Филолошки факултет - Скопје

Член од
22 август 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Јас денес се јавив и така ми кажаа. Не знаев дали 200 или 400 да уплатам, и таа ми кажа 200, бидејќи ние полагавме веќе државна матура. А оние што се од постара генерација без матура, ќе полагаат приемен на англиски.
Е не знаев дека тоа важи само за постарите генерации:vozbud:
А иначе 400 е за тие што ќе полагаат приемен а 200 за останатите

Член од
21 август 2008
Мислења
14
Поени од реакции
0
A za sto toa se uplaka 200 ili 400 ke mi kaze nekoj? se toa so dokumentite na 25ti? i od kaj ke znam na koja smetka?

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
A za sto toa se uplaka 200 ili 400 ke mi kaze nekoj? se toa so dokumentite na 25ti? i od kaj ke znam na koja smetka?
Ако не полагате приемни ќе си упатите 200 ден, во спротивно 400 на упланица која треба да ја дадете заедно со потребните документи.
Жиро сметка на факултетот сигурно имате истакнато.

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
А може ли некој да ми каже каде да најдам податоци за филолошки факултет во Софија или во Белград (ако има, не знам, воопшто не сум информирана).:smir:

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Бев до факултет и од сите што се во склопот факултети само на нашиов немаше број на жиро-сметка на буџетскиот корисник...Барав на конкурсот ама ни таму нема и конечно ,за среќа,најдов на страната на факултетот во некои документи...

Е сеа, ако го смениле или пак не е тој , ќе летаат глави...

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
На конкурсот на филолошки јасно пишува дека приемен ќе полагаат само оние кои немаат полагано државна матура а што ќе се запишуваат во смерот Англиски јазик и книжевност!

Член од
22 август 2008
Мислења
8
Поени од реакции
0
Готово се запишаав :pipi:
Да не знае некој кога ке ѓи даваат резултатите?
Од целата гужва што беше не ми ни текна да прашам :nesum:

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Во конкурсот пишува дека резултатите ќе се објават на 3-ти септември.

^Кристи^

Dreamer
Член од
1 ноември 2007
Мислења
781
Поени од реакции
41
Готово се запишав
Да не знае некој кога ке ѓи даваат резултатите?
Од целата гужва што беше не ми ни текна да прашам :nesum:
Денес и утре се подаваат само документи.
Кога ќе ги објават прелиминарните списоци, а потоа и конечната листа на примени студенти ќе знаете дали сте примени.

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Мене типот на шалтер ми кажа дека за една недела т.е.наредниот понеделник ќе се знаеле конечните резултати.... е сеа не знам кој датум се паѓа тоа...

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
На 5 септември ќе има конечни резултати и ќе се знае кој е примен кој не. Така пишува на конкурсот а и таму видов.Е сеа, господ да ни помогнит :smir: Јас се изначекав едно 3 сати, и ако не умрев денес никогаш!

Член од
11 јули 2006
Мислења
79
Поени од реакции
1
Bratu4edka mi saka da se zapise na nastavna nasoka kako prv jazik francuski a vtor italijanski.Dali moze taka i kako ke go izu4uva italijanski kako po4eten ili?Ova mislam za narednata godina sega ke bidi maturnatka.

Kajgana Shop

На врв Bottom