Финале СЕХА: Вардар - Металург (недела 18:00 Загреб)

Победник во СЕХА ќе биде:

• Вардар

Гласови: 59 57,8%
  • Металург

Гласови: 43 42,2%

• Вкупно гласачи
    102
Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
Најпрво честитки до двата тима.
Да беше прашањето: „Кој сакате да победи?“ - ќе гласав: „Сеедно ми е.“!
На оваа анкета гласав за Вардар, зошто мислам дека се посвежи и помотивирани.
Нека се надигруваат. Ќе гледаме добар ракомет!

Член од
13 септември 2008
Мислења
556
Поени од реакции
307
Член од
29 август 2009
Мислења
291
Поени од реакции
405
Не следам многу ракомет,во финалето ќе навивам за Вардар но горд сум и на двата клуба.(y)(y)(y)

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Јас само да кажам едно големо БРАВО за двете екипи.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ај да не биде коментар од една реченица, денес очекувам вистинско надигрување и права борба бидејќи скоро ретко кој очекуваше некој да го спушти Загреб од борбата за тронот во лига во која тие беа претседатели и диригенти. Ама ете влегоа поопуштени и позаморени од Вардар и наидоа на тврд и расположен противник кој дефинитивно покажа дека има квалитет во својата широка клупа.
Денешниот меч мислам дека и покрај тоа што за македонскиот ракомет нема значење бидејќи еден македонски тим ќе ја освои оваа регионална лига, мислам дека Вардар ќе е посвеж и уште помотивиран да стигне до победа.
На страната на Вардар е свежината и широката клупа, Металург има одлична феноменален бедем одбрана заедно со Дарко. Меѓутоа очекувам малку постигнати погодоци и тврда игра пред се во одрбана со што би одлучувале нијанси. Сигурно дека и Металург ќе покаже многу повеќе од вчерашниот меч со Татран.

Изјави од вчера
http://www.hrsport.net/vijesti/438386/rukomet-regionalna-liga/obrvan-poraz-ce-nas-mobilizirati

P

PewDiePie

Гостин
HC Metalurg Skoplje – Vardar Pro Skoplje

Sudar dvaju makedonskih giganta bit će sudar i dvaju renomiranih i iskusnih trenera, Hrvata Lina Červara i Srbina Veselina Vujovića, no prije sve ga će to biti sudar dva najbolje makedonska rukometna kluba. Osim za titulu najbolje momčadi regionalne lige ova dva kluba borit će se i za prevlast u gradu te za prestiž što će susretu dati samo dodatnu dozu napetosti. U jedinom odigranom susretu u Sehi ove sezone Metalurg i Vardar remizirali su s 18:18 što dovoljno govori kakav će biti i finalni susret.
Osim nadmudrivanja dvaju lukavaca na klupama ovih klubova, važnu će riječ voditi i sami igrači. U oba sastava ima nekoliko respektabilnih imena te reprezentativaca, posebno Makedonije. Vardar je mlađa momčad koja ima jači kolektiv, dok Metalurg ima više vrhunskih pojedinaca poput Mojsovskog,Kozline, Alušovskog te na kraju i Stanića. Finale kao i svako drugo mora biti neizvjesno, a ovo će prema svim mogućim pokazateljima i statistikama biti i više od toga, stoga treba očekivati i infarktnu utakmicu, koja će definitivno zadovoljiti sve želje rukometnih sladokusaca.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Цццц не ме разoчарувај вака море :D
Како бе така доаѓаш од Драчево а не навиваш за Вардар?
Тие работи не одат заедно :icon_mrgr:
Особено што пола младинци во Вардар се Драчевци години уназад (y)
Е ај тоа да видиш:D Туку нејсе и Вардар да победи денес ќе бидам пресреќна. Сериозно не ми е гајле кој ќе биде победникот.:)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.096
Поени од реакции
74.904
Е ај тоа да видиш:D Туку нејсе и Вардар да победи денес ќе бидам пресреќна. Сериозно не ми е гајле кој ќе биде победникот.:)
Си кажа веќе, скар скар :icon_mrgr:
Нека земе денес Металург, нека ни го остават првенството и сите ќе бидеме задоволни :icon_mrgr:

M

Mario Gómez

Гостин
Нашите главни фаци на хрватските форуми.:sneaky: Само што ги дупат многу за поразот од егзотичниот Бразил. :noze:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Си кажа веќе, скар скар :icon_mrgr:
Нека земе денес Металург, нека ни го остават првенството и сите ќе бидеме задоволни :icon_mrgr:
А знаеш оти не знам за кои младинци ми зборуваш. Драчево имаше добра ракометна екипа, едно мое другарче играше во неа, може некој од нив и да преминале во Вардар. Туку и во 60 000 народ, кај ќе знам кој од Драчево е подмладок на Вардар.

Знам дека Фичо за Вардар игра, ама тоа ет фудбал веќе.:)

Член од
17 август 2011
Мислења
10.406
Поени од реакции
18.568
на која телевизија ке има пренос?

Kajgana Shop

На врв Bottom