Филолошки факултет - Скопје

R

Redhead

Гостин
А приемен испит има ? И конкретно за француски тешко е ? Што предмети има и како е со професорите? Извини вака со прашањава ама во големи дилеми сум.
Француски е супер, не е тешко. А за предметите, секоја година имаш Француски современ со лектори (од трета година еден лектор од странство), фонетика, морфосинтакса, синтакса и книжевност како задолжителни. Искрено јас не гледам голема разлика од средно до факултет зашто професорите си забележуваат присуство и даваат домашни (за коишто даваат поени), мала група сме итн. Мислам дека нема да згрешиш ако си се запишеш на француски книжевност. :)

Ceci0

Captain
Член од
20 јануари 2011
Мислења
334
Поени од реакции
208
Од шо книга се учи САЈ 5? :D И во која книжара да ја барам

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Од шо книга се учи САЈ 5? :D И во која книжара да ја барам
Ива мислам дека ја има...ако не тогаш Зоки.
Во една од тие двете мора да ја има :)

Член од
22 октомври 2010
Мислења
182
Поени од реакции
51
Aj nekoj da mi kaze neso poveke za germanski jazik i knizevnost ,kolku e tesko dali treba priemen da se polaga itn...

Lyn

Член од
29 јануари 2010
Мислења
257
Поени од реакции
619
Полагав кај Велева два предмета и немаше никаде објавено резултати. Не знаев што оценка имам, и не кажуваше пред да ги впише во индекс. Сега не сум задоволна и сакам да одам на увид, па има некоја шанса таа оценка да се поништи?

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Полагав кај Велева два предмета и немаше никаде објавено резултати. Не знаев што оценка имам, и не кажуваше пред да ги впише во индекс. Сега не сум задоволна и сакам да одам на увид, па има некоја шанса таа оценка да се поништи?
Иди и прашај си ја неа најпаметно е така.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Па би ја прашала, ако даваше некои знаци на живот -.-
Пробај мејл нешто или оди барај ја во деканат, ако ја нема неа таа асистентката или шо и да е нејзе прашај ја.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lyn
R

Redhead

Гостин
Велева баш од ракав си ги тресе оцените, како ќе и дојде - така.

Lyn

Член од
29 јануари 2010
Мислења
257
Поени од реакции
619
Велева баш од ракав си ги тресе оцените, како ќе и дојде - така.
па приметив, затоа сакам на увид да одам :/[DOUBLEPOST=1402484125][/DOUBLEPOST]Ми врати Велева на пораката, и всушност не ми го прегледала делот со пишување и проектот. Тоа се две оценки помалку. Ебате професорите, не знаат ни да си ги приберат испитите -.-

Последно уредено:
C

Creating.

Гостин
Дечки, планирам да се запишувам на Филолошки поточно да изучувам Руски јазик. Ќе може ли некој да сподели информации повеќе околу ова? Имресии, случки и слично. Може и во ПМ да биде пораката, доколку не ви е тешко.

Член од
18 јуни 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
Zravo,dali moze nekoj da mi kaze na koe nivo se bara da ti bide vtoriot stranski jazik dokolku se reshish da se zapishesh na katedrata za prevod i tolkuvanje? :)

Kajgana Shop

На врв Bottom