Филм или книга?

candybabe

~ПЛАВУШКА~
Член од
16 јули 2008
Мислења
588
Поени од реакции
9
се си има свој ефект...книгата те остава сам да си праиш филм у глава..додека пак филмот ....,веќе имаш готов :helou:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Книга дефинитивно- ме мрзи да гледам филм а плус и кога читам книга сама си ги креирам сликите и си правам така како што сакам да ми е убаво...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Книга. Книга. Книга.
Кога читам книга, технички кажано, јас сум режисерот, јас си правам филмови, фантазијата ми е слободна, сцените јас си ги замислувам. Додека кај филм се ми е сервирано и не може толку да ме воодушеви колку книгата. Исто кога ќе прочитам книга, па потоа го гледам филмот кој е направен според книгата, обично се разочарувам од филмот.

Нишшто не може да ја долови приказната како книгата.

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Иронија беше мојот пост, ако не сфати. :smir:

Башка излегува дека и двајцата сме тешки лудаци според новиве генерации...
Хаха, па прво помислив дека е иронија ама реков што знам да не има и други луѓе како ЃаволРулз (мислам дека така беше) што мислат дека само лудаци читаат книги, сори ондак мај мстејк :smir:

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Книга.Книга.Книга.

Кога читам книга,технички кажано,јас сум режисерот,јас си правам филмови,фантазијата ми е слободна,сцените јас си ги замислувам.

Додека кај филм се ми е сервирано и не може толку да ме воодушеви колку книгата.

Исто кога ќе прочитам книга,па потоа го гледам филмот кој е направен според книгата,обично се разочарувам од филмот.

Нишшто не може да ја долови приказната како книгата.

Исто, исто, исто! Ни јас не би го кажала ова поубаво:smir: Дефинитивно точно истово се однесува и за мене :helou:

V

[vladimir]

Гостин
Па дефинитивно книга нема споредба филмот со мојата фантазија, со слободата на умот и моите режисерски способности, ама понекогаш кога те мрзи да читаш и филмот ќе послужи

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Еднаш пишав ќе пишам уште еднаш книгата не ме привлекува толку колку филмот. Книгата ме тера на дрема а филмот не затоа би рекол пак филм.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.345
Поени од реакции
2.236
Еднаш пишав ќе пишам уште еднаш книгата не ме привлекува толку колку филмот. Книгата ме тера на дрема а филмот не затоа би рекол пак филм.
Земи прочити некоја добра книга, (од филм) и после го гледај филмот да видиш колку подобро ке го сфатиш и поубо е:toe:
Инаку јас повеќе гледам филмови од колку што читам книги инаку и читам книги супер се.

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Зависи ,во некои случаи е подобро книга,а во некои филм.Сепак повеќе преферирам филм бидејќи некако ме мрзи да читам:kesa:Се разира дека со книгата ние сме режисерот и тоа е една од предностите на книгата кои не ни ги овозможува филмот

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Хм, па и двете работи, повеќето филмови се направени од книга, така да не знам, иако по ме релаксира да гледам филм, но исто и некоја добра содржинска книга. Значи и двете :smir::toe:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
24
Поени од реакции
3
каква книга

книга 10 години неам прочитано

само филмови

од таму наубаво се учи

плус зашо да се мучам да читам со денови кога сето тоа можам да го видам у 2 саата на ТВ

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Книга. Од проста причина кога ја читам книгата јас сум режисер на сето она што книгата. Филмот е сепак ограничен донекаде и диктиран од други.

Fatty

Режи :)
Член од
2 јуни 2006
Мислења
427
Поени од реакции
5
коа читаш книга сам си ги режираш сцените, и така книгата ти станува мн по боље:) а ако по истата книга го глеаш филмот, може цел филм шо ти е у глава да ти се расипе или уште поише да ти се свиѓа во зависност од режисерот:) све си е тоа релативно:)

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
И покрај тоа што сум вљубеник во филмот и глумата, сепак би избрала книга. Зошто? Затоа што кога ја читам книгата тотално се релаксирам, и секој опис, секој лик, секоја случка јас си ја замислувам самата во главата. Значи јас сум си режисер. И како и да го замислам тоа би било правилно. Додека пак во филмот, јас ја гледам идеата што ја имал некој друг во глават додека ја читал книгата. Така да...сепак книга:)

Kajgana Shop

На врв Bottom