Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Телефон за сервис сони ериксон з530и работи се телефонот само екранот е плав и звучникот за зборење е расипан колку би чинела поправката НЕКРО?
90% ти е до флет кабелот, 10% капси.
најверојатно звучникот, значи не бузерот за звонење него звучникот од каде што треба да го слушаш разговорот не функционира поради флет кабелот, цената е 1400 денари.

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
сериозно никој нема појма да ти кажи - затоа што како прво тие модели воопшто не си ни познати кај нас, само можете по интернет да ги гледате, може да се процени според фунцкиите пр. ако имаат два мегапикселни камери слот за мемориска, блутут до кај 100 евра. ако има и вифи и оперативенсистем до 150 евра. ама таа проценка би било за некој познат бренд. Не велам дека Трео не е познат или добар, ама едноставно не се работат кај нас - што значи автоматски губиш на цена, пред се затоа што неможеш да најдеш резервни делови и човекот што би ти го купил би се подлежил на голем ризик, ниту батерија, полњач, маска неможеш да најдеш за нив не камоли нешто посериозно ако се случи.

:D

Член од
22 јуни 2007
Мислења
106
Поени од реакции
0
Kako da go proveram lifetime timer-ot na HTC Touch?
THNKS

Член од
1 февруари 2007
Мислења
408
Поени од реакции
15
mi donesoa nokia n95i ama mnogu luge mi vikaat deka ne mu cinel softverot sovet da go zimam ili ne
ako e prasanjevo oftpik birsi

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Н95i? тие се оние кинескине копии :pos: абе ок е телефонот за таа цена (130/150еура) ама кога ќе ти се зезне многу тешко се прави, едниот флеш чип ако заглави со багови се средува, околу 20 евра е флешувањето ама ако се сјебат двата - не верувам дека некој сервисер ке ти се нафати, оти едниот со другиот си помагаат при флешување, вака дата - ке мора да се мења од исправен флеш чип а никој не би се нафатил испод 50/60 еура да ти го работи тоа.

да така ако ти се расипе - тоа би ти бил единствен ризик, останатото е доста интересно кај тој телефон :d

Член од
1 февруари 2007
Мислења
408
Поени од реакции
15
fala ama pozadi na telov pisuva made in svajcarija toa menja nesto ili ne

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
moze i made in macedonia da pisuva :d

Член од
7 мај 2007
Мислења
169
Поени од реакции
119
Имам една N95 ама не сака да отвори именик и не можам да се јавувам. Што е проблемот и дали ако го преинсталирам софтверот со дата кабелот ке се среди работата????

K750i

a.k.a. DualCore
Член од
12 септември 2007
Мислења
23
Поени од реакции
1
За почеток пробај со апдејт.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Имам една N95 ама не сака да отвори именик и не можам да се јавувам. Што е проблемот и дали ако го преинсталирам софтверот со дата кабелот ке се среди работата????
пробај со формат прво *#7370# - 12345 па ако не помине со тоа, тогаш апдејт.

п.с. галеријата ти ја отвара?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Телефон за сервис сони ериксон з530и работи се телефонот само екранот е плав и звучникот за зборење е расипан колку би чинела поправката НЕКРО?
случајно да не го остави ти телефонот кај мене на сервис во четвртокот? бај д веј цената е 1300 на флетот.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Некро дај да апдејтаме фирмвер на п990кава, ме нервира багот што се што не е снимено на телефонска меморија,по некое време иконите се враќаат во tools...

Дај понуди некој добар фирмвер...

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Некро дај да апдејтаме фирмвер на п990кава, ме нервира багот што се што не е снимено на телефонска меморија,по некое време иконите се враќаат во tools...

Дај понуди некој добар фирмвер...
Прашај ме мене за П990, Некро не го бива.:baeh: хехе се шалам.
У секој случај имам доста искуство со тој телефон за билошто. Ништо сложено не е да напраиш апдејт. Симни го програмчево и само следи упатството. нема ништо сложено во ова.

Kajgana Shop

На врв Bottom