Филмска музика

Член од
19 август 2006
Мислења
52
Поени од реакции
0
The hands that built America - U2
-The gangs of New York

Crazy

PaRtY aNiMaL
Член од
16 февруари 2006
Мислења
684
Поени од реакции
4
John Williams - Star Wars

Вистински ремек дела

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
bibuska напиша:
verve-bittersweet simphony :music3:
placebo-every me every u
и двата од cruel intentions1
tuka te cenam.....The Verve i Bittersweet symphony se the best...
posle imas the blues brothers,Amelie Poulain,Grease...ima nogo bre...

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Top Gun - Take my breath away

Gravity Grave

Voice of the Voiceless
Член од
27 март 2006
Мислења
774
Поени од реакции
11
Се што е од Vangelis и Morricone мора да се поштуе. Посебно Vangelis, чоекот е вонземјанин! Тука е и Mark Snow,цар!

Тоа е за филмска музика, но глеам се збори и за soundtrack-ови, па да дадам и некои мои омилени албуми.

Soundtrack-от na The Crow е врх за мене, со Rage Against the machine, NIN, The Cure, Jesus and Mary Chain, Rollins Band (инаку да се пофалам дека се запознав со Henry Rollins пред 3 години, најкул личност што имам сретнато у живот!), Stone Temple Pilots...

Million Dollar Hotel-Не знам да ли U2 i Million Dollar Hotel Band (MDH band) направија доволно добар албум за филмот на Wim Wenders (Со Milla Jovovich и Mel Gibson) , но секако дека е soundtrack кој што мора да се спомне. Сите песни се прекрасни, дури и коа Мила Јовович ја пее Satellite of Love, дури и кога извесниот Tito Larriva се дрзнал да ја обработи Anarchy In Uk на шпански!

Инаку мој омилен soundtrack у задниве две години е музиче од филмот Wicker Park со Postal Service, Death Cab For Cutie, Mogwai, Broken Social Scene, The Stills (феноменалната Retour a Vega), The Shins, Mates of State, Aqualung, итн.

Одличен soundtrack има Resident Evil со Slipknot, Rammstein, The Cure, Deftones, A Perfect Circle, Cold со акустична верзија на End Of The World (моja oмилена Cold ствар!).

Vanilla Sky со Radiohead, REM, Bob Dylan, Jeff Buckley, Sigur Ross.

Ај вака можам до утре...

ScarFace

Командант
Член од
11 јануари 2006
Мислења
124
Поени од реакции
2
The GodFather i The Doors obozavam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Од Lost & Delirious
Beautiful-Meshell Ndegeocello
феноменална песна

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Once Upon A Time In America...

*Ennio Moriconne - Debora's Theme (Amapola)... ВРВ!

Инаку глеам на Гижо како не ти текнува за Супермен песната бе... Вака оди: Таааааааам Дааааааам Дааааааааам ...... Пааааааааа Рааааааааааа Раааааааааааам Таааааааааааам Дааааааааааам Даааааааааам .... Пам-ПА-Рааааааааааааааам!

Ти текнува?

Diabolical !llusion

Магец
Член од
3 август 2006
Мислења
2.238
Поени од реакции
22
Mesaja напиша:
Да така се вика.....The Breakfest Club
мислам дека го имам гледано,кога ќе ги затворат демек detention да служат,едниот е бубалица,две девојки има,и еден 'клошар',т.е. тип од оние шо не се замарат за ништо,као рок стил,со кожна јакна ово-оно,едната од девојките е типична шмизла,спие на пари итн...а за 4тата не се сеќавам!
Не сум 100% сигурна дека тоа е истиот филм....
бај д уеј
Реквием за еден сон,низ цел филм се повторува една песна,ја имам јас,кога ќе можам ќе ја аплоадирам,ЗАКОН Е!!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.731
Поени од реакции
13.478
dali postojat soundtrackovi i kade mozat da se najdat od slednive filmovi
Patriot (mel gibson)
Piratite od karibite 1 i 2
enemy of the state (gene hackman will smith)

Odnapred blagodaram

Член од
12 август 2006
Мислења
47
Поени од реакции
1
Filmska muzika, najdobri pesni ili soundtrack gi ima epten mnoogu
gi zaboravivte: Hair, Absolute beginers, Mad Max so Mel Gibson, Pretaporter, Desperados i site filmovi na Robert Rodrigez vo site filmovi muzikata mu e ubistvena, Star Wars, Vrakanja vo Idninata, Terminator, Robin Hood, Bodyguard, Three Musketers, Wild at heart, Pretty woman, Arizona Dreams, site filmovi so James Bond, Rocky, and many moore.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Star Wars ima ubedlivo najdobar soundtrack. John Williams e vistinski genijalec. Najvise mi se svigjaat Across the Stars i Duel of the Fates.

Член од
10 март 2007
Мислења
30
Поени од реакции
0
Ima premnogu filmovi so zakon muzika ali na ovie dva -Lord the rings i Last of the mohicans...muzikata e....fenomenalna....da ne recam sovrsena:))
a od nasite muzikata na Prashina...:) e... no comment:)

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Од тоа досега што не е спомнато:

Baraka, Koyaanisquatsi, The soul of a man, Virgin suicides, The hot spot

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
soundtackot za THE FOUNTAIN е скрос лудница.компонирана од clint mansel isto soundtrackot za requiem for a dream e неверојатен.а DEVOTCHKA лом праат у LITTLE MISS SUNSHINE o.s.t,заедно со sufjan stevens.од оние легендарните би го издвоил на filmo:the good the bad the ugly-музика на enio moricone,blade runner-музиката на вангелис,soundrackot na TRAINSPOTTING ,brian enno,iggy pop,underworld,primal scream,new order.

Kajgana Shop

На врв Bottom