тојота и ред бул, и сите овие да се менуваат од трка до трка, па да има претекнувања, а не да знам кој ќе победи уште во сабота после квалификациите. е тогаш ќе биде интересна. ама очигледно тоа не може да се постигне.
Ке го има тоа... наредната сезона под услов да останат сите тимови под капата на Ф1 и чичко Берни. Па со ЗАДОЛЖИТЕЛНОТО користење на КЕРС ке видете со какви проблеми ке се соочуваат сегашните фаворити - Браун ГП кој возат болид без КЕРС систем кој додава 80 кс по круг во траење од 6 секунди, а додава и екстра 80 кг тежина на задниот дел од болидот со што се добива огромен дисбаланс на што се должат и “добрите“ резултати на болидите кои постојано го користат и тестираат за наредната сезона - Ферари и Мекларен.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
ама не е само до КЕРС.браун ГП први го развија двојниот дифјузор....ќе паднат браун гп како круши...ќе видите:smir:

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Луѓе Ф1 гледам од мал... и морам да ви кажам дека ова што се случува е политика. Веќе одамна има најави дека големите производители ќе напуштат Ф1. Според вас, како би останала Ф1 ако нема големи имиња или некои од големите имиња си одат? Лесно, нека победуваат тимовите како Ред Бул, Браун, Вилијамс... т.е. тие што не се произведители. Бидејки тоа се случува нема големите фирми да напуштат бидејки зарем еден Браун ќе биде во повисока лига од Мерцедес (макар овој е Мекларен, но сепак знаеме кој ги држи конците)!

Лично имам почит кон Браун, но не ги сакам Баричело и Батон. Премногу се... стандардни. Гледаме дека со добар болид и двајцата се многу добри возачи, но нема интересно ништо кога возат тие. Батон е солиден но не доволно интересен како Ветел(Фетел).

п.с.
Има најава дека некој голем произведувач ќе напушти Ф1... сега дали е Тојота, Ферари, Мерцедес, БиЕмДаблју (ЛоЛ) или Рено, ќе се види.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
п.с.
Има најава дека некој голем произведувач ќе напушти Ф1... сега дали е Тојота, Ферари, Мерцедес, БиЕмДаблју (ЛоЛ) или Рено, ќе се види.
Jас типувам на напуштање на сиве овие што ги набоја и формирање на нова Формула 1 под некое трето име, каде што ке го немаат Макс Мозли и Берни Еклстоун да им ги ограничуваат моторите, средствата, буџетите, рекламите....

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
да се надеваме дека старецот ќе попуш(т)и...ако не,создавање на ново првенство,пак под капата на ФИА,ама не и на овие двајцава,мозли нацистот и берни пореметениот....ако не,сериозно размислувам на префрлање на WTCC и на DTM првенствата:helou:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
493
Поени од реакции
13
да се надеваме дека старецот ќе попуш(т)и...ако не,создавање на ново првенство,пак под капата на ФИА,ама не и на овие двајцава,мозли нацистот и берни пореметениот....ако не,сериозно размислувам на префрлање на WTCC и на DTM првенствата:helou:
WTCC и DTM се многу закон бе ! :helou: Пред некое време почнаа и на А2 да даваат WTCC не пропуштам ни трка, а за DTM не знам кај даваат да глеам... Некој ако знае нека пише.:smir:

Член од
4 мај 2009
Мислења
132
Поени од реакции
3
Сакаш да кажеш дека поинтересно е Браун ГП да победуваат постојано?

Kajgana Shop

На врв Bottom